Slevový týden - Květen Office week
Pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se MS Office
30 % bodů zdarma na online výuku díky naší Slevové akci!

Recenze antiviru 360 Security pro Android

Dlouho jsem hledal nějaký antivirus na mobilní telefon, který by byl zadarmo. Avast! moc nemusím, protože neumí zachytávat větší viry. Ona je však spousta antivirů zadarmo, jenže některé z nich obsahují viry samotné, takže jsou to opravdu nebezpečné antiviry. Existuje snad nějaký antivirus na mobilní telefon, který je zdarma a umí hodně věcí? Ano, opravdu existuje. A jmenuje se 360 Security. Již na první pohled vypadá zajímavě. Obsahuje mnoho funkcí jako je např. uzamykání aplikací, blokování hovorů a SMS z daného čísla, někdy se objeví i menší hra na skóre,... Všechny funkce jsou opravdu dobré a to i zrychlení vašeho mobilního zařízení, aby nebylo tak pomalé. A nabízí i statistiky různých věcí! Bude však tento antivirus se spoustou výborných věcí splňovat tu nejdůležitější část a to chránění mobilního zařízení před viry? A bude pohodlný i pro normální uživatele, kteří to moc s telefony neumí?

Hračičky

Menu Jak jsem již zmiňoval na začátku, aplikace nabízí mnoho možností. Zmíním ty, které sám používám a myslím si o nich, že budou užitečné i vám. Začnu pěkně popořadě.

Pokud si ještě neotevřete menu, uvidíte různé věci jako je denní čištění před viry, dále tu máme mobilní čistku před zbytečnými věcmi v telefonu, takže s tímto ušetříte spoustu místa v telefonu. Jako druhé zleva tu najdete již zmíněné zrychlení zařízení, které můžete najít i na vaší domovské stránce telefonu. I přehled využití vaší paměti zde nezapomněli přidat a tak se můžete podívat kolik zabírají místa jednotlivé aplikace. Líbí se mi i přehled systémové paměti, což je podle mě velmi užitečné. No a jako zbytečnost zde beru AppBox, což je spíše reklama.

Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!

Nyní se konečně přesuneme k zábavnějším věcem. V menu můžete najít i přihlášení do této aplikace, ale vůbec jsem to ještě nepoužil. Na druhou stranu, aplikace funguje v pořádku i bez toho, takže není nutné si zde vytvářet účet. Druhá položka v menu je má nejoblíbenější. Jedná se o blokování SMS a hovorů z daného čísla, takže pokud vám neustále někdo nevyžádaný volá, stačí si ho přidat do blacklistu. Aplikace už vás poté bude jen upozorňovat na to, že vám volá a pokud Zamčení aplikace vám pošle SMS, můžete ji buď potvrdit a nebo zahodit.

Jako další zde máme Anti-theft na zabezpečení telefonu proti krádeži a podobným věcem. Stačí si ho pouze aktivovat a nastavit. Hned pod tím se nachází statistiky dat a i Firewall, ale bohužel můj telefon takovéhle věci nepodporuje a proto vám o nich moc neřeknu. A pokud jste celou dobu čekali na již zmíněné zamykání aplikací, dočkali jste se. Najdete ho pod názvem Vault. Můžete si zde nastavit zamykací gesto a heslo, kdybyste něco z toho zapomněli. Jenže kromě zamykání aplikací si také můžete zamknout SMS a hovory z daného čísla, aby k nim neměl přístup někdo neoprávněný. Přeci jen nemůžete vědět, kdo byl na vašem telefonu.

No a poté zde již máte jen přemístění kontaktů ze SIM karty do telefonu a naopak a ještě přehled práv všech aplikací jako je např. zjištění vaší polohy, možnost poslání SMS atd. A úplně dole (nesmí být zapomenuty) je napsání autorovi této aplikaci (tzv. Feedback) a nastavení.

Viry

Možná si po přečtení minulého odstavce říkáte, že toto je antivirus a ne nějaká sbírka aplikací. No, přeci, jak se říká: To nejlepší na konec. Ano, nemohu si vynachválit hledání virů v telefonu. Skenování virů. Jako první položku v menu můžete najít tu nejužitečnější věc a to virový skener. Ten prohledává celý váš telefon počínaje od systémových aplikací až po vaše soubory v telefonu. První skenování trvá dlouho, protože prověřuje každý soubor v telefonu a proto vyčkejte, až to bude hotovo. Pak to už prověřuje jen nové soubory a nové aplikace. A to mě dostává k dalšímu bodu a to stahování nebezpečných aplikací. Již několikrát jste mohli vidět na Google Play komentáře typu "ta hra obsahuje vir". Nikdy nemůžete přeci vědět, jestli mají pravdu. A k tomu slouží i 360 Security. Při každém stáhnutí nějaké hry či aplikace si tato šikovná věcička ověřuje, zda stáhnutý soubor obsahuje vir. A také si můžete nastavit, že při každém otevření dané aplikace se bude ověřovat, jestli neobsahuje vir.S 360 Security už nikdy nebudete mít v telefonu nic nebezpečného.

Jenže tato super aplikace zabírá spoustu místa. Mně zabírá 37 MB pouze v telefonu a to nepočítám SD kartu! Bylo by opravdu lepší, kdyby se některé věci daly dostahovat a ne že budete muset mít úplně všechno. Pomalu polovinu věcí jsem ani nepoužil! Na druhou stranu, líbí se mi animace skenerů a také informovanost, kterou aplikace nabízí. Po každém skenování aplikací vás na to upozorní v informačním oknu. Takže pořád ještě hledáte nějaký dobrý antivirus nebo jste se už rozhodli?

Závěrečné hodnocení

Klady

  • Skvělé bonusy
  • Informovanost
  • Zrychlení telefonu
  • Zachycování virů úplně všude
  • Animace

Zápory

  • Někdy samo zpomaluje telefon
  • Nastavení blokace hovorů a SMS je složité
  • Zabírá mnoho místa

Jako antivirus je to nejlepší, co může váš telefon mít. Na druhou stranu je zde více mínusů a některé věcičky jsou již hodně zbytečné. Někdy se sama od sebe spustí hra a ani nevíte jak. A je tedy úplně k ničemu. Ale na paty 360 Security šlape Avast!, který se již zlepšuje. 360 Security by mohlo nabídnout i více...

Jedinečný antivirus ode mě dostává 86%.

Zdarma ke stažení na Google Play >>


Galerie


 

 

Článek pro vás napsal Jan Lupčík
Avatar
Jak se ti líbí článek?
3 hlasů
Autor se primárně věnuje vývoji webových stránek a aplikacích v PHP (speciálně ve frameworku Laravel) a je jedním z vývojářů komunitní modifikace TruckersMP.
Všechny články v sekci
Mobilní telefony a tablety
Aktivity (1)

 

 

Komentáře

Avatar
Samuel Illo
Redaktor
Avatar
Samuel Illo :16.12.2014 18:38

No kedysi som ho skúšal, bol dobrý, ale nejak som zostal pri ESETe.

Odpovědět
16.12.2014 18:38
www.samuelillo.com | www.github.com/lamka02sk
Avatar
Theodor Johnson
Redaktor
Avatar
Theodor Johnson:16.12.2014 19:09

Rezence mi přijde jako reklama, nepřijde mi objektivní. Vůbec zde není zhodnocená ochrana před viry, jsou zde pouze vedlejší funkce na které existují aplikace, jako zamykání aplikací, nebo čištění paměti RAM, ...

Odpovědět
16.12.2014 19:09
Mo8ilε 15 Ѐλđ
Avatar
Zdeněk Pavlátka
Tým ITnetwork
Avatar
Zdeněk Pavlátka:16.12.2014 19:10

Můj dojem:

Klady:
    Zrychlení telefonu
Zápory:
    Někdy samo zpomaluje telefon

tohle si trochu odporuje

A funkce jsou stejné jako u Avastu, jen má navíc hry.

Článek je ale napsán velmi pěkně. :)

Odpovědět
16.12.2014 19:10
Kolik jazyků umíš, tolikrát jsi programátor.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Theodor Johnson
David Čápka:16.12.2014 19:15

Tak ono jak chceš hodnotit ochranu před viry? Osobně mi přijde divné, že by se v Google Play něco takového objevilo, když je kontrolovaný. Já si myslím, že viry na telefonu jsou spíše super business pro společnosti, které se živí vývojem antivirů. Není nic lepšího, než začít strašit lidi, aby si můj antivir koupili i na telefon :) Nikdy jsem na PC antivir nepoužíval, protože používám legální software a viry nemám jak chytnout. Kdybych chtěl crackovat, tak si vystačím s tím co je ve Windows, protože je velmi kvalitní, MS ho nevytvořil, ale odkoupil. Na vzdory všem faktům je Avast! nejziskovější česká IT firma, jejich produkt je přitom naprosto zbytečný a nepotřebný.

Odpovědět
16.12.2014 19:15
Jsem moc rád, že jsi na síti, a přeji ti top IT kariéru, ať jako zaměstnanec nebo podnikatel. Máš na to! :)
Avatar
Jan Lupčík
Šéfredaktor
Avatar
Odpovídá na Theodor Johnson
Jan Lupčík:16.12.2014 19:19

Nemám zapotřebí tady psát reklamu.
Promiň, ale do mobilu si opravdu nebudu stahovat viry, abych vyzkoušel antivirus. Věnoval jsem tomu odstavec a myslím, že by se to dalo pochopit.
Ale děkuji za zhodnocení, příště vyladím. :)

Zdeněk Pavlátka : Zrychluje telefon, akorát zapnutí telefonu docela hodně prodlužuje.
Avast! jsem měl a ani mi tak nevyhovoval jako 360 Security. Ale je pravda, že se avast! zlepšuje.
Děkuji. :)

Odpovědět
16.12.2014 19:19
TruckersMP vývojář
Avatar
Odpovídá na Jan Lupčík
Josef Kuchař - Pepa489:16.12.2014 19:23

Já používám clean master a CM security jako doplněk a vyhovuje mě to víc než 360 Security :)
Btw: 37 mb je na dnešní dobu docela málo i pro mobilní telefony

Odpovědět
16.12.2014 19:23
2x piš, jednou debuguj
Avatar
Jan Lupčík
Šéfredaktor
Avatar
Odpovídá na Josef Kuchař - Pepa489
Jan Lupčík:16.12.2014 19:25

No nevím, avast! zabírá 13 MB a nabízí toho taky docela hodně. :)
No, každý používá něco jiného a já mám radši vše pohromadě. :)

Odpovědět
16.12.2014 19:25
TruckersMP vývojář
Avatar
Theodor Johnson
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Theodor Johnson:16.12.2014 19:30

No jo, na to že to je jen byznys jsem zapoměl.
Ale stojím si za tím stylem psaní, cokoliv co má podobnost s reklamou beru jako spam a nepřikládám tomu důležitost, ať už je to sebedůležitější informace. Nechci přímo kritizovat, ale podle mě je lepší styl kdy recenzent spíš hledá na produktu chyby, než aby ho nadmíru vychvaloval.

Odpovědět
16.12.2014 19:30
Mo8ilε 15 Ѐλđ
Avatar
Jan Lupčík
Šéfredaktor
Avatar
Odpovídá na Theodor Johnson
Jan Lupčík:16.12.2014 19:34

Píšu o něčem, s čím jsem spokojený a doporučuji to. Žádné chyby, které by nadmíru vadili jsem nenašel. A i prostý uživatel s tím dokáže zacházet. :)

Odpovědět
16.12.2014 19:34
TruckersMP vývojář
Avatar
Zdeněk Pavlátka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Zdeněk Pavlátka:16.12.2014 19:35

I na google play je škodlivý software. Stejně tak jako na na internetu (a do počítačů se nedostává tolik skrz stahování aplikací, ale skrz javascript a programy typu Java). Většina virů už není o poškozování zařízení, ale o sledování činnosti. Antivir není špatná volba, pokud na internetu navštěvuješ méně používané a méně hlídané stránky, právě tam je ten sledovací malware. A ta známá poučka, že viry jsou hlavně na porno stránkách není tak úplně pravdivá, tyhle stránky mají totiž dost peněz na zabezpečení :)

Odpovědět
16.12.2014 19:35
Kolik jazyků umíš, tolikrát jsi programátor.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Zdeněk Pavlátka
David Čápka:16.12.2014 19:39

Nějak si nedokáži představit, co ti může JS udělat, když nemá k zařízení téměř žádný přístup...

Odpovědět
16.12.2014 19:39
Jsem moc rád, že jsi na síti, a přeji ti top IT kariéru, ať jako zaměstnanec nebo podnikatel. Máš na to! :)
Avatar
Zdeněk Pavlátka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Zdeněk Pavlátka:16.12.2014 19:45

By ses divil :D Může nějak stahovat. A mnohem horší než js je java.

Odpovědět
16.12.2014 19:45
Kolik jazyků umíš, tolikrát jsi programátor.
Avatar
Odpovědět
16.12.2014 19:52
2x piš, jednou debuguj
Avatar
tomasmanhal
Člen
Avatar
Odpovídá na Zdeněk Pavlátka
tomasmanhal:16.12.2014 19:52

Ale no fuj...máš tahle tvrzení něčím podložená? Mám Android už několik let a nikdy jsem antivir nepotřeboval. Google Play je 100% spolehlivý, hlídaný. Neznám případ, kdy by tam někdo chytil nějaký vir. V drtivé většině co mi lidi nosí, tak vir chytnou jakmile jim nějaký trouba poradí aby zrušili zákaz pro instalování z nezabezpečených zdrojů. Pak se to snadno háže na Play. Antivirus je v telefonu zbytečný, pokud stahuješ pouze z Google play a neinstaluješ software odjinud. Je to podobná situace jako s Linuxem. Jak nemáš root (defaultně ho nemáš) tak se ti nemůže prakticky nic stát.

Odpovědět
16.12.2014 19:52
Kdyby nám dodali k životu zdrojový kód, vše by bylo jednodušší...
Avatar
Odpovídá na tomasmanhal
Josef Kuchař - Pepa489:16.12.2014 19:55

Já už jsem teda na google play vir chytil, ale jen nějaký s cílenou reklamou :D

Odpovědět
16.12.2014 19:55
2x piš, jednou debuguj
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
Zdeněk Pavlátka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na tomasmanhal
Zdeněk Pavlátka:16.12.2014 20:01

Tak ještě jednou. I na Google play je software na sledování činnosti na telefonu. Např. v Americe byly hry Angry birds využívány špionážními společnostmi na sledování lidí, to se na veřejnost dostalo někdy v první polovině roku 2014. (Je pravda, že s takovými věcmi už si antivir moc neporadí).

EDIT: A to ani nemluvím o Addware, kterého tam bude spousta.

Editováno 16.12.2014 20:02
Odpovědět
16.12.2014 20:01
Kolik jazyků umíš, tolikrát jsi programátor.
Avatar
tomasmanhal
Člen
Avatar
Odpovídá na Zdeněk Pavlátka
tomasmanhal:16.12.2014 20:17

Reklamou jsou živi vývojáři, kteří tam pustí free produkty. A jaké špehování máš na mysli? Myslíš práva na prohlížení hovorů, sms, kontaktů a podobně?...Pokud ano, tak jsi zase vedle, protože to jsou práva související s potřebnými funkcemi jako jsou mikrotransakce a podobně. Aplikace třeba nikdy nepoužije, ale ta práva prostě vyžaduje.

Neber vážně každý bulvární plátek, který zbytečně rozšiřuje hoax.

Odpovědět
16.12.2014 20:17
Kdyby nám dodali k životu zdrojový kód, vše by bylo jednodušší...
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Zdeněk Pavlátka
David Čápka:16.12.2014 20:40

Pochybuji o tom, že JS může sám něco stahovat, Java IMHO vyžaduje explicitní povolení.

Odpovědět
16.12.2014 20:40
Jsem moc rád, že jsi na síti, a přeji ti top IT kariéru, ať jako zaměstnanec nebo podnikatel. Máš na to! :)
Avatar

Člen
Avatar
:17.12.2014 11:27

Tolik k předešlé diskuzi: http://www.google.com/cse?….

 
Odpovědět
17.12.2014 11:27
Avatar
tomasmanhal
Člen
Avatar
Odpovídá na
tomasmanhal:17.12.2014 11:39

pobavilo

Odpovědět
17.12.2014 11:39
Kdyby nám dodali k životu zdrojový kód, vše by bylo jednodušší...
Avatar

Člen
Avatar
:17.12.2014 14:00

Jinak si myslím, že je správné, když moderátoři a redaktoři opravdu poctivě napíší článek o tom jaký používají třeba program, aplikaci, OS. Shrnou v něm např. proč se pro onen soft rozhodli, jakou s tím mají zkušenost, klady a zápory, zda by ho doporučili,poradili třeba nějaké vychytávky při práci s oním softem, ...
A klidně by se pro takovéto recenze mohla zavést nová sekce, třeba s názvem: IT sobě .

 
Odpovědět
17.12.2014 14:00
Avatar
Jan Lupčík
Šéfredaktor
Avatar
Odpovídá na
Jan Lupčík:17.12.2014 15:04

Děkuji za názor. Je pravda, že takovéhle články mnohdy pomohou prostým uživatelům (procenta jsou prý lepší než něco/10). No a proto se snažím psát podobné články. :)

Odpovědět
17.12.2014 15:04
TruckersMP vývojář
Avatar
αcнερ™
Redaktor
Avatar
αcнερ™:17.12.2014 15:14

Článok je napísaný pekne, ale ten nadpis

Recenze antiviru 360 Security pro Adnroid

by mal byť :

Recenze antiviru 360 Security pro Android
Editováno 17.12.2014 15:14
Odpovědět
17.12.2014 15:14
. . .
Avatar
Jan Lupčík
Šéfredaktor
Avatar
Odpovídá na αcнερ™
Jan Lupčík:17.12.2014 15:16

A jo, děkuji za upozornění, hned upravím. :)

Odpovědět
17.12.2014 15:16
TruckersMP vývojář
Avatar
Duff.Beerman
Člen
Avatar
Duff.Beerman:17.12.2014 22:15

nevím jak jsou ty testy objektivní:
http://www.av-test.org/…ces/android/
Ale nechápu ty výsledky Windowsových antivirů.

 
Odpovědět
17.12.2014 22:15
Avatar

Člen
Avatar
Odpovídá na Duff.Beerman
:18.12.2014 11:35

Můžeš věřit jen té statistice, kterou si zfalšuješ sám. :-) Co se týče tvé poznámky o ativirů pro windows, tak máš pravdu.

 
Odpovědět
18.12.2014 11:35
Avatar
Mario Hlas
Člen
Avatar
Mario Hlas:18.5.2016 20:51

Samozřejmě jsem se pro svůj 1. mobil s Androidem (Prestigio WIZE D3 ...Dual SIM + SD karta 32 GB) ohlížel po nějakém antiviru. Po přečtení mnoha recenzí jsem si nainstaloval 365 Security. Jak plní svou úlohu jako antivir, nemohu posoudit, ale při "čistění od zbytečností" vyčistil také SD kartu od ~20 GB videí, které jsem si tam uložil, abych si je mohl přehrávat i režimu "v letadle" a tím snížil rychlost vybíjení baterky. 365 Security nechal na SD kartě jen to, co si na ni uložily aplikace !
Pochybuji, že jsem udělal chybu, protože "čistění" nenabízí možnost podrobnějšího nastavení (co vyčistit, co přeskočit) ; navíc jsem 365 Security reinstaloval, pár videí znovu uložil na SD kartu, spustil 365 ... , výsledek tentýž.
Před 14ti dny jsem svůj problém podrobně mailoval na customer service 360 Security, žádná odpověď je samozřejmě taky odpověď.
Ozve se některý androidní guru ?

Odpovědět
18.5.2016 20:51
když ´seš línej se to naučit, tak se aspoň nauč, jak se na to zeptat
Avatar
Adam Ježek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Mario Hlas
Adam Ježek:18.5.2016 20:56

Já používám Clean Master, základní čištění maže jenom nepotřebný systémový bordel, v pokročilém (teda když sem ho naposled použil) se teprve začínaj čistit data uživatele a tam se musí pak zatrhnout každá věc, kterou chceš zlikvidovat.

Odpovědět
18.5.2016 20:56
Počkej chvíli, poradím se s křišťálovou koulí.
Avatar
Zdeněk Pavlátka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Mario Hlas
Zdeněk Pavlátka:18.5.2016 21:28

Já používán Avast Cleanup, dá se tam nastavit, co má mazat, nebo to vybírat přímo při mazání. (Podobně jako popisuje Adam Ježek)

Odpovědět
18.5.2016 21:28
Kolik jazyků umíš, tolikrát jsi programátor.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 29 zpráv z 29.