Vydělávej až 160.000 Kč měsíčně! Akreditované rekvalifikační kurzy s garancí práce od 0 Kč. Více informací.
Hledáme nové posily do ITnetwork týmu. Podívej se na volné pozice a přidej se do nejagilnější firmy na trhu - Více informací.

Učit studenty mě baví, říká lektor Vašek a láká ostatní

Snad všichni z ITnetworku ví, že nejvýznamnějším člověkem od Jičína není loupežník Rumcajs, ale náš skvělý lektor Vašek. Ten má u nás ve firmě zásadní roli, neboť je to právě on, kdo našim studentům na rekvalifikacích předává své programovací znalosti a dovednosti. V rozhovoru se dozvíš, jak se dostal od psaní článků k práci lektora, i čeho si na svých studentech váží.

Učení mu umožňuje být pánem svého času

Čím se živíš?

Pracuji jako lektor u ITnetwork, a zároveň ještě učím na střední škole elektrotechniku a programování.

Jak ses do ITnetwork dostal?

Naše současná spolupráce vnikla úplnou náhodou. Zhruba před dvěma lety jsem totiž oslovil vedoucího redakce Davida Hartingera, jestli bych pro ITnetwork nemohl vytvořit nějaké lekce a rozšířit tak jejich nabídku e-learningu. To se povedlo a já se stal pravidelným přispěvatelem. A protože se tato spolupráce vyvíjela velmi dobře, začal jsem v ITnetwork i vyučovat.

Jaký je rozdíl učit dospělé a středoškoláky?

Musím přiznat, že velkou výhodou práce s dospělými lidmi je v jejich přístupu. Je na nich totiž vidět, že probíranou látku opravdu chtějí pochopit, takže se mě i často doptávají na nejrůznější podrobnosti.

Co všechno obnáší práce lektora?

Jsou to především tři hlavní činnosti. Podílím se na tvorbě studijních materiálů, vyučuji v Praze na prezenčních školeních, a zároveň mám ještě na starost online konzultace. Jako lektor jsem tedy s našimi rekvalifikanty v kontaktu každý týden.

Blog ITnetwork.cz

Jak vypadá tvůj klasický den?

To záleží na tom, zda daný den vyučuji, nebo pracuji z domu. Pokud mám prezenční školení, pak celý den trávím v Praze, kde se věnuji výuce. V ostatní dny dělám na home office, kde se hlavně připravuji na hodiny a pořádám online konzultace.

Co se ti na tvé práci líbí?

Nejvíc mě baví a naplňuje práce se studenty. Skvělý je také již zmiňovaný home office a možnost rozvrhnout si práci podle sebe. Díky tomu jsem pánem svého času a můžu se tak dostatečně věnovat svým koníčkům i rodině.

Nejvíc mě baví a naplňuje práce se studenty. Skvělý je také již zmiňovaný home office a možnost rozvrhnout si práci podle sebe. Díky tomu jsem pánem svého času a můžu se tak dostatečně věnovat svým koníčkům i rodině.

Chceš také práci, která tě bude bavit, rozvíjet a naplňovat? Zvládáš dodržovat termíny a jsi týmový hráč? Vyber si pozici s home office v týmu ITnetwork a vyplň formulář, hledáme právě tebe!

Lektor musí mít učení v krvi

Co by měl člověk umět, aby mohl nastoupit na místo lektora?

Všechny potřebné požadavky si můžete přečíst na našem webu. Určitě bych ale zmínil dobrou znalost programování, OOP a webdesignu, a především potom schopnost a chuť ochotně a empaticky předávat tyto vědomosti dál studentům.

Dobrý kandidát na pozici lektora by si také měl umět rozvrhnout svůj čas tak, aby práci stíhal. Je tedy určitě zapotřebí ovládat time management.

Dobrý kandidát na pozici lektora by si měl umět rozvrhnout svůj čas tak, aby práci stíhal. Je tedy určitě zapotřebí ovládat time management.

Jakým lektorem se snažíš být ty?

V ITnetworku si hodně potrpíme na dobrou a přátelskou atmosféru, což se následně odráží i do mého vztahu k žákům. Snažím se tu pro ně vždy být a co nejvíce jim se studiem pomoct.

Doporučil bys ITnetwork dalším zájemcům o práci?

Určitě, a to hned z několika důvodů. Moc se mi líbí, že máme ve firmě skvělý kolektiv a pravidelně se scházíme na různých akcích. Mnozí kolegové jsou navíc výborní programátoři, s nimiž je vždy velmi přínosné si popovídat. A hlavně jsem na základě své osobní zkušenosti přesvědčený, že naše firma má velký potenciál, a tudíž ji čeká velmi slibná budoucnost.

Blog ITnetwork.cz

Toužíš po změně a nové kariérní cestě? Chceš se rozvíjet a jsi týmový hráč? Pojď také pracovat k nám do ITnetwork! Čeká na tebe home-office, flexibilní pracovní doba i mnoho dalších benefitů. Tak na co ještě váháš?

Přečti si také:


 

Všechny články v sekci
Blog ITnetwork.cz
Článek pro vás napsala Radka Konečná 23.8.2023 8:51
Avatar
Autorka vystudovala obor mediální studia a žurnalistika a psaní je jejím velkým koníčkem. Ráda se rozvíjí v oblasti digitálního marketingu a zajímá ji i svět IT.
Aktivity