IT rekvalifikace s garancí práce. Seniorní programátoři vydělávají až 160 000 Kč/měsíc a rekvalifikace je prvním krokem. Zjisti, jak na to!
Hledáme nové posily do ITnetwork týmu. Podívej se na volné pozice a přidej se do nejagilnější firmy na trhu - Více informací.
Avatar
Martin
Neregistrovaný
Avatar
Martin:11.6.2011 10:08

Ahoj potřeboval bych vedět jedno mám tabulku
a chtěl bych text v pravo nahore zkoušel jsem text align a nefunguje to ten text je porad v levo
To je jeden cely muj radek
<tr><td>Petr</td><td valign="right" align="right">O­brazek 1</td></tr>
ten Obrazek 1 bych chtel mit v Pravo nahore
Poslu ti celou tabulku aby jsi presne vedel

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
  <head>
  <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250">
  <meta name="generator" content="PSPad editor, www.pspad.com">
  <title></title>
  </head>
  <body>
  <table border="2">
  <tr>
  <tr><td>Petr</td><td valign="right" align="right">Obrazek 1</td></tr>
  <tr><td>Martin</td></tr>
  <tr><td>Jitka</td></tr>
  <tr><td>Monika</td></tr>
  <tr><td>Jirka</td></tr>
  <tr><td>Pepa</td><td>kontakt</td><td>cislo uctu</td><td>podpis</td><td>adresa</td><td>smerovaci cislo</td></tr>
  </tr>
  </table>
  </body>
</html>
 
Odpovědět
11.6.2011 10:08
Avatar
sczdavos
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na
sczdavos:11.6.2011 11:10

Ahoj,
v prvé řadě si musíš uvědomit že všechny řádky musí mít stejný počet buněk.
Čili ty musíš nastavit té buňce s obrázkem aby se roztáhla pomocí rowspan="" a colspan="".
Rowspan ti určuje kolik řádků bude daná buňka zabírát a colspan kolik buněk.
Jelikož největší množství buněk máš na posledním řádku a to 6. Musíš nastavit obrázku colspan="5" protože bude zabírát 5 buněk. A rowspan="5" protože bude zabírat 5 řádků.
Valign může nabívat hodnot top - nahoře, middle - uprostřed, bottom - dole a pak ještě takových že se zarovnává na linii textu ale tohle jsou základní které budeš nejvíce používat.
A nemůžeš mít 2x <tr> za sebou to je jako bys dal řádek do řádku už si to někdy viděl? :)
Zkus si hrát s excelem abys věděl jak tabulky fungujou v html je to to samé akorád si je vytváříš pomocí příkazů.

<table border="2">
<tr><td>Petr</td><td valign="top" align="right" colspan="5" rowspan="5">Obrazek 1</td></tr>
<tr><td>Martin</td></tr>
<tr><td>Jitka</td></tr>
<tr><td>Monika</td></tr>
<tr><td>Jirka</td></tr>
<tr><td>Pepa</td><td>kontakt</td><td>cislo uctu</td><td>podpis</td><td>adresa</td><td>smerovaci cislo</td></tr>
</table>
Nahoru Odpovědět
11.6.2011 11:10
Zapomeň, že je to nemožné a udělej to ;)
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 2 zpráv z 2.