Chceš se vypracovat až k výdělku 160.000 Kč/měsíc? Důležité je začít. Staň se programátorem díky rekvalifikačnímu kurzu! Začni dnes!
Hledáme nové posily do ITnetwork týmu. Podívej se na volné pozice a přidej se do nejagilnější firmy na trhu - Více informací.
Avatar
martinuscze
Člen
Avatar
martinuscze:26.12.2013 11:55

Zdravím, tak už niečo cez mesiac sa učím HTML.. Je to krásny jazyk. Ale ma štve css. Začal som sa učiť, lebo sa tam dá krásne "štylizovať" Ale nechápem pozíciu. Umiestnil som obrázok, ale mne ide o to, ako sakra umiestniť obrázok do X,Y,Z ? :) Bol by som Vám vdačný za pomoc. :(

 
Odpovědět
26.12.2013 11:55
Avatar
Odpovídá na martinuscze
Neaktivní uživatel:26.12.2013 12:10

Pokud vím, hodnotu X,Y,Z v CSS nastavit nemůžeš a to kvůli různým velikostem displayů. Existuje ale absolutní hodnota. Moc ji ale nedoporučuju.

Nahoru Odpovědět
26.12.2013 12:10
Neaktivní uživatelský účet
Avatar
Filip Pýrek
Tvůrce
Avatar
Odpovídá na martinuscze
Filip Pýrek:26.12.2013 12:14

x,y :

position:relative(nebo "absolute");
top:x
left:y

V tvém případě se bude spíš jednat o "absolute". Taky jde nastavit "right" nebo "bottom"
z:

z-index:z
Editováno 26.12.2013 12:15
Nahoru Odpovědět
26.12.2013 12:14
„The best way to predict the future is to invent it.“ — Alan Kay
Avatar
martinuscze
Člen
Avatar
martinuscze:26.12.2013 12:17

Učím sa to len 3 dni,.. vedel by si mi lepšie popísať kde to vložiť a čo znamená Right a left v CSS? ano viem že je to v lavo a pravo. Ale ja chcem na presnú pozíciu umiestniť obrázok, a dalšie blbosti ako Facebook ikonu, YT atd.. :)

Lebo ako som si všimol, CSS je moc záhadný jazyk, nikde v riti tam neni nastavenie X,Y.

 
Nahoru Odpovědět
26.12.2013 12:17
Avatar
David Hartinger
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na martinuscze
David Hartinger:26.12.2013 12:39

Uč se to z místních tutoriálů, pozicování se nedělá tak, že určuješ souřadnice, ale tak, že elementy dáváš do layoutu. Je to tu ukázané, stačí si to jen přečíst.

Nahoru Odpovědět
26.12.2013 12:39
You are the greatest project you will ever work on.
Avatar
martinuscze
Člen
Avatar
martinuscze:26.12.2013 12:47

Dobre, ale potom ako na presné miesto umiestnim napr. ikonu Twitteru? Presne na tú X,Y,Z.. ? Prepáčte že to tu používam, ale som profesionálny herný vývojár v C++ a CryEngine. Ale toto CSS ma položilo na nohy. Učím sa, učím.. ale nikde nevidím otázky na moje problémy... nikde ne ni že ako umiestniť presne ikonu na to X,Y. Nikde..

 
Nahoru Odpovědět
26.12.2013 12:47
Avatar
Honza Bittner
Tvůrce
Avatar
Odpovídá na martinuscze
Honza Bittner:26.12.2013 12:52

Tady to nevykresluješ na X,Y,Z, pokud tedy nechceš mít něco fixně.

V HTML si vytvoříš div, ten třeba vycentruješ a do něj dáš <img> kterému nastavíš velikosti a potom například odsazení (tzn. odsazení v divů), to jest margin.

Koukni se na zdejší tutoriály.

Nahoru Odpovědět
26.12.2013 12:52
FIT ČVUT alumnus :-) Sleduj mě na https://twitter.com/tenhobi a ptej se na cokoli na https://github.com/tenhobi/ama.
Avatar
Jan Vargovský
Tvůrce
Avatar
Odpovídá na martinuscze
Jan Vargovský:26.12.2013 12:53

Ukážeš nám něco co jsi vytvořil profesionální herní vývojáři v CryEnginu a C++ prosím ?

 
Nahoru Odpovědět
26.12.2013 12:53
Avatar
martinuscze
Člen
Avatar
martinuscze:26.12.2013 13:21

A čo ti mám prosím ťa ukazovať ked mam nedorobenú hru. Ešte potrvá asi rok kým ju dorobíme v teame. Ked budem na PC, tak pošlem dajaký ten screen. :)

áno, chápem, div.. bla bla. Ale ja chcem presne na to miesto, a to nikde v CSS nie je. áno, kukal som na tut, ale žiaden taký ne ni ktorý by hovoril o umiestnení na "X,Y".

 
Nahoru Odpovědět
26.12.2013 13:21
Avatar
Odpovídá na Honza Bittner
Vojtěch Pospíchal:26.12.2013 13:26

Ono taky jde težko v HTML vykreslovat na XYZ, když třetí souřadnice vyjadřuje hloubku :)

 
Nahoru Odpovědět
26.12.2013 13:26
Avatar
Odpovídá na martinuscze
Drahomír Hanák:26.12.2013 13:27

Už to tu bylo řečeno nehledě na to, že přímo tady na devbooku je tutoriál o pozicování http://www.itnetwork.cz/…cesky-manual Chce to taky trochu hledat.

position: absolute;
top: 10px;
left: 10px

Tohle se ale na webu moc nedělá. Jsou situace, kdy je to potřeba, ale jinak je mnohem lepší vše pozicovat relativně.

 
Nahoru Odpovědět
26.12.2013 13:27
Avatar
Honza Bittner
Tvůrce
Avatar
Odpovídá na Vojtěch Pospíchal
Honza Bittner:26.12.2013 13:30

Hloubka se dá nastavit, jak již bylo řečeno, slouží k tomu z-index...

Nahoru Odpovědět
26.12.2013 13:30
FIT ČVUT alumnus :-) Sleduj mě na https://twitter.com/tenhobi a ptej se na cokoli na https://github.com/tenhobi/ama.
Avatar
David Hartinger
Tým ITnetwork
Avatar
David Hartinger:26.12.2013 13:31

V diskuzi bylo již řečeno vše potřebné a proto ji zavírám.

Nahoru Odpovědět
26.12.2013 13:31
You are the greatest project you will ever work on.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Tato diskuze byla označena moderátorem jako nekonstruktivní a myslíme si, že nemá pro veřejnost příliš vysokou hodnotu. Členy můžete samozřejmě stále oslovit soukromě a to formou zpráv nebo chatu.

Zobrazeno 13 zpráv z 13.