Diskuze: bootstrap

HTML a CSS Webdesign bootstrap American English version English version

Avatar
Dávid Zita
Člen
Avatar
Dávid Zita:

Mohli by ste spravit tutorialy na bootstrap . Vyzera to suer. Verim že by tu bolo dosť ludi čo by to ocenilo

 
Odpovědět 10.7.2015 13:12
Avatar
Michal Žůrek (misaz):

Letmo se o bootstrapu zmiňuje v tutoriálu http://www.itnetwork.cz/php/e-shop

Nahoru Odpovědět 10.7.2015 13:15
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Krnováček
Člen
Avatar
Krnováček:

Určitě se zde brzy objeví moje články, které se budou věnovat bootstrapu. Hlavně jak "propojit" BOOTSTRAP s PHP včetně MySQL. Jednoduše řečeno, vyrobíme si jednoduchý redakční systém, který využije všechny tyto možnosti. Pokud jsem se špatně vyjádřil o tom že "propojím bootstrap" je to pouze moje formulace. To je zatím vše.....

Nahoru Odpovědět  -2 14.10.2015 18:27
Učit se, učit se, učit se...
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Krnováček
Honza Bittner:

Jak propojit Bootstrap s PHP? Však je to to samé jako propojit HTML s PHP, doslova to samé...

Nemá cenu dělat seriál o bootstrapu, kde vytváříš redakční systém. To je akorát neefektivní míchání 2 rozdílných věcí do sebe.

Nahoru Odpovědět  +9 14.10.2015 18:34
Ptejte se mě na cokoli na https://github.com/HoBi/ama a followujte mě na Twitteru https://twitter.com/tenhobi. :-)
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Dávid Zita
Honza Bittner:

Pokud se chceš věnovat webům na nějaké vyšší úrovni, nepoužívej žádný framework. Na reálných profi projektech, tedy na těch, které neděláš pro tetu či nějaký zájmový klub to stejně nemá cenu, jelikož budeš muset řešit vlastní UI, UX atp. a Bootstrap ti akorát přidá další kB dat...

Každopádně najde se pár komponent/modulů, které se hodí a daly by se použít. Na profi scéně se však nevyužívá Boostrapu ve formě přidávání tříd, ale pracuješ s tím jako s funkcemi či mixiny v CSS preprocesoru. :)

Nejužitečnější je asi grid systém, i když já bych spíše preferoval Flexbox, který je daleko coolovější, leč má (hlavně pro starší IE a mobilní browsery) nepodporované nějaké funkce, jako např. wrapování.

Nahoru Odpovědět  +1 14.10.2015 18:38
Ptejte se mě na cokoli na https://github.com/HoBi/ama a followujte mě na Twitteru https://twitter.com/tenhobi. :-)
Avatar
Odpovídá na Honza Bittner
Michal Žůrek (misaz):

na velkých projektech se framework samozřejmě používají, ale většinou teda z větší části jsou to vlastní framework napsané na míru. Bootstrap a podobné slouží

  1. když nemáš cit pro design a něco potřebuješ
  2. plácáš něco narychlo.
Nahoru Odpovědět 14.10.2015 18:55
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Krnováček
Člen
Avatar
Krnováček:

Jistě určitě zajímavý a přínosný komentář. Nemůžu jen souhlasit. Každopádně se dá něco najít, co stojí za námahu. Hlavně najít něco, co tady není prezentováno.­...Jinak děkuji za kom..

Nahoru Odpovědět 14.10.2015 19:11
Učit se, učit se, učit se...
Avatar
TomasGlawaty
Člen
Avatar
TomasGlawaty:

Souhlasím s Honza Bittner ,

Osobně moc Bootstrap nemusím a, vždy jsem se mu vyhýbal a když už jsem s ním musel dělat, tak jsem moc nadšený nebyl :D
Vlastní FW jsem neměl čas dodělat, takže zůstal nedodělaný někde na disku ... nakonec jsem usoudil, že si vystačím se SASS + Bourbon mixiny/funkce + pár vlastních mixinů ....

Nahoru Odpovědět 14.10.2015 19:44
Člověk může dosáhnout čeho si zamane. Jen musí chtít, případně něco obětovat ...
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
Honza Bittner:

Btw. jsem ještě nezmínil, že někteří profi vývojáři také využívají Bootstrap (spíše na těch středních webech) tak, že nepřidávají třídy, ale pracují s Frameworkem v rámci mixinů v CSS preprocesoru.

Nahoru Odpovědět 14.10.2015 20:12
Ptejte se mě na cokoli na https://github.com/HoBi/ama a followujte mě na Twitteru https://twitter.com/tenhobi. :-)
Avatar
BlugW
Redaktor
Avatar
BlugW:

Já bootstrap využívám furt a jsem s ním spokojený, nevýhoda podle mě je možná jen ta, že všechny weby dá se říct vypadají stejně, ale nevím jestli to je opravdu nevýhoda, jelikož všechny(s i bez FW) vypadají stejně.

Editováno 14.10.2015 20:17
Nahoru Odpovědět 14.10.2015 20:17
Pořiď si mac na www.appletrh.cz. Novinky a zajímavosti ze světa Apple na https://www.applemagazin.eu
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Odpovídá na TomasGlawaty
Honza Bittner:

Já se dostal s CSS preprocesory do fáze (a jak jsem koukal a četl tak i hodně dobrých (resp. známých) vývojářů), kde už prostě nevyužívám různé věcičky jako ify, smyčky, funkce, mixiny atp...

Jediné co současně používám je rozdělování na více souborů, noření (pouze) pseudo tříd a elementů a proměnné.

Ono je sice hezké nořit do sebe několik tříd (např. u BEMu), ale jednak to dospěje do fáze, kdy to prostě přestává být přehledné a hlavně nemáš přístup k třídám z HTML (resp. směřuje ti to do CSS, což ti je k prdu).

Na projektu (http://www.itnetwork.cz/…5fc704792e2a), na kterém pracuji poslední dobu, dokonce ani (už) CSS framework nepoužívám. Využíváme Polymer, který polyfilluje (== umožňuje používat v prohlížečích bez podpory) web komponenty a mnoho dalšího. Jedna z věcí, které také polyfilluje jsou custom properties, které se dají parádně propojit s JS každého elementu a můžeš s tím hodně kouzlit.

Nahoru Odpovědět  +3 14.10.2015 20:20
Ptejte se mě na cokoli na https://github.com/HoBi/ama a followujte mě na Twitteru https://twitter.com/tenhobi. :-)
Avatar
Pavel
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Krnováček
Pavel:

Ahoj, ten clanek samo udelej. Bootstrsp je a bude. minimalne to bude zajímat lidi co o nem nic nevi a ostatni si rozsiri obzory.

Bittnera si nevsimej. S jeho nazorem nesouhlasim. Placa sobecky nesmysle.

Pavel

 
Nahoru Odpovědět  -1 15.10.2015 10:35
Avatar
Odpovídá na Pavel
Lukáš Slabý (LynSis):

To co jsi napsal snad nemyslíš vážně ? A nechápu na co potřebuješ návod na CSS, and JS framework <- a jak už tady zaznělo od Bittnera: "Nemá cenu dělat seriál o bootstrapu".
A na oficiálních stránkách je to dobře popsáno -> http://getbootstrap.com/ .

Editováno 15.10.2015 10:57
 
Nahoru Odpovědět 15.10.2015 10:56
Avatar
Pavel
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Lukáš Slabý (LynSis)
Pavel:

Ty to snad nemyslis vazne: to ze to chapes ty neznamena ze ostatni. Toto je pro uplne vsechny co se zajimaji o progrsmovani -i tech co zacinaji (pokud sis nevsiml) a ne kazdy je genius jak ty aby vse vedel z dokumentace a je proto dobre ze to nekdo popise joko pro zacatecniky. To by si mohl napsat i o php, jelikos ma taky podrobny popis : php.com ,tak proc o nem zde psat?!

Nebud sobecky a doprej to i ostatni co nejsou dobri jako ty...

Editováno 15.10.2015 11:03
 
Nahoru Odpovědět  -1 15.10.2015 11:02
Avatar
Odpovídá na Pavel
Lukáš Slabý (LynSis):

Sobecký nejsem ale zdá se mi to zbytečné :) -> Je to napsané tak aby to pochopil i začátečník -> každý komponent tam máš popsaný a nevím co víc by jsi chtěl ? :D

Editováno 15.10.2015 11:15
 
Nahoru Odpovědět  +2 15.10.2015 11:15
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Pavel
Jiří Gracík:

Na php.com se ohledně php moc rad nedočteš, to bezesporu :D :D

Nahoru Odpovědět  +1 15.10.2015 12:02
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
Jan Vargovský
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Pavel
Jan Vargovský:

Jak více podrobněji chceš vysvětlit bootstrap? Vždyť máš u každé komponenty/vlas­tnosti kompletní popis s příkladem. K tomu tam máš odkazy na miliardu webů, které jsou na bootstrapu založené. Takže jak se dělá základní layout, aby ti fungoval grid system, splácáš za chvíli. Stačí si k tomu sednout a hledat to co zrovna potřebuješ udělat a né na to koukat jako velký celek a myslet si, že to prolítneš očima a budeš to z fleku umět.

 
Nahoru Odpovědět  +1 15.10.2015 12:24
Avatar
kxmx
Redaktor
Avatar
kxmx:

o co přesně ti jde? http://www.layoutit.com/

 
Nahoru Odpovědět 15.10.2015 14:30
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 18 zpráv z 18.