Vydělávej až 160.000 Kč měsíčně! Akreditované rekvalifikační kurzy s garancí práce od 0 Kč. Více informací.
Hledáme nové posily do ITnetwork týmu. Podívej se na volné pozice a přidej se do nejagilnější firmy na trhu - Více informací.

Samsung na CES 2024 představil cool parťáka do domácnosti Nové

V předchozím článku jsme ti ukázali několik zajímavých technologických novinek, které byly představeny na letošním veletrhu CES (Consumer Electronics Show) v Las Vegas. Nezmínili jsme ale přitom jednoho originálního pomocníka do domácnosti od společnosti Samsung. Zaujal nás natolik, že jsme se mu rozhodli věnovat samostatný článek.

Co všechno robot Ballie zvládne? A jak dokáže zabavit tvého domácího mazlíčka?

Blog ITnetwork.cz

Robot se postará o domácnost

Moderní domácnosti se dnes už jen sotva obejdou bez různých chytrých technologií. Po mnoha českých i zahraničních obydlích se tak křížem krážem projíždějí robotické vysavače a člověk si může kdykoliv pokecat se svými kamarádkami Siri či Alexou. Doba robotických sluhů je však teprve na počátku a technologické společnosti si jsou tohoto potenciálu vědomy.

Samsung například na letošním veletrhu CES 2024 představil vylepšený model svého žlutého robůtka Ballieho vybaveného umělou inteligencí, který se dokáže stát skutečně užitečným pomocníkem do domácnosti.

Oproti původní verzi z roku 2020 má nový Ballie zabudovaný projektor, robot tak dokáže promítat různá videa na podlahu, stěnu i na strop. Jak uvádějí mnohá americká média s odkazem na tiskovou zprávu společnosti Samsung, jedná se údajně o „první projektor na světě, který automaticky detekuje držení těla a úhel obličeje lidí a upravuje optimální úhel projekce.“ To může být užitečné například při domácím fitness, vaření nebo třeba při videohovoru.

Kromě toho funguje Ballie jako velmi chytrý domácí asistent. Dokáže svévolně jezdit po domě, rozsvěcovat či vypínat světla a ovládat další elektronická zařízení, jako je například pračka nebo klimatizace. „Připojením k domácím spotřebičům a jejich ovládáním může Ballie poskytnout uživatelům pomocnou ruku v mnoha situacích – neustále se učí z jejich zvyků a vzorců, aby jim poskytoval chytřejší a personalizovanější služby,“ popisuje Samsung na svém webu.

Zároveň zvládne poměrně zdatně komunikovat, a to písemně i slovně. Když například přijdeš domů z práce, robůtek tě pozdraví a případně tě informuje o tom, co je nového.

Zajímá tě svět technologií a chtěl by ses naučit programovat? Přihlas se do našeho akreditovaného rekvalifikačního kurzu a získej práci snů. Kromě bezkonkurenčního platu na tebe čeká také home office, flexibilita a mnoho dalších benefitů. Nakopni svou kariéru ještě dnes:

Robot jako chůva pro domácí mazlíčky

Návštěvníky veletrhu pobavilo také využití Ballieho pro dohled nad domácími mazlíčky. V roztomilém videu Samsung ukázal, jak se robot dokáže s takovou situací vypořádat. Majitel mu napíše zprávu, zda by na zvíře nedohlédl, a on mu pošle video, co jeho mazlíček zrovna dělá. Majitel mu pak může dát další instrukce ohledně toho, jak má o zvíře pečovat.

Ballie tak například může dojet k elektronickému dávkovači na pamlsky a psa nakrmit či mu promítnout na zemi speciální uklidňovací video.

Robot Ballie zatím v prodeji není a Samsung doposud nezveřejnil informace ani o jeho předpokládané ceně. Zda se mu tedy podaří prorazit a získat si místo v našich domácnostech, se teprve uvidí.

Další technologické novinky, které byly představeny na CES 2024, najdeš v následujícím článku.

Hledáš novou příležitost a kariérní cestu? Začni s programováním a získej skvělé peníze, flexibilní pracovní podmínky, home office a mnoho dalšího. Rekvalifikuj se v našem akreditovaném kurzu pro junior programátory WWW aplikací. Nauč se pracovat s moderními nástroji budoucnosti a vybírej si z nekonečného množství pracovních nabídek. Nikdy není pozdě začít:

Přečti si také:


 

Všechny články v sekci
Blog ITnetwork.cz
Článek pro vás napsala Radka Konečná 14. února 15:52
Avatar
Autorka vystudovala obor mediální studia a žurnalistika a psaní je jejím velkým koníčkem. Ráda se rozvíjí v oblasti digitálního marketingu a zajímá ji i svět IT.
Aktivity