Diskuze: Dotaz - odkázání se na konkrétní hodnotu

Ostatní jazyky SQL SQL a databáze Dotaz - odkázání se na konkrétní hodnotu

Aktivity (1)
Avatar
Kejmou
Člen
Avatar
Kejmou:7.6.2014 20:40

Ahoj,

učím se SQL s PHP, narazil jsem na problém, pokud chci podle obrázku kliknout na jméno osoby z tabulky, tak abych byl odkázán ja její konkrétní profil, jak se to dělá? Tak aby mi databáze nevypsala obyč text, ale odkazala mě na daný profil?

*** Pokud mám v kodu chyby, tak se omlouvám teprve se to učím.**

Editováno 7.6.2014 20:41
 
Odpovědět 7.6.2014 20:40
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kejmou
Jiří Gracík:7.6.2014 20:44

Jméno osoby bude muset být zabalené do odkazu. Takže budeš mít třeba

<table>
  <tr>
    <td> ... </td>
    <td> ... </td>
    <td>
      <a href="odkaz-na-profil">Lucie</a>
    </td>

  ....
Nahoru Odpovědět 7.6.2014 20:44
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Jiří Gracík
Jiří Gracík:7.6.2014 20:46

a místo odkazu na profil budeš mít další php soubor, kde budeš třeba přes get přijímat jméno uživatele - třeba soubor uzivatel.php a adresa bude uzivatel.php?jme­no=lucie.

// A chyby v kódu z obrázku nepoznáme, tak profesionální sociální síť zase nejsme :D

Editováno 7.6.2014 20:47
Nahoru Odpovědět 7.6.2014 20:46
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
Kejmou
Člen
Avatar
Odpovídá na Jiří Gracík
Kejmou:7.6.2014 20:52

Promiň zapomněl jsem přidat zdroják.

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
  <head>
  <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=UTF-8">
  <meta name="generator" content="PSPad editor, www.pspad.com">
  <title></title>
  </head>
  <body>
<?php

        require("pripojeni.php");
        $vyber = "SELECT * FROM zamestnavatel";
        $vysledek=mysql_query($vyber);
        echo"<table border='1' cellpadding='5px'>";
        echo "<tr>";
        echo "<td>";echo "<strong>";echo "id"; echo "</strong>";echo "</td>";
        echo "<td>";echo "<strong>";echo "Jméno";echo "</strong>";echo "</td>";
        echo "<td>";echo "<strong>";echo "Příjmení";echo "</strong>"; echo "</td>";
        echo "<td>";echo "<strong>";echo "Zaměstnani";echo "</strong>"; echo "</td>";
        echo "<td>";echo "<strong>";echo "Login";echo "</strong>";echo "</td>";
        echo "<td>";echo "<strong>";echo "Heslo";echo "</strong>";echo"</td>";

        echo "</tr>";
        while($radek = mysql_fetch_array($vysledek)){
        echo "<tr>";
        echo "<td>";echo $radek['id'];echo "</td>";
        echo "<td>";echo $radek["jmeno"]; echo "</td>";
        echo "<td>";echo $radek["prijmeni"];echo "</td>";
        echo "<td>";echo $radek["zamestnani"];echo "</td>";
        echo "<td>";echo $radek["login"];echo "</td>";
        echo "<td>";echo $radek["heslo"];echo "</td>";


        echo "</tr>";


        }
?>
</body>
</html>
  • Potřebuju to tak, abych kliknul na jakoukoliv osobu, tak aby mi pak to už vím jak vyjelo o ní informace. :)
  • Aby to jakože bylo automaticky, abych nemusel zvlášt vypisovat uzivatel.php?jme­no=lucie.

uzivatel.php?jme­no=petr.
uzivatel.php?jme­no=karel.

Jestli mě chápeš?

 
Nahoru Odpovědět 7.6.2014 20:52
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kejmou
Jiří Gracík:7.6.2014 21:04

Ano, chápu tě. Tohle ti bude vypisovat odkazy s jménem, jak jsi chtěl:

 <?php
   require("pripojeni.php");
   $vyber = "SELECT * FROM zamestnavatel";
   $vysledek=mysql_query($vyber);
?>
<!DOCTYPE html>
 <html>
   <head>
      <meta charset="utf-8">
      <title>Výběr uživatele | Q++ website</title>
   </head>

   <body>

      <table border='1' cellpadding='5px'>
         <tr>
            <th>id </th>
            <th>Jméno a příjmení</th>
            <th>Zaměstnani</th>
            <th>Login</th>
            <th>Heslo</th>
         </tr>
<?php while($radek = mysql_fetch_array($vysledek)) : ?>
         <tr>
            <td><?= $radek['id'] ?></td>
            <td><a href="uzivatel.php?jmeno=<?=$radek["jmeno"]?>"><?= $radek["jmeno"] ?> <?= $radek["prijmeni"] ?></a></td>
            <td><?= $radek["zamestnani"] ?></td>
            <td><?= $radek["login"] ?></td>
            <td><?= $radek["heslo"] ?></td>
         </tr>
<?php endwhile; ?>
      </table>
   </body>
</html>

Mělo by to fungovat, nezkoušel jsem to. Kdyby ne, tak řekni ;)

Editováno 7.6.2014 21:05
Nahoru Odpovědět 7.6.2014 21:04
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
Kejmou
Člen
Avatar
 
Nahoru Odpovědět 7.6.2014 21:09
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kejmou
Jiří Gracík:7.6.2014 21:51

Áha ... a co to vypsalo za html :)?

Nahoru Odpovědět 7.6.2014 21:51
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
Kejmou
Člen
Avatar
Odpovídá na Jiří Gracík
Kejmou:7.6.2014 21:54

Omlouvám se teď tě nechápu, jak to myslíš?

 
Nahoru Odpovědět 7.6.2014 21:54
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kejmou
Jiří Gracík:8.6.2014 0:00

Nejspíš nefungují php short tagy (výpis proměnné do html pomocí <?= $promenna ?>. Zapneš to přidáním řádku short_open_tag=On do souboru php.ini

Nahoru Odpovědět 8.6.2014 0:00
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Jiří Gracík:8.6.2014 0:00

A nebo přinejhorším všechny proměnné vypiš přes echo, coš by bylo extra ošklivé.

Nahoru Odpovědět 8.6.2014 0:00
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Jiří Gracík
David Čápka:8.6.2014 17:46

Short echo je od PHP 5.4 vždycky zapnuté.

Nahoru Odpovědět 8.6.2014 17:46
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Jiří Gracík:8.6.2014 19:51

Co já vím na čem to vyvíjí :) Nenapadá mě žádná jiná možnost, proč by to nemělo jít.

Nahoru Odpovědět 8.6.2014 19:51
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
Kejmou
Člen
Avatar
Odpovídá na Jiří Gracík
Kejmou:9.6.2014 13:28

PHP 5.3.13

 
Nahoru Odpovědět 9.6.2014 13:28
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kejmou
Jiří Gracík:9.6.2014 13:47

No tak fajn, někde kde je nainstalovaný ten server, tak by měla být složka PHP a v ní musíš najít php.ini

Nahoru Odpovědět  +1 9.6.2014 13:47
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
Kejmou
Člen
Avatar
Odpovídá na Jiří Gracík
Kejmou:10.6.2014 21:17

Ve složce wamp jsem našel složku PHP, kterou jsem celou prohledal, ale soubor
php.ini jsem nenašel.

Dokonce jsem ho dal najít systémem a nic se nenašlo..

 
Nahoru Odpovědět 10.6.2014 21:17
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kejmou
mkub:10.6.2014 21:50

skus odstranit WAMP (komplet to odstranit zo systemu) a znovu ho nainstalovat... mali by sa vytvorit aj potrebne konfiguracne subory

 
Nahoru Odpovědět 10.6.2014 21:50
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kejmou
Jiří Gracík:11.6.2014 6:54

Hlavně nainstaluj verzi s novým php ;)

Nahoru Odpovědět 11.6.2014 6:54
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 17 zpráv z 17.