Hledáme nového kolegu do redakce - 100% home office, 100% flexibilní pracovní doba. Více informací.
Využij akce až 80 % zdarma při nákupu e-learningu - více informací. Zároveň pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se Swift
discount week 80
Avatar
Patrik Valkovič
Člen IT Redactor Gang
Avatar
Patrik Valkovič:23.11.2013 18:05

Dobrý den,
mám jednoduchou otázečku. Jak je složité používat v .NETu čtečků čárových kódů, popřípadě čtečku čipů. Někde jsem četl, že se vlastně jedná jen o jiný typ klávesnice. Je to skutečně tak lehké? Prostě jen použít jiný proud?
Druhá otázka je, čemu byste dali přednost? Čárovým kódům nebo čipům. Čip mě připadá lepší z hlediska toho, že je voděodolný. Navíc čárové kódy bych musel tisknout.
pozn.: Jedná se pouze o administraci v jedné malé firmě, kódy nebudou dále distribuovány a budou používány pouze interně, takže neřeším nějakou registrací kódů atd....

Děkuji za odpovědi

Odpovědět
23.11.2013 18:05
Nikdy neumíme dost na to, abychom se nemohli něco nového naučit.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Patrik Valkovič
David Čápka:23.11.2013 20:17

Řekl bych, že záleží zejména na konkrétním zařízení. Musíš si zjistit od výrobce jak funguje, jaké splňuje standardy atd. Pro .NET existuje snad úplně vše, takže by to neměl být problém. Co je pro vaši firmu lepší musíš vědět ty, jelikož my nevíme k čemu to chcete používat :P

Nahoru Odpovědět
23.11.2013 20:17
Jsem moc rád, že jsi na síti, a přeji ti top IT kariéru, ať jako zaměstnanec nebo podnikatel. Máš na to! :)
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
Odpovídá na Patrik Valkovič
Nikola Sterziková (PaNika):3.12.2013 14:48

Souhlasím s sdraco, záleží na zařízení.
U nás používáme USB čtečku čipových karet, která lze nastavit buďto jako zařízení HID (Human interface device), chová se tedy jako obyčejná klávesnice nebo lze nastavit emulaci COM portu, tedy čtečka komunikuje jako kdyby to zařízení bylo připojené přez COM port.
Pro komunikaci s COM portem má Framework třídu SerialPort ve jmenném prostoru System.IO.Ports.
Taky záleží, na co se to bude používat. Výhoda čárových kódů je, že si je právě můžeš vygenerovat a vytisknout, čipové karty se musí kupovat ...

 
Nahoru Odpovědět
3.12.2013 14:48
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 3 zpráv z 3.