Vydělávej až 160.000 Kč měsíčně! Akreditované rekvalifikační kurzy s garancí práce od 0 Kč. Více informací.
Hledáme nové posily do ITnetwork týmu. Podívej se na volné pozice a přidej se do nejagilnější firmy na trhu - Více informací.

4. Statečný, Pavel – Programování mi umožní starat se o tátu

Život dokáže být někdy pořádně nepředvídatelný a komplikovaný. Své o tom ví i Pavel, který musel před rokem odejít z práce, aby se mohl postarat o své nemocné rodiče. Čas, kdy je doma, se rozhodl využít pro rozšíření obzorů a zvýšení kvalifikace pomocí on-line kurzů, které je možné studovat po večerech. Vybral si rekvalifikaci na programátora. Věří, že ho nová práce bude bavit, a zároveň mu poskytne dostatek prostoru pro péči o své blízké. Výzva 5 Statečných tak pro něj nemohla přijít ve vhodnější okamžik.

Jak si s rekvalifikací poradí?

Klikatá cesta k programování

Pavel měl k počítačům vždy velmi blízko, a i když IT nikdy nestudoval, jeho kariéra se kolem informačních technologií točila téměř celý život. Při škole pracoval jako redaktor v IT časopise, testoval programy a psal recenze. Později se věnoval digitalizaci technické a výkresové dokumentace ve velké strojírenské firmě, včetně zavádění PLM systému pro správu výrobních dat, a v posledních letech potom působil jako datový analytik v jedné menší české firmě.

Když se však během loňského léta zdravotní stav jeho rodičů prudce zhoršil, rozhodl se o ně postarat. „Jak občas říkávám, odešel jsem na rodičovskou dovolenou. Maminka měla Alzheimera a tatínek Parkinsona,“ popisuje Pavel. Chvíli ještě zkoušel pracovat z domu, to ale bylo dlouhodobě nezvladatelné.

Ke konci roku bohužel Pavlova maminka svůj boj s nemocí prohrála a on zůstal sám se svým tátou. „Měl jsem trochu více času a chtěl jsem jej využít co nejproduktivněji. Absolvoval jsem proto třeba kurzy UML nebo Photoshop. Programování mě vždy zajímalo a snažil jsem se jako samouk proniknout do tvorby webových stránek,“ vyjmenovává Pavel. Stále mu však chyběl ucelený soubor znalostí.

Výzva přišla v pravou chvíli

Když pak uviděl reklamu ITnetwork ohledně Výzvy 5 Statečných, neváhal a odeslal přihlášku. „Chci se konečně naučit ovládat nějakou technologii pořádně, doposud jsem měl spíše široký záběr bez hlubších znalostí,“ přiznává Pavel, který věří, že právě v tom mu rekvalifikace pomůže.

Velmi se těší i na možnost konzultovat své problémy se studijními koordinátory. Jakožto samouk totiž moc dobře ví, jak frustrující může být se ve studiu zaseknout. „Doufám také, že budu mít možnost dělat hodně praktických úloh. Ty mě nejvíc posouvají,“ dodává Pavel.

Blog ITnetwork.cz

Chce být juniorem a starat se o tatínka

Po skončení kurzu by se rád uchytil v nějaké IT firmě na místě junior Java programátora, což mu umožní se dále vzdělávat a profesně se rozvíjet. „Je pro mě ale velmi důležité, abych mohl pečovat o tátu v čase, který mu ještě zbývá,“ zakončuje Pavel.

Z těchto důvodů je do kurzu ochotný dát co nejvíce, aby se mu jeho programátorský sen skutečně vyplnil.

Jak se mu bude dařit? Sleduj s námi jeho příběh.

Hledáš i ty novou příležitost a kariérní cestu? Našich 5 Statečných už jsme sice našli, to ale neznamená, že nemůžeš získat práci snů. Rekvalifikuj se v našem akreditovaném kurzu pro junior programátory WWW aplikací a získej skvělé peníze, flexibilní pracovní podmínky, home office a mnoho dalšího. Nikdy není pozdě začít:

Přečti si také:


 

Všechny články v sekci
Blog ITnetwork.cz
Článek pro vás napsala Radka Konečná 7.8.2023 11:11
Avatar
Autorka vystudovala obor mediální studia a žurnalistika a psaní je jejím velkým koníčkem. Ráda se rozvíjí v oblasti digitálního marketingu a zajímá ji i svět IT.
Aktivity