Využij akce až 30% zdarma při nákupu e-learningu. Zároveň pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se Javy
Hledáme fulltime koordinátora/ku kurzů. 100% homeoffice,100% časově flexibilní. Mám zájem!
Java week
Avatar
Salieri
Člen
Avatar
Salieri:17.11.2013 10:49

Zdar programátoři,

mám na takový dotaz, mám tři barvy na stránku a když chci do druhé (sloužící pro hlavní obsah) hned napsat nadpis první úrovně, tak se mi ty dvě první barvy rozjedou a udělá se tam mezera, jak udělat to aby se ta mezera nezobrazovala (čili nerozjeli se mi barvy)?

Pro CSKO:
.hlavicka {background:#13203b;height:22%;}
.obsah{background:#cabe60;height:80%;}
.paticka{background:black;height:5%}
<div class="hlavicka">
sdasda
</div>

<div class="obsah">
<h1>dsadas</h1>

</div>

<div class="paticka">
adsadsa
</div>

Díky moc za pomoc.

 
Odpovědět
17.11.2013 10:49
Avatar
Michal Žůrek - misaz:17.11.2013 11:02

je tam asi nějaký defaultní margin. Vynuluj ho.

 
Nahoru Odpovědět
17.11.2013 11:02
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Salieri
Honza Bittner:17.11.2013 11:03

Nemůžeš zadávat výšku v %, body nemá pevně nastavenou výšku ...

Zadruhé máš více než 100% => nesmysl

Nahoru Odpovědět
17.11.2013 11:03
Student FIT ČVUT. In love with Flutter. :-) Sleduj mě na https://twitter.com/tenhobi a ptej se na cokoli na https://g...
Avatar
Salieri
Člen
Avatar
Salieri:17.11.2013 11:10

Dobře, takže výšky dát na px. Co mám udělat dál?

 
Nahoru Odpovědět
17.11.2013 11:10
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
KleoCZ
Člen
Avatar
Odpovídá na Salieri
KleoCZ:17.11.2013 11:45

Zdravim,

otázka pro odpovídající. Proč nepoužíváte nějaký online modul pro přímou ukázku ? Toto zde na devbooku nepochopim. :(

Jinak k řešení, h1 má deafultní mezeru je to logické, když je to nadpis, tzn. napevno mu nahusti margin a paddding na 0. K rozvržení stránky, aby se mohli počítat procent musí být z čeho ;) takže body s pevnou výškou (dal jsem HD ready na notebooku) a nebo to promyslet jinak.

Zde je ukázka řešení: http://jsfiddle.net/Kleo86/TJc8c/

Nahoru Odpovědět
17.11.2013 11:45
Apeluji na všechny co odpovídají na dotazy, tak pokud je to jen trochu možné dávejte rovnou reálná řešení třeba v htt...
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Salieri
Honza Bittner:17.11.2013 12:06

Dávej si vždy na začátek csska toto :

h1, h2, h3, h4, p, ul, li, a
{
    margin: 0px;
    padding: 0px;
    text-decoration: none;
    list-style-type: none;
}
:P
Nahoru Odpovědět
17.11.2013 12:06
Student FIT ČVUT. In love with Flutter. :-) Sleduj mě na https://twitter.com/tenhobi a ptej se na cokoli na https://g...
Avatar
Odpovídá na Honza Bittner
Neaktivní uživatel:17.11.2013 12:24
*{
    margin: 0px;
    padding: 0px;
    text-decoration: none;
    list-style-type: none;
}
:`
Nahoru Odpovědět
17.11.2013 12:24
Neaktivní uživatelský účet
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Neaktivní uživatel
Honza Bittner:17.11.2013 13:36

aj tak by to šlo, hehe :D

možná bych ještě přidal border: 0px; a outline: 0px;
:)

to by mělo 90% všech rozdílů v prohlížečích vynulovat :)

Nahoru Odpovědět
17.11.2013 13:36
Student FIT ČVUT. In love with Flutter. :-) Sleduj mě na https://twitter.com/tenhobi a ptej se na cokoli na https://g...
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 8 zpráv z 8.