Diskuze: VBNET výstupy na tiskárnu

C# .NET .NET (C# a Visual Basic) VBNET výstupy na tiskárnu American English version English version

Aktivity (1)
Avatar
Jaroslav Trojan:14.7.2016 15:38

Prostudoval jsem snad všechny tutoriály o Visual Basic , ale dosud jsem nenašel způsob , jak přesměrovat
příkazy typu Console.WriteLine , Console.Write na tiskárnu. Kde to lze najít.

 
Odpovědět 14.7.2016 15:38
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Jaroslav Trojan
David Čápka:14.7.2016 15:45

Nebylo by jednodušší vygenerovat soubor a ten potom vytisknout přes editor?

Nahoru Odpovědět 14.7.2016 15:45
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Michal Žůrek (misaz):14.7.2016 17:20

Je třeba vytvořit bitmapu kam si "nakreslis" co chceš vytisknout a pak to pres objekt PrintDocument posles na tiskarnu

Nahoru Odpovědět 14.7.2016 17:20
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Michal Žůrek (misaz):14.7.2016 17:22

Z programatorova pohledu ano, z UX ne.

Nahoru Odpovědět 14.7.2016 17:22
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Jaroslav Trojan:19.7.2016 8:41

No to je pěkně složité, to já neznám.
Dosud ve všech starších program. jazycích jako je Fortran ,ALGOL, GWBasic atd. bylo možné přímo
tisknout při běhu programu. Proč to nejde u tak dokonalého jazyka jako je VisualBasic? Vždyť je to ten nejběžnější požadavek na jazyk. Proč je možný výstup jen na obrazovku ?

 
Nahoru Odpovědět 19.7.2016 8:41
Avatar
Odpovídá na Jaroslav Trojan
Michal Štěpánek:19.7.2016 15:46

Proč to nejde u tak dokonalého jazyka jako je VisualBasic?

No asi proto, že málokterý konzolový program v praxi potřebuje něco tisknout přímo z příkazu. Konzole se používají k provádění "výpočetních" příkazů, kde se nemusí příliš komunikovat s uživatelem. Většina používaných programů mívá nějaké grafické rozhraní, přes které uživatel s programem komunikuje a (alespoň dle mého názoru) tisknout uživatel potřebuje především nějaký výcuc z databáze nebo ze souboru... ideálně pomocí nějakých reportů, nebo exportu do PDFka...

Nahoru Odpovědět 19.7.2016 15:46
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Marian Benčat
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Jaroslav Trojan
Marian Benčat:19.7.2016 16:07

Proč to nejde u tak dokonalého jazyka jako je VisualBasic?

Hehe :-) Print přímo do print streamu se fakt používal hodně dávno, kdy tiskárny byly postscriptové atp, tedy šlo jim poslat fakt primitivně zakódovaný řetězec, který se jako text i skutečně tisknul.... to už se dneska v praxi musí emulovat a vše je "obrázek". Právě to, že to dříve šlo pouze "textově" se využívalo k tomu, že často měla každá tiskárna unikátní písmenka - tloušťku, množství barvy, tvar.. pouhým okem to šlo těžce poznat,... sloužilo to k unikátní identifikaci dané tiskárny, používaly to tajné služby :-)

Takováto funkcionalita je tedy dost deprecated a tak není asi důvod ji ani v něčem současným implementovat.

Nahoru Odpovědět  +1 19.7.2016 16:07
"C# 3.0 (2007) volal Java 8 (2014), že chce svoje featury zpět"
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 7 zpráv z 7.