Pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se C# .NET. Zároveň využij akci až 30 % zdarma při nákupu e-learningu - Více informací.
Hledáme nové posily do ITnetwork týmu. Podívej se na volné pozice a přidej se do nejagilnější firmy na trhu - Více informací.
discount week 30
Avatar
martinkobelka
Tvůrce
Avatar
martinkobelka:12.4.2015 21:53

Zdravím

Potřeboval bych pro svou aplikaci jednoduchou databázi. Databáze by měla běžet v ramci aplikace a ukládat si data do souboru. Jedna se jen o jednu nebo dvě tabulky se základními datovými typy. Je vhodné sqlite? Slyšel jsem že v javě je problém.

Děkuji za odpověď

 
Odpovědět
12.4.2015 21:53
Avatar
MrPabloz
Člen
Avatar
Odpovídá na martinkobelka
MrPabloz:12.4.2015 23:31

Co tak použít už zakomponovanou Java DB (Derby)? Stačí ti k tomu >= Java 7 a glassfish a derby klient pro připojení. V netbeans poté stačí v záložce services si nastavit samotnou db a můžeš s ní pracovat :)
https://netbeans.org/…java-db.html

Popř. pokud bys raději Db zvlášť, postačí ti v pohodě MySQL nebo PostgreSQL. Moc paměti ani místa nezaberou a později pokud bys chtěl rozšířit o složitější funkčnost nemusím přecházet na jinou db :)

Nahoru Odpovědět
12.4.2015 23:31
Harmonie těla a duše, to je to, oč se snažím! :)
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
Silvinios
Tvůrce
Avatar
Odpovídá na martinkobelka
Silvinios:14.4.2015 21:57

Mám dobré zkušenosti s HyperSQL DataBase (HSQLDB) (viz zdejší článek).

V rámci aplikace znamená v tvém případě ve stejném JVM? Pokud ano, SQLite moc použít nejde. Nejedná se totiž o javovskou aplikaci. Musel bys ji spouštět jako samostatný proces.

Zde jsou další databáze pro Javu:

  • Apache Derby (Java DB)
  • H2
Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
 
Nahoru Odpovědět
14.4.2015 21:57
Avatar
martinkobelka
Tvůrce
Avatar
Odpovídá na Silvinios
martinkobelka:14.4.2015 23:30

Díky, ta hypersql funguje dobře. Jen mám problém vytvořit přímo z netbeans tabulky s automaticky vyplnovanym indexem a musím to obcházet. To je ale tak jediná vada na kráse.

 
Nahoru Odpovědět
14.4.2015 23:30
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 4 zpráv z 4.