Vydělávej až 160.000 Kč měsíčně! Akreditované rekvalifikační kurzy s garancí práce od 0 Kč. Více informací.
Hledáme nové posily do ITnetwork týmu. Podívej se na volné pozice a přidej se do nejagilnější firmy na trhu - Více informací.

Našla jsem si uplatnění už během kurzu, říká maminka Lenka

Studentům ITnetwork se mnohdy podaří sehnat zaměstnání v oboru už během rekvalifikace. Na vlastní kůži si to ověřila také naše 5. Statečná – Lenka, která v polovině svého studia získala práci v jedné české technologické firmě. Na její Výzvě se však nic nemění, kurz plánuje dotáhnout až do zdárného konce.

Jak Lenka zvládá skloubit učení, péči o rodinu i novou práci? A jaké má plány do budoucna?

Studium přizpůsobuje dětem

Lenka se v současnosti nachází zhruba za polovinou první části rekvalifikace a již nyní pociťuje, že se jí nově nabyté znalosti z kurzu promítají do běžného života. „Moje osmiletá dcera zrovna probírá ve škole malou násobilku a k učení používáme kalkulačku, kterou jsem si sama naprogramovala. Hrozně ji to s ní baví,“ směje se Lenka.

Maminka si kurz velmi pochvaluje, za menší nevýhodu však považuje dojíždění na prezenční hodiny do Prahy. Během těchto dní jí totiž musí někdo děti pohlídat. Domluvila se proto se svým koordinátorem, aby mohla absolvovat dvě školení naráz během jednoho víkendu. Doma se potom studiu věnuje, jak jen jí to rodinné povinnosti dovolí. Většinou tedy prokládá čtení e-learningu nejrůznějšími domácími pracemi a aktivitami s dětmi.

V nové práci může zužitkovat vědomosti z kurzu

Volného času Lence navíc nyní ještě ubylo, neboť se v jejím životě stala významná událost – sehnala si místo v jedné české technologické firmě. Ta se věnuje tvorbě digitálních technických map a dalším projektům v rámci smart city, což je téma, které naši Statečnou velmi zajímá. Sama zde zastává roli copywriterky a podílí se tak na obsahové stránce projektu. „Tím, že web teprve vzniká, tak se dostávám i k takovým věcem, jako je třeba optimalizace pro vyhledávače. Mohu tak již zužitkovat některé vědomosti, které jsem se naučila na školení ohledně statického webu,“ popisuje Lenka.

Uvědomuje si přitom, že její práce není úplně programátorská, to jí však vůbec nevadí. „Tato firma se mi opravdu líbí, neboť se pohybuje v odvětví IT, má před sebou slibnou budoucnost, a navíc je ještě v dojezdové vzdálenosti od mého domu. Je to tedy přesně to, co jsem chtěla. Myslím, že se mi tedy podařilo najít vhodné uplatnění, a to ještě během kurzu,“ vysvětluje Lenka.

Blog ITnetwork.cz

Pokud by to šlo, pátá Statečná by po ukončení kurzu ráda nastoupila do IT oddělení své firmy na stáž, aby si nově nabyté dovednosti ověřila v praxi. Projekt, na kterém bude pracovat v druhé polovině své IT rekvalifikace, by proto ráda přizpůsobila potřebám nového zaměstnavatele. „Zatím jsem součástí marketingového oddělení, časem se snad ve své kariéře posunu ještě dál,“ zakončuje optimisticky Lenka.

Sleduj s námi, jak se bude Lence na její cestě rekvalifikací nadále dařit.

Hledáš i ty novou příležitost a kariérní cestu? Našich 5 Statečných už jsme sice našli, to ale neznamená, že nemůžeš získat práci snů. Rekvalifikuj se v našem akreditovaném kurzu pro junior programátory WWW aplikací a získej skvělé peníze, flexibilní pracovní podmínky, home office a mnoho dalšího. Nikdy není pozdě začít:

Přečti si také:


 

Všechny články v sekci
Blog ITnetwork.cz
Článek pro vás napsala Radka Konečná 16.11.2023 9:54
Avatar
Autorka vystudovala obor mediální studia a žurnalistika a psaní je jejím velkým koníčkem. Ráda se rozvíjí v oblasti digitálního marketingu a zajímá ji i svět IT.
Aktivity