Vydělávej až 160.000 Kč měsíčně! Akreditované rekvalifikační kurzy s garancí práce od 0 Kč. Více informací.
Hledáme nové posily do ITnetwork týmu. Podívej se na volné pozice a přidej se do nejagilnější firmy na trhu - Více informací.

Nejužitečnější rozšíření Google Chrome pro vývojáře

Velké množství lidí používá jako výchozí prohlížeč Google Chrome. A programátoři nejsou výjimkou. Práce s prohlížečem Chrome nabízí přístup k obrovské zásobárně rozšíření a nástrojů, které usnadňují každodenní úkoly. A dokonce i programování. Podívej se v seznamu na rozšíření, díky kterým budeš efektivnější.

Blog ITnetwork.cz

Nejlepších rozšíření Google Chrome pro programátory

Toto jsou ty nejlepší nástroje pro rok 2022, které by měl každý vývojář alespoň znát.

BlockSite

Nástroj, který ti zablokuje zvolené rozptylující weby, jako Facebook, Instagram, TikTok. Určitě tím zvýšíš svou produktivitu. Vyber, co nechceš, aby tě otravovalo a na jak dlouho. Lze zapnout i mód na soustředění na určitou dobu. BlockSite bude tvým kamarádem.

Web Developer

Rozšíření Web Developer přidává malý panel nástrojů. Původní koncept tohoto rozšíření pro Chrome pro vývojáře vychází z panelu nástrojů PNH Developer Toolbar.

Rozšíření Google Web Developer obsahuje spoustu šikovných vychytávek, které může vývojář používat při své každodenní práci - pro designéry i programátory. Umožňuje toho mnohem více než standardní inspektor Chrome, například možnost snadno přidávat obrysy prvků pouhým kliknutím, zobrazovat pravítka, vyhledávat všechny rozbité obrázky na stránce a mnoho dalšího.

Blog ITnetwork.cz
Blog ITnetwork.cz
Blog ITnetwork.cz

Přizpůsobení oken pro vývojáře

Rozšíření Window Resizer umožňuje měnit velikost okna prohlížeče za běhu. Kliknutím na ikonu v panelu nabídek se zobrazí rozbalovací nabídka velikostí oken, které si můžeš přizpůsobit. Na rozšíření Window Resizer je zajímavé to, že nabízí možnost spustit jej jako vyskakovací okno, což ti umožní přepínat různá rozlišení obrazovky a zjistit, zda tvé breakpointy fungují podle očekávání. Kromě toho můžeš také otáčet obrazovku a přizpůsobovat předvolby. Nejedná se o přizpůsobení mobilnímu zařízení, ale jinému rozlišení počítače.

Blog ITnetwork.cz
Blog ITnetwork.cz

ColorPick Eyedropper

ColorPick Eyedropper je jednoduchý nástroj pro výběr barev, který umožňuje vybrat hodnoty barev z libovolné webové stránky. Ačkoliv se to možná nezdá jako něco děsně nezbytného, webový vývojáři vědí, jak užitečný nástroj to je.

Blog ITnetwork.cz
Blog ITnetwork.cz
Blog ITnetwork.cz

CSSViewer

CSSViewer je jednoduchý prohlížeč vlastností CSS. Poskytuje plovoucí panel, který informuje o identitě prvku, nad kterým se nachází myš, spolu s jeho písmem, textem, barvou, pozadím, rámečkem, pozicováním a atributy efektů. CSSViewer poskytuje základní informace o CSS, které rychle potřebuješ. Určitě tento nástroj v tvé kolekci jen tak neztratí. Vlastnosti jsou přehledně seskupené podle kategorie.

Blog ITnetwork.cz

Generátor Lorem Ipsum

Generátor lorem ipsum dělá přesně to, co uvádí jeho název. Poskytuje snadný a rychlý způsob vytváření výchozího textu. Rozhodně je to rychlá výhra, pokud potřebuješ nějaký výchozí text jako zástupný symbol, pokud často vytváříš šablony a nechceš stále dokola otvírat adresu generátoru.

Blog ITnetwork.cz
Blog ITnetwork.cz

actiTIME

Časovač actiTIME pomáhá vývojářům sledovat pracovní dobu přímo z webového prohlížeče a webových aplikací. Využívají ho firmy a freelanceři k analýze výkonu a kontrole průběhu a ziskovosti projektu.

Blog ITnetwork.cz
Blog ITnetwork.cz
Blog ITnetwork.cz

Home office, flexibilní pracovní podmínky a benefity, o kterých se v jiných odvětvích vypráví jako o pohádce. To je IT. Staň se junior programátorem WWW aplikací už za 4 měsíce. Na konci získáš osvědčení zaštítěné MŠMT. Hlad po programátorech neustává a každý má šanci se uchytit. Neváhej a začni už dnes:

Ghostery

Ghostery je skvělé anonymní rozšíření, které detekuje trackery, pixely a jakékoli jiné vložené fragmenty na webových stránkách. Okamžitě zjistíš, jaké pluginy a trackery jsou nainstalovány na webové stránce, kterou jsi navštívil. Dále Ghostery umožňuje chránit tvé soukromí. Budeš jako duch. K používání tohoto rozšíření Chrome není nutná žádná registrace ani přihlášení. Jupí.

Blog ITnetwork.cz

Wappalyzer

Podobně jako Ghostery umožňuje rozšíření Wappalyzer pro Chrome identifikovat software, který je nainstalován na konkrétní webové stránce. Odhaluje technologie a systém pro správu obsahu, platformy pro elektronické obchodování, webové servery, frameworky JavaScriptu a nainstalované analytické nástroje.

Blog ITnetwork.cz

Karta IE

Tento nástroj může budit rozporuplné reakce. Hodí se těm, kteří potřebují provést ruční testování softwaru pro Internet Explorer a nechtějí si instalovat nejrůznější verze IE. Věř nebo ne, jsou vývojáři a především projekty, které musejí brát v potaz i Internet Explorer. Rozšíření IE Tab napodobuje systém IE pomocí vykreslovacího jádra přímo v prohlížeči Chrome. Své webové stránky můžeš testovat pro IE6, IE7, IE8 nebo IE9.

Rozšíření IE Tab Chrome je v současné době k dispozici pouze pro systém Windows.

Blog ITnetwork.cz
Blog ITnetwork.cz
Blog ITnetwork.cz

Když upravuješ webovou stránku s mnoha odkazy, bylo by užitečné mít možnost je rychle zkontrolovat, zda všechny fungují správně. Check My Links prohledá všechny řádky kódu na webové stránce a zkontroluje odkazy za tebe. Upozorní tě, které jsou platné a které nefunkční.

Blog ITnetwork.cz

Clear Cache

Toto mimořádně užitečné rozšíření Clear Cache umožňuje vymazat mezipaměť z panelu nástrojů. Funguje "za scénou", což znamená, že se neobjevují žádná vyskakovací okna ani potvrzovací dialogy, které by tě rozptylovaly. Lze si přizpůsobit, kolik dat chceš vymazat, včetně mezipaměti aplikací, stažených souborů, souborových systémů, dat formulářů, historie, místního úložiště, hesel a mnoha dalších.

Blog ITnetwork.cz
Blog ITnetwork.cz

JSONVue

Vývojáři pracující s rozhraními RESTful API mívají potíže se čtením syrových dat JSON v prohlížeči. Toto rozšíření JSONVue dělá přesně to. Pomáhá ti se zobrazením informací/kódu tak, aby byl/y co nejsrozumitel­nější.

Blog ITnetwork.cz
Blog ITnetwork.cz

Hiver

Tento nástroj se hodí především pro firmy. Pomáhá týmům spravovat skupinové schránky, jako je engineering@ a bugs@, přímo z Gmailu. Pomocí nástroje Hiver lze kritické e-maily automaticky přiřadit jednotlivým vývojářům a sledovat je v reálném čase až do okamžiku vyřešení. Jedná se hlavně o emaily s technickými chybami přicházející do těchto schránek.

Blog ITnetwork.cz
Blog ITnetwork.cz
Blog ITnetwork.cz

S programováním teprve začínáš a nevíš, kde začít? Přihlas se do našeho pečlivě vybraného balíčku akreditovaného rekvalifikačního kurzu pro junior programátory WWW aplikací. Získáš základní stavební kameny, na kterých déle můžeš rozvíjet svou IT kariéru. Měj super benefity a možnost pracovat v perspektivním oboru, který mění svět kolem nás. Kurz si můžeš nechat proplatit Úřadem práce:

Blog ITnetwork.cz

Další zajímavé články


 

Všechny články v sekci
Blog ITnetwork.cz
Článek pro vás napsala Tereza Blažková 16.11.2022 9:03
Avatar
Autorka ráda zkouší nové formy online marketingu a má blízko k IT businessu. Díky home officu zvládá mateřství i sledovat rychlý svět technologií.
Aktivity