Vydělávej až 160.000 Kč měsíčně! Akreditované rekvalifikační kurzy s garancí práce od 0 Kč. Více informací.
Hledáme nové posily do ITnetwork týmu. Podívej se na volné pozice a přidej se do nejagilnější firmy na trhu - Více informací.

Voják Jiří dokázal, že ho na jeho cestě k IT nic nezastaví

Náš 3. Statečný již úspěšně odevzdal všechny potřebné úkoly, složil zkoušku a obhájil svůj závěrečný projekt. Díky tomu se stal jedním z úplně prvních absolventů našeho navazujícího rekvalifikačního kurzu Java PRO. V jeho úspěchu teď mohou pokračovat další nadějní studenti, kteří stejně jako Jirka nastartují svou novou kariéru v IT.

Jak voják Jiří srovnává první a druhou část kurzu? A jakou pracovní nabídku dostal?

U Java PRO ocenil především praxi

Jirkův skvělý výkon je ještě o to působivější, že během celého studia kurzu Java PRO pracoval, a navíc se ještě staral o svou rodinu. „Bylo to docela náročné, učil jsem se většinou až k večeru, když šly děti spát,“ přiznává voják.

Jeho píle a snaha v průběhu kurzu se mu ale vrátily při závěrečných zkouškách. „Na těch prvních jsem byl dost nervózní, u těch druhých jsem už byl více v klidu. Ověřil jsem si, že jazyku Java skutečně rozumím a dokážu v něm hledat i chyby a následně je opravit. Dokonce jsem měl praktickou část testu hotovou jako úplně první z celé třídy,“ popisuje svou zkušenost 3. Statečný.

Na druhé části studia Java PRO se mu líbilo, že byla více zaměřená na praxi. Nejvíce přitom ocenil, že se na kurzu naučil používat různé technologie, které pak mohl využít ve svém závěrečném projektu. „Vytvářeli jsme webovou aplikaci, jež fungovala jako takový zmenšený účetní systém,“ upřesňuje Jirka, který má v úmyslu se hotovým projektem dále prezentovat při pracovních pohovorech.

Díky závěrečnému projektu mu nabídli práci

Právě fakt, že náš Statečný pracoval na skutečném projektu, velmi zaujal jeho současného zaměstnavatele, kterým je Armáda České republiky (AČR). „Pokud k nám přichází zájemce s nějakým vlastním hotovým projektem, je to pro nás samozřejmě ta nejlepší zpětná vazba. Nejenže díky tomu hned vidíme jeho úroveň znalostí a dovedností, ale zároveň se pak můžeme bavit o tom, jak přistupoval k určitým problémům a řešením,“ shrnul důvody kpt. Martin Krupička, tiskový důstojník spojovacího vojska AČR. Nabídli proto Jirkovi práci mezi spojaři, kde by mohl uplatnit své získané znalosti v Javě.

Jirka tedy kurz Java PRO hodnotí jako velmi užitečný, neboť mu dal pevný základ vědomostí, na kterých může nyní stavět. „Nemyslím si, že bych teď dokázal v Javě vytvořit úplně cokoliv, ale moje znalosti a schopnosti určitě odpovídají pozici junior developera,“ uzavírá nadšeně voják Jiří.

Blog ITnetwork.cz

Hledáš i ty novou příležitost a kariérní cestu? Našich 5 Statečných už jsme sice našli, to však neznamená, že nemůžeš získat práci snů. Rekvalifikuj se v našem akreditovaném kurzu Java PRO a získej skvělé peníze, flexibilní pracovní podmínky, home office a mnoho dalšího. Nikdy není pozdě začít:

Přečti si také:


 

Všechny články v sekci
Blog ITnetwork.cz
Článek pro vás napsala Radka Konečná 19. ledna 15:10
Avatar
Autorka vystudovala obor mediální studia a žurnalistika a psaní je jejím velkým koníčkem. Ráda se rozvíjí v oblasti digitálního marketingu a zajímá ji i svět IT.
Aktivity