Hledáme nové posily do ITnetwork týmu. Podívej se na volné pozice a přidej se do nejagilnější firmy na trhu - Více informací.
Pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se C a C++. Zároveň využij akce až 80 % zdarma při nákupu e-learningu - více informací.
c++ week
Avatar
Ondřej Krsička
Redaktor
Avatar
Ondřej Krsička:16.7.2016 15:32

Ahoj, mám tento kód.

class Uzel
{
    public Uzel Předek { get; set; }
    public List<Uzel> Potomci { get; set; }
    public Uzel()
    {
        Předek = null;
        Potomci = new List<Uzel>();
    }
    public int Hloubka(int hloubka)
    {
        if (Předek == null)
        {
            return hloubka;
        }
        else
        {
            return Předek.Hloubka(hloubka + 1);
        }
    }
    public int Hloubka()
    {
        return Hloubka(0);
    }
}

Když zjišťuju hloubky stromu odhadem v řádu tisíců, maximálně však 1 mil., vyhodí to na mě stack overflow. U menších hloubek to však funguje správně.

Napadlo mě, že by metoda byla typu void a upravovala by statickou proměnnou. Fungovalo by to takhle?

 
Odpovědět
16.7.2016 15:32
Avatar
Ondřej Krsička
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Ondřej Krsička
Ondřej Krsička:16.7.2016 15:37

Ta proměnná by ani nemusela být statická, stačilo by private field. No nic, jdu to nakódit.

 
Nahoru Odpovědět
16.7.2016 15:37
Avatar
Patrik Valkovič
Člen IT Redactor Gang
Avatar
Odpovídá na Ondřej Krsička
Patrik Valkovič:16.7.2016 15:48

StackOverfow ti může způsobit i samotná rekurze. Máš-li tam houbku 1 mil, nepoužívej rekurzi ale pomož si spíše zásobníkem.

Nahoru Odpovědět
16.7.2016 15:48
Nikdy neumíme dost na to, abychom se nemohli něco nového naučit.
Avatar
Martin Dráb
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Ondřej Krsička
Martin Dráb:16.7.2016 15:58

Pokud víš, že sice budeš hodně využívat zásobník, ale přecejen nějak omezeně, můžeš jeho velikost ovlivnit v nataveních projektu/překla­dače.

Jinak každý kód provádějící rekurzi můžeš přepsat na ekvivalentní kód používající tebou deklarovaný zásobník (co jiného rekurze je než použití zásobníku, ale toho "procesorového"). Stejně jako každá proměnná alokovaná na zásobníku může být alokována dynamicky.

Nahoru Odpovědět
16.7.2016 15:58
2 + 2 = 5 for extremely large values of 2
Avatar
Ondřej Krsička
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Patrik Valkovič
Ondřej Krsička:16.7.2016 16:02

pomož si spíše zásobníkem

Tak teď vůbec nevím, o čem mluvíš.

 
Nahoru Odpovědět
16.7.2016 16:02
Avatar
Ondřej Krsička
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Martin Dráb
Ondřej Krsička:16.7.2016 16:03

A nevíš, jak to nastavím?

 
Nahoru Odpovědět
16.7.2016 16:03
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
Martin Dráb
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Ondřej Krsička
Martin Dráb:16.7.2016 18:29

Hm, zdá se, že pro .NET na to bude nejlepší použít utilitku EDITBIN, konkrétně s parametrem /STACK.

Viz reference k utilitce
https://msdn.microsoft.com/…25ddyfc.aspx

Nahoru Odpovědět
16.7.2016 18:29
2 + 2 = 5 for extremely large values of 2
Avatar
Marian Benčat:16.7.2016 20:04

Doporučuji nevymýšlet žádné hlouposti typu simulace zásobníků, ale místo rekurze to implementovat iteračně. Není přeci problém si někde držet referenci na "aktuální node" a celé to narvat do
While(aktualni­.predek!=null) {
pocet++;
aktualni = aktualni.predek;
}

nebo něco podobného..

Editováno 16.7.2016 20:04
Akceptované řešení
+20 Zkušeností
Řešení problému
Nahoru Odpovědět
16.7.2016 20:04
Totalitní admini..
Avatar
Ondřej Krsička
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Marian Benčat
Ondřej Krsička:17.7.2016 10:19

Jasný, proč to dělat složitě, když to jde jednoduše.

 
Nahoru Odpovědět
17.7.2016 10:19
Avatar
Patrik Valkovič
Člen IT Redactor Gang
Avatar
Odpovídá na Marian Benčat
Patrik Valkovič:17.7.2016 11:17

Obvykle se stromy dělají bez ukazatele na rodiče, v takových situacích je použitá zásobníku jediná možnost.

Nahoru Odpovědět
17.7.2016 11:17
Nikdy neumíme dost na to, abychom se nemohli něco nového naučit.
Avatar
Odpovídá na Patrik Valkovič
Marian Benčat:17.7.2016 11:20

too máte pravdu-. často je vlastní zásobník jediná možnost. zde ne :-)

Nahoru Odpovědět
17.7.2016 11:20
Totalitní admini..
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 11 zpráv z 11.