Válí se ti projekty v šuplíku? Dostaň je mezi lidi a získej cool tričko a body na profi IT kurzy v soutěži ITnetwork summer 2017!
Přidej si svou IT školu do profilu a najdi spolužáky zde na síti :)
Avatar
martin.vip
Člen
Avatar
martin.vip:10.6.2016 18:03

ahoj nemáte někdo metodu výpočtu určitého integrálu pomocí simpsona? díky

 
Odpovědět 10.6.2016 18:03
Avatar
Odpovídá na martin.vip
Petr Štechmüller:10.6.2016 21:07

Ahoj, co konkrétního by jsi potřeboval? Vzorec/program...

Nahoru Odpovědět 10.6.2016 21:07
Pokud spolu kód a komentář nekorespondují, budou patrně oba chybné
Avatar
martin.vip
Člen
Avatar
martin.vip:10.6.2016 22:11

spíše nějaký algoritmus... jsme na mrtvém bodě

 
Nahoru Odpovědět 10.6.2016 22:11
Avatar
Odpovídá na martin.vip
Petr Štechmüller:10.6.2016 22:28

Toto jsem vykuchal z programu v matlabu, který nám poskytli ve škole:

// Vypocte numericky urcity integral symbolicky zadane funkce f
// na intervalu <a,b> s poctem deleni N pomoci Newton-Cotesovych vzorcu
// Simpsonovo pravidlo
for i=1:N/2
  x=a+2*(i-1)*krok;
  levy=eval(f);
  x=a+(2*i-1)*krok;
  stred=eval(f);
  x=a+2*i*krok;
  pravy=eval(f);
  ff(i)=(pravy+4*stred+levy)/3;
  I_S=I_S+ff(i)*krok;
end;

Je to sice šílený kód, ale dá se to z něj pochopit

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
Nahoru Odpovědět 10.6.2016 22:28
Pokud spolu kód a komentář nekorespondují, budou patrně oba chybné
Avatar
Lako
Člen
Avatar
Odpovídá na martin.vip
Lako:10.6.2016 22:33

POPLACH! POPLACH!
Jediná snaha, kterou zadavatel projevuje je podněcování jiných uživatelů k vypracování cizího domácího úkolu.


Ok, teda, ať nežeru:
Co doposud máš? Jaký je vstup? Máš alespoň nějaký postup, který bys chtěl překlopit do c# kódu? Rozumíš tomu jak se pomocí výše zmíněné metody integruje? Ovládáš základní konstrukce jazyka jako je cyklus a podmínka?

Pokud je je odpověď na poslední 2 otázku pozitivní, tak to máš vlastně hotové...

 
Nahoru Odpovědět  +1 10.6.2016 22:33
Avatar
martin.vip
Člen
Avatar
Odpovídá na Lako
martin.vip:11.6.2016 12:41

neboj, po nikom nechci aby mi dělal můj domácí úkol, jen jsem chtěl rozvinou diskuzi... tady na foru je lichoběžníková a obdélníková metoda, ze které se to dá hezky naprogramovat... simspon chybí... tak jsem se chtěl zeptat zda někdo nemá podobně pěkný postpu jak k tomu dojít. ale je to fuk, už jsem si to našel a naprogramoval podle jiného vzoru... díky všem za snahu

Editováno 11.6.2016 12:43
 
Nahoru Odpovědět 11.6.2016 12:41
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 6 zpráv z 6.