Vydělávej až 160.000 Kč měsíčně! Akreditované rekvalifikační kurzy s garancí práce od 0 Kč. Více informací.
Hledáme nové posily do ITnetwork týmu. Podívej se na volné pozice a přidej se do nejagilnější firmy na trhu - Více informací.

ITnetwork fandí těm, co investují do svého vzdělání

Vzdělání je bezpochyby jednou z nejlepších možností, do níž můžeme investovat náš čas a peníze. Získané znalosti totiž člověka posouvají a otevírají mnohé kariérní příležitosti. Právě tato myšlenka inspirovala největší českou programovací akademii ITnetwork ke spuštění nového kurzu Java PRO, který dá studentům nejen tolik potřebnou praxi, ale navíc jim po zdárném ukončení garantuje i práci.

Blog ITnetwork.cz

Samoplátci mají v ITnetwork zelenou

O IT specialisty je v současnosti obrovský zájem, ostatně jen v Česku jich chybí tisíce. Mnoho lidí proto této situace využije a rozhodne se rekvalifikovat. To potvrzuje i spoluzakladatel akademie ITnetwork David Jančík. „Měli jsme opravdu velkou škálu mladých i starších lidí, například z oboru gastronomie. Na našem kurzu se ale objevil i chirurg nebo freelancer, který si chtěl jen prohloubit své znalosti. Ten rozsah je fakt velký,“ popisuje v rozhovoru pro CNN Prima NEWS Jančík.

Jak vyplývá z dat ITnetwork, většina lidí přichází na kurz z Úřadu práce. Ten totiž rekvalifikaci dotuje a studenti tak mohou nastartovat svou novou kariéru programátorů zcela zdarma.

Brány ke vzdělání však mají v ITnetwork otevřené úplně všichni, včetně těch, kteří si za své vzdělání chtějí zaplatit sami. Na rozdíl od studentů z Úřadu práce se tak vyhnou zdlouhavému papírování a na cestu programátora se mohou vydat výrazně rychleji.

Garance práce pro všechny

Z dat ITnetwork také vyplývá, že více než 90 % absolventů rekvalifikací, kteří si aktivně hledají práci, si ji skutečně do třech měsíců od ukončení kurzu najdou. Touha po vylepšení tohoto čísla pak inspirovala ITnetwork ke spuštění zcela nového produktu.

„K našim kurzům teď nabízíme ještě navazující kurz Java PRO, který je orientovaný na praxi. Dělají se v něm větší projekty. A když účastníci daný kurz absolvují, měli by mít větší možnost uplatnění jako junior programátor. Přeskočí celou tréninkovou část a firmy si je zapojí přímo do nějakého projektu,“ vysvětluje Jančík. Dodává také, že právě o programátory pracující v Javě je v současnosti na trhu práce největší zájem.

Kromě již zmíněných praktických projektů čeká na studenty Java PRO ještě další novinka, jež zcela změní pravidla hry, a sice garance práce. Když se totiž rekvalifikantovi nepodaří najít do určité doby práci, vrátíme mu peníze v plné výši. Kurzu se přitom mohou zúčastnit úplně všichni absolventi Java BASIC bez ohledu na to, zda měli tuto základní část hrazenou přes Úřad práce nebo jako samoplátci. ITnetwork tak umožňuje najít cestu k lepší, a především jisté kariéře všem, kteří do sebe chtějí investovat.

Vzhledem k výši mezd v IT, jež dlouhodobě patří k jedné z nejvyšších na celém trhu práce, je naprosto jisté, že se tato investice více než vyplatí.


 

Všechny články v sekci
Blog ITnetwork.cz
Článek pro vás napsala Radka Konečná 25.9.2023 8:55
Avatar
Autorka vystudovala obor mediální studia a žurnalistika a psaní je jejím velkým koníčkem. Ráda se rozvíjí v oblasti digitálního marketingu a zajímá ji i svět IT.
Aktivity