dodání ihned! nové
Hledáme programátora do rostoucího týmu ITnetwork.cz, 100% home office, 100% flexibilní pracovní doba. Více informací
Black Friday je tu! Využij jedinečnou příležitost a získej až 80 % znalostí navíc zdarma! Více zde
BF

Diskuze: Foreach a pole int - sečtení počtu int v poli

Aktivity
Avatar
Poggy
Člen
Avatar
Poggy:25.1.2017 20:27

Ahoj, minule jsem zde odstal dobré rady a tak to zkusím znovu. Vytvořil jsem program co 600x náhodně vygeneruje číslo v rozmezí 1 až 6. Tyto hodnoty jsem uložil do pole. Vše mi funguje až na jeden zádrhel. Chci cyklem foreach sečíst všechny četnosti čísla v poli. Tzn. chci získat jako výsledek číslo 600. V současném kódu mi to ale sečte jen počet polí 6. Kód jsem vložil sem: http://www.itnetwork.cz/dev-lighter/862
Děkuji za případnou pomoc se sestavením cyklu foreach

 
Odpovědět
25.1.2017 20:27
Avatar
Lukáš Křehula
Redaktor
Avatar
Lukáš Křehula:25.1.2017 20:32
foreach (int cislo in kolikrat)
                if (cislo > 0)
                    kontrolnisoucet+=cislo;

Ke kontrolnímu součtu jsi přičítal pouze jedničku.

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
 
Nahoru Odpovědět
25.1.2017 20:32
Avatar
Poggy
Člen
Avatar
Poggy:25.1.2017 21:12

Moc děkuji za vyřešení. :-) Taková pitomost.

 
Nahoru Odpovědět
25.1.2017 21:12
Avatar
Petr Čech
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Poggy
Petr Čech:25.1.2017 21:50

Ahoj. To, o co se pokoušíš vypovídá o tom, že s WinForms začínáš. Doporučil bych ti se na to vykašlat a místo toho se naučit WPF- je mnohem modernější a hlavně když se ho naučíš, nesrovnatelně "mocnější", tj. nechá tě udělat prakticky cokoliv.

Nahoru Odpovědět
25.1.2017 21:50
the cake is a lie
Avatar
Odpovídá na Petr Čech
Marian Benčat:26.1.2017 12:48

a slozitejsi.. :-/

Nahoru Odpovědět
26.1.2017 12:48
Totalitní admini..
Avatar
Petr Čech
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Marian Benčat
Petr Čech:26.1.2017 15:00

Jakmile se to naučíš, pracuje se s tím mnohem lépe a efektivněji než s WinForms. Ty jsou vhodné možná na pochopení úplných základů, ale cokoliv, co má nějak pokročilejší GUI bych v tom opravdu nedělal.

Nahoru Odpovědět
26.1.2017 15:00
the cake is a lie
Avatar
Poggy
Člen
Avatar
Odpovídá na Petr Čech
Poggy:26.1.2017 16:27

Ahoj, ano začínám. WinForm chci hlavně kvůli tomu pochopení jak to "funguje" a na naučení se na nějakých jednoduchých aplikacích. Taková "zábavnější" forma konzole na začátek pro samouka. Myslím si, že po jejich zvládnutí bude snadnější pochopit možné "nástavby".
Ale děkuji za tip na co se podívat.

 
Nahoru Odpovědět
26.1.2017 16:27
Avatar
vajkuba1234
Člen
Avatar
Odpovídá na Petr Čech
vajkuba1234:26.1.2017 18:45

Ale ty Winformy jsou celkem rychlejsi. Myslim to tak, ze v nich udelas cokoliv rychleji nez treba ve WPF nebo UWP. Nechapu treba, proc WPF nemaji od zakladu NumericUpDown a nebo neumi jednoduse minimalizovat do traye, tak jako WF...

Pokud se pletu, rad se priucim, protoze jsem to ted potrboval a hledal na netu...

Nahoru Odpovědět
26.1.2017 18:45
No hope, no future, JUST WAR! For world peace Israel must be DESTROYED!
Avatar
Odpovídá na vajkuba1234
Libor Šimo (libcosenior):26.1.2017 18:59

Urcite nie som spravny radca, ale myslim si, ze samotne vypocty cohokolvek nemaju az taky velky vplyv na platformu. Mozno, ak chces pocitat ssssttttrrrra­aaassssnnnnee­ee vypocty, tak je blbost pouzivat nejake prostredie. To je az na vysledok.

Nahoru Odpovědět
26.1.2017 18:59
Aj tisícmíľová cesta musí začať jednoduchým krokom.
Avatar
vajkuba1234
Člen
Avatar
Odpovídá na Libor Šimo (libcosenior)
vajkuba1234:26.1.2017 19:01

Ja nemel na mysli vykon, ale spise dobu, za kterou udelas nejakou aplikaci. Ve WF to naklikas a napises, ale treba u WPF jsem musel trochu zjistovat co a jak s Xaml.

To je ma zkusenost.

Nahoru Odpovědět
26.1.2017 19:01
No hope, no future, JUST WAR! For world peace Israel must be DESTROYED!
Avatar
Odpovídá na vajkuba1234
Libor Šimo (libcosenior):26.1.2017 19:12

Tak to ti verim.
Ak si sa naucil wf, je pre teba tazke prejst na wpf. Asi to len nechces.
Nie som programator ,ale len zaujemca o programovanie a v tom novom sa mi robilo lahsie.

Nahoru Odpovědět
26.1.2017 19:12
Aj tisícmíľová cesta musí začať jednoduchým krokom.
Avatar
vajkuba1234
Člen
Avatar
Odpovídá na Libor Šimo (libcosenior)
vajkuba1234:26.1.2017 19:47

To jsou me cerstve pocity, kdy jsem zkusil udelat nejakou primitivni appku ve WF, WPF a UWP...

Nahoru Odpovědět
26.1.2017 19:47
No hope, no future, JUST WAR! For world peace Israel must be DESTROYED!
Avatar
lukasko.simon:26.1.2017 23:39

wpf ma oproti wf omnoho viac vyhod ako napriklad ovela lepsie a prepracovanejsie poziciovanie jednotlivych kontrolov, moznost vytvarat custom controly a za pomoci blendu si ich aj graficky navrhnut,vo wpf je vykreslovanie vykonavane pomocou direct3d a oproti wf je ovela rychlejsie, moznost uplatnit mvvm pattern ktory je na enterprise urovni velmi rozsireny. Ako najvacsiu vyhodu ale povazujem xaml, je to nieco ako kombinacia html a xml, ale velmi sa to podoba html. Vpodstate si vies v xamli napisat cely "view" aplikacie rovnako ako keby si to robil pri webovej aplikacii za pomoci html+css. V neposlednom rade by som poznamenal ze wf je uz zastarale a je uz len otazka casu kedy to MS oznaci ako "obsolete" a prestane to podporovat. Tym ze sa zacnes ucit wpf nic nestratis, naopak ziskas pretoze po case mozes prejst na UWP, kde budes moc vyvyjat applikacie na vsetky zariadenia ktore bezia pod win10 (napr xbox appky, windows store atd) a to vpodstate rovnakym sposobom ako vo wpf, akurat na odlisnom behovom prostredi

 
Nahoru Odpovědět
26.1.2017 23:39
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
Odpovídá na Libor Šimo (libcosenior)
Michal Štěpánek:27.1.2017 7:45

Ani tak nejde o to, že by bylo těžké přejít na WPF, těžké je spíš to, že ve WPFku se mnohé věci dělají jinak (lépe) než ve WF a někdy je dost problém "odnaučit se" blbým návykům, které se člověk při programování ve WF naučil...

Nahoru Odpovědět
27.1.2017 7:45
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Luboš Běhounek Satik
Autoredaktor
Avatar
Luboš Běhounek Satik:27.1.2017 10:49

WPF je super na delani cehokoliv slozitejsiho, protoze je mnohem flexibilnejsi pro navrhovani UI nez stary WF, ale doporucovat WPF na testovaci appku, ktera jen vypisuje cisla nedava moc smysl, protoze ve WF je to pridani jedny kontrolky a jeden radek kodu, v WPF je to o neco pracnejsi.

Navic WF funguje i na Linuxu, WPF tam naprimo nerozjedes.

Dalsi vec, WF vychazi z WinAPI, takze se pokud by se MS chtel zbavit WF nebo WinAPI, ztratil by v podstate veskerou zpetnou kompatibilitu, takze o tom hodne silne pochybuju.

Editováno 27.1.2017 10:50
Nahoru Odpovědět
27.1.2017 10:49
https://www.facebook.com/peasantsandcastles/
Avatar
Lako
Člen
Avatar
Lako:27.1.2017 16:12

Zvrhlo se to tu v krásný off topic.
Nicméně jsem rád, že přibývá lidí, kteří si myslí, že programovat v zastaralé technologii (Formy) správné není.

 
Nahoru Odpovědět
27.1.2017 16:12
Avatar
Odpovídá na Lako
Marian Benčat:27.1.2017 16:34

to já budu šťastným, až přibude lidí, kteří dojdou konečně do stavu, kdy si uvědomí, že neexistuje "nejlepší univerzální možnost" :-)

lidé dělají v PHP a javascriptu, to jsou zastaralé věci 10 let a přesto se najdou věci a lidé, pro které jsou nejlepší.

Nahoru Odpovědět
27.1.2017 16:34
Totalitní admini..
Avatar
Luboš Běhounek Satik
Autoredaktor
Avatar
Odpovídá na Lako
Luboš Běhounek Satik:27.1.2017 17:15

Jak se to vezme, pro nejake slozitejsi UI je to lepsi, ale pokud je to jen nejaka hodne jednoducha appka nebo si chci jen vyzkouset nejakej algoritmus, tak sahnu vzdycky po konzoli/WF :)

Editováno 27.1.2017 17:16
Nahoru Odpovědět
27.1.2017 17:15
https://www.facebook.com/peasantsandcastles/
Avatar
Lako
Člen
Avatar
Odpovídá na Luboš Běhounek Satik
Lako:27.1.2017 17:46

Jo to je pravda
Jinak k testování algoritmů je dobré využívat skriptovacích možností C# (bez tvorby aplikace, kompilace, atd..)

 
Nahoru Odpovědět
27.1.2017 17:46
Avatar
Odpovídá na Luboš Běhounek Satik
lukasko.simon:27.1.2017 21:33

s tym ukoncenim podpory som mal namysli ze by prestali vydavat updaty pre wf, nie uplne odstavenie :)

 
Nahoru Odpovědět
27.1.2017 21:33
Avatar
Luboš Běhounek Satik
Autoredaktor
Avatar
Odpovídá na lukasko.simon
Luboš Běhounek Satik:27.1.2017 21:40

ono k tomu uz ani nejak moc updaty potreba nejsou, protoze uz je to ve vyvoji tak dlouho, ze je to dokonale :D

Nahoru Odpovědět
27.1.2017 21:40
https://www.facebook.com/peasantsandcastles/
Avatar
Poggy
Člen
Avatar
Poggy:28.1.2017 9:09

Když se tu rozjela ta diskuze a já za ní děkuji. :-) Co podle vás má největší smysl se učit v C# z pohledu skutečného využítí v praxi. Nejsem příliš na programování grafiky nebo her. Spíše jsou mi bližší firemní SW pro práci jako např. IS K2, DMS. Nebo pak SW pro programování obráběcích strojů TOPs apod. Z toho důvodu jem i začal se C# a přeskočil konzoli a vrhl se na WinForm. A v tom bych chtěl něco umět.
Předpokládám, že WF je základ. WPF jsem zatím nezkusil, ale to by asi měl být krok 2 po zvládnutí WF. A co pak dál, SQL server? Jde mi o základy toho co by pak vyžadaloval případná praxe. Má smysl se učit, ale nemá smysl se učit bezmyšlenkovitě.

 
Nahoru Odpovědět
28.1.2017 9:09
Avatar
Odpovídá na Poggy
Michal Štěpánek:28.1.2017 9:41

Z toho důvodu jsem i začal se C# a přeskočil konzoli a vrhl se na WinForm.

Tuto chybu jsem udělal taky a zdržel jsem se tím ve vývoji (svém vlastním). Chtěl jsem honem rychle něco pořádnýho naprogramovat, takže konzole pro mě nebyla nic záživného. Chyba lávky!!! V programování konzolových jednoduchých aplikací (tady v tutoriálech) se skrývá spoustu užitečných rad a návodů, bez kterých pak v grafickém rozhraní nebudeš umět zobrazit to, co potřebuješ. Dodnes se občas do nich musím kouknout, abych to mohl použít ve vývoji appky...

Nahoru Odpovědět
28.1.2017 9:41
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Odpovídá na Poggy
Michal Štěpánek:28.1.2017 9:47

Předpokládám, že WF je základ. WPF jsem zatím nezkusil, ale to by asi měl být krok 2 po zvládnutí WF.

Může se zdát, že WF je základ k následnému pokročení do WPF. Já si to osobně nemyslím, protože obojí je poměrně rozdílná technologie a pokud začínáš, můžou tě návyky z WF spíše brzdit ve vyvíjení WPF. Pokud se naučíš rovnou WPF, myslím, že na tom budeš lépe, než když začneš s WF, protože pak ti WPF přijde strašně složité. Sám jsem to tak dělal (WF a pak WPF) a z vlastní zkušenosti můžu říct, že se mi zpočátku WPF hnusilo jen kvůli tomu, že jsem by zvyklý vše si jednoduše naklikat ve WF.
Když budeš umět WPF, bude pro tebe mnohem snažší naučit se i WF (pokud o to budeš stát)...

Nahoru Odpovědět
28.1.2017 9:47
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Odpovídá na Michal Štěpánek
Marian Benčat:28.1.2017 11:14

http://ctvrtkon.cz/…-unora-2017/ přijď, bude tam hodně zajimavych informaci v konzoli :D

Nahoru Odpovědět
28.1.2017 11:14
Totalitní admini..
Avatar
Poggy
Člen
Avatar
Odpovídá na Michal Štěpánek
Poggy:28.1.2017 15:06

Děkuji za poznatky. Určitě tedy zkouknu zdejší tutoriály na WPF.

 
Nahoru Odpovědět
28.1.2017 15:06
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 26 zpráv z 26.