dodání ihned! nové
Hledáme programátora do rostoucího týmu ITnetwork.cz, 100% home office, 100% flexibilní pracovní doba. Více informací
Black Friday je tu! Využij jedinečnou příležitost a získej až 80 % znalostí navíc zdarma! Více zde
BF
Avatar
Ondra Trevíček:13.11.2019 11:11

Ahoj, dělám v .net core mvc a řeším vkládání závislostí. Nyní je vkládám přes konstruktor nebo občas jako parametr metody - vše je ok. Jenom mi občas vadí, že to pak třeba při dědičnosti probublává atd. Našel jsem tuhle možnost (až dole) https://www.tutorialsteacher.com/…-aspnet-core jak si předávat závislosti ručně. Scénář je například, že potřebuji k něčemu přistoupit pouze v jedné metodě a jelikož nepíšu logiku přímo do controlleru, ale mam jí vedle, tak předávat to například prametry v metodě je otravné... Důležitá otázka. Je tohle v pořádku? Můžu si takhle beztrestně "vytvářet" závislosti? Nerozbíjím tím nějakou logiku závislostí? Jde mi prostě jenom o to jestli je to ok a normálně se to tak dělá nebo je to špatný přístup. Předem strašně děkuji za jakoukoli radu! Díky :)

Zkusil jsem: Hledal jsem různě po googlu našel jsem ale spíš tutorialy jak to udělat... Takže se radši chci zeptat

Chci docílit: Kvalitního kódu

 
Odpovědět
13.11.2019 11:11
Avatar
Odpovídá na Ondra Trevíček
Ondra Trevíček:14.11.2019 14:26

Uměl by někdo prosím poradit?

 
Nahoru Odpovědět
14.11.2019 14:26
Avatar
Odpovídá na Ondra Trevíček
Jan Prosecký:15.11.2019 1:01

Tak to predej primo do ty sluzby pres konstruktor, respektive zaregistruj tu zavislost do DI containeru. Muzes to samozrejme predavat i rucne, coz v podstate muze byt i dodrzeni open close principu, otazka je jestli to vubec potrebujes a jestli to u tebe ma smysl

 
Nahoru Odpovědět
15.11.2019 1:01
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
Odpovídá na Jan Prosecký
Ondra Trevíček:15.11.2019 14:04

Díky za odpověď. Nevím jestli si četl mojí celou zprávu. Ano přes konstruktor to jde, ale vadí mi že tam mam pak služby jenom kvůli jedný metodě, takže to můžu dát jako parametr tý metody to ano, ale pak když tu metodu někde volám, tak to tam musím doplňovat, takže to není upe hezký. Tak jse msi říkal, jestli když to potřebuju jenom v jedný metodě, tak jestli to můžu dělat beztrestně tou možností co jsem poslal. Díky

 
Nahoru Odpovědět
15.11.2019 14:04
Avatar
Mirek Slouka
Člen
Avatar
Odpovídá na Ondra Trevíček
Mirek Slouka:15.11.2019 22:01

Celý princip DI kontejneru je postavený na tom, aby sis jen řekl jaké objekty chceš a on ti je dá... Obecně se moc nedoporučuje používat předávání závislostí způsobem jaký zde zmiňuješ. Je to napsané i v tom článku skoro na konci

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
Nahoru Odpovědět
15.11.2019 22:01
I can explain it to you, but I can't understand it for you.
Avatar
Odpovídá na Mirek Slouka
Ondra Trevíček:17.11.2019 20:37

Tohle mi stačí díky moc.

 
Nahoru Odpovědět
17.11.2019 20:37
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 6 zpráv z 6.