Pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se PHP. A zároveň využij akce až 30 % zdarma při nákupu e-learningu. Více informací.
Hledáme asistenty pro kurzy programování - pohodová brigáda. Více info
PHP week

Diskuze: empty, po stiknutí přihlásit se

Aktivity
Avatar
Milan
Neregistrovaný
Avatar
Milan:24.11.2013 0:42

Zdravím, mohl bych mít dotaz?

Jak naprogramovat to, abych při stisku formuláře se mi vypsala hláška "nezadal jste login nebo heslo".
Nyní co mám tak to vypíše ihned co příjdu na stránku

<center>
         <form action="logadmin.php" method="POST">
         <table>
          <tr><td>Login:</td><td><input type="text" name="login" style="width:150px"></td></tr>
          <tr><td>Heslo:</td><td><input type="password" name="heslo" style="width:150px"></td></tr>
          <tr><td><input type="submit" value="Přihlásit"></td></tr>
         </table>
         </form>
      </center>
  <?php
  require("connect.php");
  if(empty($_POST["login"]) and (empty($_POST["heslo"]))){
  echo ("Nevyplnil si Login nebo Heslo.");

  }
  else{
  if(isset($_POST["login"]) and (isset($_POST["heslo"]))){


  }
  }



  ?>
 
Odpovědět
24.11.2013 0:42
Avatar
Peco
Člen
Avatar
Odpovídá na Milan
Peco:24.11.2013 0:50

ta podmienka

if(empty($_POST["login"]) and (empty($_POST["heslo"])))

ti hovori ze ak neni login a heslo vypis hlasku

musis to upravit na "ak je nieco poslane a neni zadane meno alebo heslo vypis hlasku.

if($_POST and (empty($_POST["login"]) or empty($_POST["heslo"])))

Alebo lepsie cele to zabalit do "ak bolo nieco poslane"

if($_POST)
**{**
    if(empty($_POST["login"]) or (empty($_POST["heslo"]))){
        echo ("Nevyplnil si Login nebo Heslo.");
    }
   else{
     if(isset($_POST["login"]) and (isset($_POST["heslo"]))){
        //skontroluj ci moze prihlasit atd....
   }
}
Editováno 24.11.2013 0:53
Nahoru Odpovědět
24.11.2013 0:50
Každý deň vstávam, aby som sa niečo nové naučil.
Avatar
Milan
Neregistrovaný
Avatar
Milan:24.11.2013 0:53

Díky kámo.

 
Nahoru Odpovědět
24.11.2013 0:53
Avatar
Peco
Člen
Avatar
Odpovídá na Milan
Peco:24.11.2013 0:54

este som to trochu upravil. doplnil tu poslednu moznost.

tie hviezdicky tam byt nemaju. neviem preco to tam dalo **

Editováno 24.11.2013 0:55
Nahoru Odpovědět
24.11.2013 0:54
Každý deň vstávam, aby som sa niečo nové naučil.
Avatar
Daniel Vítek
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Milan
Daniel Vítek:24.11.2013 18:46

Pokud ti jde o to, aby se vypsalo, že něco není zadáno, bude se ti hodit i parametr required v HTML

<input type="text" name="username" required>
Nahoru Odpovědět
24.11.2013 18:46
Na síti působím už pěknou řádku let. Pokud budeš něco potřebovat, písni mi, pokusím se ti poradit :)
Avatar
Peco
Člen
Avatar
Odpovídá na Daniel Vítek
Peco:24.11.2013 18:49

Predpokladám, že mu išlo o ošetrenie na strane servera.

Nahoru Odpovědět
24.11.2013 18:49
Každý deň vstávam, aby som sa niečo nové naučil.
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
Daniel Vítek
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Peco
Daniel Vítek:24.11.2013 18:51

Nejlepší je oboje ;)

Nahoru Odpovědět
24.11.2013 18:51
Na síti působím už pěknou řádku let. Pokud budeš něco potřebovat, písni mi, pokusím se ti poradit :)
Avatar
Odpovídá na Daniel Vítek
Neaktivní uživatel:24.11.2013 18:54

Ono je to tak jednoduchý? Sákriš, a já se před týdnem hodiny babral v JS. :D

Nahoru Odpovědět
24.11.2013 18:54
Neaktivní uživatelský účet
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Neaktivní uživatel
Kit:24.11.2013 18:57

V HTML5 je to zajímavě rozpracováno, na straně klienta se dá ošetřit spousta dalších vlastností odesílaných dat. Ošetření na straně serveru je však stále nezbytné.

Nahoru Odpovědět
24.11.2013 18:57
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Odpovídá na Kit
Neaktivní uživatel:24.11.2013 19:01

Na straně serveru zabezpečuju pořád, jen se mi líbí ten efekt u klienta. :)

Nahoru Odpovědět
24.11.2013 19:01
Neaktivní uživatelský účet
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Nahoru Odpovědět
24.11.2013 19:03
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Odpovídá na Kit
Neaktivní uživatel:24.11.2013 21:50

Ano, zabezpečení u klienta jsou skvělá, ale je tam opět problém kompatability. Pro programátora/codera se na straně serveru nic nemění, u klienta může tyto novinky použít, prouživatele s prehistorickým prohlížečem žádná změna, pro uživatele normálních prohlížečů bude stránka více friendly.

Nahoru Odpovědět
24.11.2013 21:50
Neaktivní uživatelský účet
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 12 zpráv z 12.