Pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se Javy. Zároveň využij akce až 50 % zdarma při nákupu e-learningu - více informací.
Hledáme nové posily do ITnetwork týmu. Podívej se na volné pozice a přidej se do nejagilnější firmy na trhu - Více informací.
java week + discount 50

Diskuze: minimální velikost tabulky

Aktivity
Avatar
Jiří Dvořák:30.5.2018 17:10

Zdravím,
jak udělám aby tabulka (pokud je prázdná) tak aby měla dané minimální rozměry a počet řádků?
U tabulky na obrázku potřebuji udělat větší minimální šíři sloupců a potřebuju mít řádky až dolů do konce tabulky.

 
Odpovědět
30.5.2018 17:10
Avatar
nickname01
Člen
Avatar
Odpovídá na Jiří Dvořák
nickname01:30.5.2018 17:26

Hmm, že by si třeba uvedl technologie, které používáš? :-P

 
Nahoru Odpovědět
30.5.2018 17:26
Avatar
Jiří Dvořák:30.5.2018 21:36
//DataTable
            DataTable table = new DataTable();

            // add columns to datatable
            table.Columns.Add("CPU", typeof(string));
            table.Columns.Add("GPU", typeof(string));
            table.Columns.Add("RAM", typeof(string));
            table.Columns.Add("IPv4", typeof(string));
            table.Columns.Add("IP Gateway", typeof(string));
            table.Columns.Add("Note", typeof(string));
            // add rows to datatable
            table.Rows.Add("", "", "", "", "", "");
            dataGridView1.DataSource = table;
            dataGridView1.ColumnHeadersDefaultCellStyle.Font = new Font("Arial", 8, FontStyle.Bold);
            dataGridView1.ColumnHeadersDefaultCellStyle.ForeColor = Color.Orange;
            dataGridView1.ColumnHeadersDefaultCellStyle.BackColor = Color.Green;
 
Nahoru Odpovědět
30.5.2018 21:36
Avatar
Odpovídá na Jiří Dvořák
Michal Štěpánek:31.5.2018 7:47

A v dataGridView1 pak můžeš definovat vlastnosti jednotlivých sloupců, nepamatuji si to přesně (již dlouho ve WF nedělám), ale něco takového

dataGridView1.Column[0].Width = 200;

P.S. Jestli se to teprve učíš, tak se rovnou vrhni na WPF (je to technologicky mnohem vyvinutější systém) a neuč se zbytečně mrtvou technologii (WinForms). Když budeš umět WPF, tak udělat něco ve WF už nebude tak složité...

Editováno 31.5.2018 7:48
Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
Nahoru Odpovědět
31.5.2018 7:47
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 4 zpráv z 4.