Vydělávej až 160.000 Kč měsíčně! Akreditované rekvalifikační kurzy s garancí práce od 0 Kč. Více informací.
Hledáme nové posily do ITnetwork týmu. Podívej se na volné pozice a přidej se do nejagilnější firmy na trhu - Více informací.

Šéfredaktorka Natálie – Ještě jsem neměla tak skvělé kolegy

Ačkoliv Natálie v ITnetwork pracuje už více než rok, připadá jí to jako včera, kdy na pozici brigádnice editorky odevzdala svůj první článek. Po tom, co poznala zázemí firmy, se rozhodla, že se chce stát právoplatným členem týmu. Přihlásila se proto na místo šéfredaktorky, a stala se tak jedinou ženskou posilou našeho šéfredaktorského týmu. Spolu se svými kolegy se stará o to, aby byl náš obsah čtivý, fakticky správný a především aktuální.

Jak vypadá její běžný pracovní den? A co má Natálie na své práci nejraději?

Blog ITnetwork.cz

Srdce ji táhlo do světa počítačů a kódů

Máš k IT blízko?

Ano, ale není to můj původní obor, takže se do něj teprve postupně dostávám. Nicméně úplnou náhodou byly všechny mé dosavadní pracovní zkušenosti s IT nějak spjaté, ale vždy jsem měla na starost pouze netechnické oblasti.

Co byl tvůj původní obor?

Posledních 15 let jsem pracovala v marketingu. Dělala jsem třeba marketingového specialistu a nějaký čas jsem strávila i v reklamce.

Co tě motivovalo ke změně?

Už během studií mě zaujala kombinace marketingu a IT, a zaměřila jsem se proto na online marketing. V posledních letech mě pak hodně bavila optimalizace pro vyhledávače, u které je už nutné znát i základy kódování. Tím pádem jsem si o programování začala zjišťovat více informací a absolvovala jsem třeba kurz webového vývojáře. A právě po něm jsem si uvědomila, že chci z marketingu přejít do IT.

Uvědomila jsem si, že chci z marketingu přejít do IT.

Jak ses dostala do ITnetwork?

Po dokončení kurzu o webovém rozhraní jsem si začala hledat práci v IT, abych si nově nabyté znalosti prohloubila. Úplnou náhodou na mě tehdy vyskočila reklama ITnetwork, kde nabízeli pozici editora, která spojovala psaní s IT. Tato kombinace mě velmi zaujala, podala jsem tedy přihlášku a krátce poté jsem pro ITnetwork začala psát. Postupně jsem dostávala více možností podílet se na tvorbě obsahu a vypracovala se až na šéfredaktorku.

Chceš také práci, která tě bude bavit, rozvíjet a naplňovat? Zvládáš dodržovat termíny a jsi týmový hráč? Vyber si pozici s home office v týmu ITnetwork a vyplň formulář, hledáme právě tebe!

Zodpovídá za práci 10 editorů

Co přesně jako šéfredaktorka děláš?

Moje práce spočívá v organizaci obsahu e-learningových kurzů. Přebírám vypracované články, znalostní testy či cvičení od editorů, které následně kontroluji a publikuji. Zároveň dbám na to, aby byly naše kurzy neustále aktualizované, a proto mimo jiné také beru v potaz i feedback od našich studentů.

Jak vypadá tvůj běžný pracovní den?

Jelikož pracuji na home office, tak můj běžný den začíná doma. Zapnu počítač a odpovím na zprávy od editorů. Zbytek dne se pak věnuji práci s obsahem.

Kdo je součástí tvého týmu?

V ITnetwork jsou dohromady 4 další šéfredaktoři, kteří se starají o jednotlivé sekce kurzů. Každý z nás je specialistou na nějakou oblast programování, a díky tomu si můžeme navzájem radit a inspirovat se. Všichni máme potom pod sebou 10 až 15 editorů, za jejichž práci máme zodpovědnost, a dohromady nás všechny vede manažer Daniel.

Jak často se stýkáte?

Každý týden v pondělí máme pravidelný online meeting s ostatními šéfredaktory. Dále pak máme jednou týdně individuální setkání s naším manažerem Danem a jednou za 14 dní pořádáme ještě další speciální poradu. Na těchto setkáních probíráme, co je třeba vylepšit, lépe zorganizovat nebo s jakými problémy se aktuálně potýkáme.

Co přesně by měl umět člověk, který se přihlásí do redakce ITnetwork?

Určitě by měl mít minimálně základní znalost OOP, měl by být schopný se orientovat v kódu a taky musí umět aspoň trochu anglicky. Vzhledem k tomu, že se u nás pracuje na home office, je také velmi důležité, aby si uměl zorganizovat čas.

Uchazeč o práci v redakci ITnetwork by měl mít minimálně základní znalost OOP, měl by být schopný se orientovat v kódu a taky musí umět aspoň trochu anglicky. Vzhledem k tomu, že se u nás pracuje na home office, je také velmi důležité, aby si uměl zorganizovat čas.

V ITnetwork ji nadchl home office i hraní deskovek

Co se ti na tvé práci líbí?

Jsem máma dvou malých dětí, takže mi opravdu vyhovuje home office a flexibilní pracovní doba. Díky nim si totiž můžu pracovní režim přizpůsobit svým vlastním potřebám, a dokážu tak bez problémů skloubit své zaměstnání s péčí o rodinu. Navíc se mi líbí, že zde mám možnost se neustále posouvat a učit od seniornějších kolegů či z našich obsáhlých knihoven e-learningových kurzů, které ráda využívám.

Jací jsou tví kolegové?

V redakci jsme hodně různorodá skupina, kterou spojuje zájem o psaní a o IT. Mezi editory máme mnoho studentů, lidí v aktivním věku i nějaké seniory, kteří chtějí své zkušenosti předávat dál.

Obecně je ale v ITnetwork neskutečně skvělá skupina lidí. Ještě nikdy jsem neměla tak super kolegy, kteří by byli natolik přátelští a měli svou práci tak rádi. Fascinuje mě, jak se všichni respektují, spolupracují a jsou rovnocennými kolegy, bez ohledu na to, kdo co dělá. Není tu cítit nějaká povýšená hierarchie, ale naopak respekt a spolupráce.

Ještě nikdy jsem neměla tak super kolegy, kteří by byli natolik přátelští a měli svou práci tak rádi. Fascinuje mě, jak se všichni respektují, spolupracují a jsou rovnocennými kolegy, bez ohledu na to, kdo co dělá. Není tu cítit nějaká povýšená hierarchie, ale naopak respekt a spolupráce.

Setkáváte se i mimo pracovní dobu?

Určitě, mnoho z nás rádo hraje deskovky, což je parádní. Jednou za čtrnáct dní se také pravidelně scházíme v různé sestavě na online gamingu, kde hrajeme hry jako Krycí jména, Secret Hitler nebo Gartic. Kromě toho ITnetwork pravidelně pořádá zajímavé teambuildingy, kam se vždy moc těším.

Blog ITnetwork.cz

Máš nějaká doporučení pro ty, kdo zvažují práci v ITnetwork?

Určitě, neváhejte a zkuste to, ITnetwork za to opravdu stojí! Dostanete se do týmu super lidí a do firmy, kde vládne neformální atmosféra a kde podpoří váš růst.

Toužíš po změně a nové kariérní cestě? Chceš se rozvíjet a jsi týmový hráč? Pojď také pracovat k nám do ITnetwork! Čeká na tebe home office, flexibilní pracovní doba i mnoho dalších benefitů. Tak co ještě váháš?

Přečti si také:


 

Všechny články v sekci
Blog ITnetwork.cz
Článek pro vás napsala Radka Konečná 5.11.2023 21:50
Avatar
Autorka vystudovala obor mediální studia a žurnalistika a psaní je jejím velkým koníčkem. Ráda se rozvíjí v oblasti digitálního marketingu a zajímá ji i svět IT.
Aktivity