Pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se PHP. A zároveň využij akce až 30 % zdarma při nákupu e-learningu. Více informací.
Hledáme asistenty pro kurzy programování - pohodová brigáda. Více info
PHP week
Avatar
Rostislav Křídlo:18.1.2014 14:00

Ahoj. Mněl bych dotaz jak zjistím že se někdo na moji web page připojil například s htc one se systémem 4.3? Nebo z iphonu Ios 7? A potom stím výsledkem pracovat například pokud se někdo připojí s htc one, vyhodí to 403 ..

Odpovědět
18.1.2014 14:00
MiracleSoft! www.miraclesoft.com
Avatar
Odpovídá na Rostislav Křídlo
Rostislav Křídlo:26.1.2014 11:31

Nikdo neodpověděl tak zkusím BUMP

Nahoru Odpovědět
26.1.2014 11:31
MiracleSoft! www.miraclesoft.com
Avatar
Old Account
Člen
Avatar
Old Account:26.1.2014 12:35

JavaScript

Nahoru Odpovědět
26.1.2014 12:35
"If you keep your eye on the profit, you’re going to skimp on the product. But if you focus on making really gre...
Avatar
Patrik Valkovič
Člen IT Redactor Gang
Avatar
Patrik Valkovič:26.1.2014 14:15

Obávám se že zařízení jako takové nedostaneš, pouze typ prohlížeče.

Nahoru Odpovědět
26.1.2014 14:15
Nikdy neumíme dost na to, abychom se nemohli něco nového naučit.
Avatar
Odpovídá na Patrik Valkovič
Rostislav Křídlo:26.1.2014 14:57

Blbost podle mě.. Jestli máš Smartphone tak jdi na web www.html5test.com a je tam napsané že mám bla bla s androidem s verzí 4.3..

Nahoru Odpovědět
26.1.2014 14:57
MiracleSoft! www.miraclesoft.com
Avatar
Odpovídá na Rostislav Křídlo
Zdeněk Pavlátka:26.1.2014 14:57

Můžeš zjistit:

  • prohlížeč
  • operační systém
  • mobil / počítač
  • stát
  • IP adresu

Bohužel nevím přesně jak, ale tady už by měl pomoci strýček Google.

Editováno 26.1.2014 14:58
Nahoru Odpovědět
26.1.2014 14:57
Kolik jazyků umíš, tolikrát jsi programátor.
Avatar
Odpovídá na Rostislav Křídlo
Zdeněk Pavlátka:26.1.2014 15:02

Zrovna moc to nefunguje. Mě to napsalo, že mám HTC Nexus One a Android 2.2. Ve skutečnodti mám tablet Nextbook 8 Premium a Android 4.0.

Editováno 26.1.2014 15:02
Nahoru Odpovědět
26.1.2014 15:02
Kolik jazyků umíš, tolikrát jsi programátor.
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
Odpovídá na Zdeněk Pavlátka
Michal Maršálek:26.1.2014 15:16

Zdravím.
Prohlížeč, operační systém, mobil / počítač můžeš zjistit z UserAgent stringu, který má tvar například pro můj Chrome 32 na Windows 7 64 bit:
"Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/32.0.1700.76 Safari/537.36"
"Windows NT 6.1" znamená Windows 7, "WOW64" znamená 64 bitový, "Chrome/32.0.1700­.76" znamená Google Chrome a číslo verze. V PHP ho získáš z proměnné $_SERVER['HTTP_U­SER_AGENT'] avšak prohlížeče podporují změnu UserAgenta. IP adresu získáš v PHP z $_SERVER['SER­VER_ADDR']. Řekl bych, že se státem je to horší, ten můžeš zjistit z katalogů IP adres.

Editováno 26.1.2014 15:18
 
Nahoru Odpovědět
26.1.2014 15:16
Avatar
Nahoru Odpovědět
26.1.2014 15:17
Kolik jazyků umíš, tolikrát jsi programátor.
Avatar
Odpovídá na Michal Maršálek
Michal Maršálek:26.1.2014 15:20

Chybka IP zjistíš z $_SERVER['REMO­TE_ADDR'] ne $_SERVER['SER­VER_ADDR'].

 
Nahoru Odpovědět
26.1.2014 15:20
Avatar
Odpovídá na Michal Maršálek
Libor Šimo (libcosenior):26.1.2014 16:59

Všetko zo $_SERVER[''] v php:

<?php

echo "PHP_SELF : " . $_SERVER['PHP_SELF'] . "<br />";
echo "GATEWAY_INTERFACE : " . $_SERVER['GATEWAY_INTERFACE'] . "<br />";
echo "SERVER_ADDR : " . $_SERVER['SERVER_ADDR'] . "<br />";
echo "SERVER_NAME : " . $_SERVER['SERVER_NAME'] . "<br />";
echo "SERVER_SOFTWARE : " . $_SERVER['SERVER_SOFTWARE'] . "<br />";
echo "SERVER_PROTOCOL : " . $_SERVER['SERVER_PROTOCOL'] . "<br />";
echo "REQUEST_METHOD : " . $_SERVER['REQUEST_METHOD'] . "<br />";
echo "REQUEST_TIME : " . $_SERVER['REQUEST_TIME'] . "<br />";
echo "REQUEST_TIME_FLOAT : " . $_SERVER['REQUEST_TIME_FLOAT'] . "<br />";
echo "QUERY_STRING : " . $_SERVER['QUERY_STRING'] . "<br />";
echo "DOCUMENT_ROOT : " . $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] . "<br />";
echo "HTTP_ACCEPT : " . $_SERVER['HTTP_ACCEPT'] . "<br />";
echo "HTTP_ACCEPT_CHARSET : " . $_SERVER['HTTP_ACCEPT_CHARSET'] . "<br />";
echo "HTTP_ACCEPT_ENCODING : " . $_SERVER['HTTP_ACCEPT_ENCODING'] . "<br />";
echo "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE : " . $_SERVER['HTTP_ACCEPT_LANGUAGE'] . "<br />";
echo "HTTP_CONNECTION : " . $_SERVER['HTTP_CONNECTION'] . "<br />";
echo "HTTP_HOST : " . $_SERVER['HTTP_HOST'] . "<br />";
echo "HTTP_REFERER : " . $_SERVER['HTTP_REFERER'] . "<br />";
echo "HTTP_USER_AGENT : " . $_SERVER['HTTP_USER_AGENT'] . "<br />";
echo "HTTPS : " . $_SERVER['HTTPS'] . "<br />";
echo "REMOTE_ADDR : " . $_SERVER['REMOTE_ADDR'] . "<br />";
echo "REMOTE_HOST : " . $_SERVER['REMOTE_HOST'] . "<br />";
echo "REMOTE_PORT : " . $_SERVER['REMOTE_PORT'] . "<br />";
echo "REMOTE_USER : " . $_SERVER['REMOTE_USER'] . "<br />";
echo "REDIRECT_REMOTE_USER : " . $_SERVER['REDIRECT_REMOTE_USER'] . "<br />";
echo "SCRIPT_FILENAME : " . $_SERVER['SCRIPT_FILENAME'] . "<br />";
echo "SERVER_ADMIN : " . $_SERVER['SERVER_ADMIN'] . "<br />";
echo "SERVER_PORT : " . $_SERVER['SERVER_PORT'] . "<br />";
echo "SERVER_SIGNATURE : " . $_SERVER['SERVER_SIGNATURE'] . "<br />";
echo "PATH_TRANSLATED : " . $_SERVER['PATH_TRANSLATED'] . "<br />";
echo "SCRIPT_NAME : " . $_SERVER['SCRIPT_NAME'] . "<br />";
echo "REQUEST_URI : " . $_SERVER['REQUEST_URI'] . "<br />";
echo "PHP_AUTH_DIGEST : " . $_SERVER['PHP_AUTH_DIGEST'] . "<br />";
echo "PHP_AUTH_USER : " . $_SERVER['PHP_AUTH_USER'] . "<br />";
echo "PHP_AUTH_PW : " . $_SERVER['PHP_AUTH_PW'] . "<br />";
echo "AUTH_TYPE : " . $_SERVER['AUTH_TYPE'] . "<br />";
echo "PATH_INFO : " . $_SERVER['PATH_INFO'] . "<br />";
echo "ORIG_PATH_INFO : " . $_SERVER['ORIG_PATH_INFO'] . "<br />";

?>
Nahoru Odpovědět
26.1.2014 16:59
Aj tisícmíľová cesta musí začať jednoduchým krokom.
Avatar
Nahoru Odpovědět
26.1.2014 17:04
Kolik jazyků umíš, tolikrát jsi programátor.
Avatar
Odpovídá na Libor Šimo (libcosenior)
Michal Žůrek - misaz:26.1.2014 17:40

není jednodušší

print_r($_SERVER);

?

 
Nahoru Odpovědět
26.1.2014 17:40
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek - misaz
Zdeněk Pavlátka:26.1.2014 17:44

Taky mě to napadlo. A je to i přehlednější. Ale na druhou stranu takhle ukázal seznam věcí a můžeš si z nich libovolně vybírat.

Nahoru Odpovědět
26.1.2014 17:44
Kolik jazyků umíš, tolikrát jsi programátor.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 14 zpráv z 14.