Chci geek triko! Chci geek triko!
Extra 10 % bodů navíc a tričko zdarma při zadání kódu "TRIKO10"
Avatar
Maros2470
Člen
Avatar
Maros2470:14. června 7:11

Sčítání buněk v Excel pomocí Makra

Zkusil jsem: Zkoušel jsem to počítat přímo v Excel, ale mám tam pořád cyklický vzorec

Chci docílit:

Jelikož Visual Basic neovládám prosím o radu.
Mám v Excel skladovou kartu, v ní sloupec A zůstatek, B nákup, C výdej.
Potřeboval bych makro: A = A+B-C a po výpočtu B=0, C=0. Ideálně pro všechny řádky sloupce.
Můžete mi někdo poradit?
Díky

Editováno 14. června 7:13
 
Odpovědět 14. června 7:11
Avatar
Odpovídá na Maros2470
Michal Štěpánek:14. června 8:07

V Excelu nemůžeš mít vzoreček A=A+B, protože se ti to tím zacyklí. Vzoreček v Excelu musí dělat početní operace vždycky na jiných buňkách, než kde bude výsledek. Takže bude třeba udělat další sloupce. Ale Excel vše počítá automaticky a rovnou, tak nemůžeš mít po provedení výpočtu vstupní buňky "nulové", protože by se výsledek vynuloval taky.

Nahoru Odpovědět 14. června 8:07
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Miroslav Hrdý:14. června 8:27

Ahoj, tady to máš, ale bacha, jakmile to jednou pustíš, data jsou pryč - změněna, takže pustit na XLS kopii.
Ke stažení ZDE: https://drive.google.com/…Ub1KSW5/view?…

Sub Pocitej()
Dim KolikRadku As Integer
Dim A, B, C As Integer
KolikRadku = InputBox("Zadej počet řádků pro kalkulaci:")
Range("A1").Ac­tivate
ActiveCell.Of­fset(1, 0).Activate
For i = 1 To KolikRadku
A = ActiveCell.Value
ActiveCell.Of­fset(0, 1).Activate
B = ActiveCell.Value
ActiveCell.Of­fset(0, 1).Activate
C = ActiveCell.Value
A = A + B - C
ActiveCell.Value = 0
ActiveCell.Of­fset(0, -1).Activate
ActiveCell.Value = 0
ActiveCell.Of­fset(0, -1).Activate
ActiveCell.Value = A
ActiveCell.Of­fset(1, 0).Activate
Next
End Sub

 
Nahoru Odpovědět 14. června 8:27
Avatar
Maros2470
Člen
Avatar
Odpovídá na Miroslav Hrdý
Maros2470:14. června 9:25

Něco jsem vygooglil a změnil jsem koncepci, Použil jsem form pro nákup a výdej. Vše mi funguje, jen bych potřeboval vytvořit vyhledávání v Column 0 v listboxu. Do návrhu formu jsem přidal SearchTextBox pro zadání hledané hodnoty a tlačítko SearchButon pro spuštění hledání. Přikládám dosavadní výsledek http://leteckaposta.cz/189210249. Můžeš mi poradit jak s tím vyhledáváním?

 
Nahoru Odpovědět 14. června 9:25
Avatar
Miroslav Hrdý:14. června 12:40

Asi bych tam přidal něco takového:

for f = 0 to listbox1.listcount - 1

if listbox.list(f, 0) = co_hledam.....
' co se stane, když najdu
end if
next

pozn. v proměnné f index řádku a druhý parametr, v tomto případě 0 je sloupec

 
Nahoru Odpovědět 14. června 12:40
Avatar
Tarantula222
Člen
Avatar
Tarantula222:14. června 23:13

Pridal som ti vyhľadávanie a trocha upravil pôvodný kód lebo bol strašný ;-), vyskúšaj.
http://leteckaposta.cz/358144829

Nahoru Odpovědět 14. června 23:13
Chceš realizovat své sny? Probuď se!
Avatar
Maros2470
Člen
Avatar
Odpovídá na Tarantula222
Maros2470:15. června 4:28

Díky, ale nejde mi to stáhnout. Zkus mi to poslat na maros2470@seznam.cz.

 
Nahoru Odpovědět 15. června 4:28
Avatar
Tarantula222
Člen
Avatar
Tarantula222:15. června 4:44

Mne to stiahnuť ide, každopádne som ti to poslal na mail.

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
Nahoru Odpovědět 15. června 4:44
Chceš realizovat své sny? Probuď se!
Avatar
Maros2470
Člen
Avatar
 
Nahoru Odpovědět 15. června 15:14
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 10 zpráv z 10.