Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
David Čápka:14.1.2014 20:09

Zdravím, v pravidelné minisoutěži o placku a samolepky budeme tento týden programovat základ pro eshop v PHP. Nelekejte, se, nebude to složité a hlavně vám to dá spoustu praktických dovedností.

Vytvořte jednoduchou aplikaci, která vypíše seznam zboží z databáze třeba do tabulky. Stačí do DB vložit opravdu jen pár ukázkových položek.

Položky půjde vkládat do košíku třeba pomocí odkazu přímo v tabulce. Jakmile zákazník přestane nakupovat, může přejít k pokladně, kde vyplní adresu a tím se uzavře objednávka. Ta se následně uloží do DB pro další zpracování administrátorem (to již aplikace obsahovat nemusí).

Zadání je poměrně volné a záleží na vás, jak se s ním poperete. Jde tedy o to vypsat zboží, naplnit košík a objednávku uložit. Ideální je jako vždy udělat raději méně a pořádně než něco nabastlit. Cení se objektový přístup.

Čas je do pondělí 20.1. do 10:00.

PS: Při použití OOP je možné získat alternativní placku Machr na OOP, pokud jste již machry na PHP :P

Odpovědět  +2 14.1.2014 20:09
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Zdeněk Pavlátka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Zdeněk Pavlátka:14.1.2014 20:14

V jaké podobě se u PHP odevzdává řešení?

Nahoru Odpovědět 14.1.2014 20:14
Kolik jazyků umíš, tolikrát jsi programátor.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Zdeněk Pavlátka
David Čápka:14.1.2014 20:14

V podobě archivu se zdrojáky a exportem DB. Samozřejmě když to někde nahodíš, tím lépe.

Editováno 14.1.2014 20:15
Nahoru Odpovědět 14.1.2014 20:14
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Snorlax
Redaktor
Avatar
Snorlax:14.1.2014 20:21

K sakru doufám že budu mít teď čas, mám dost velkou chuť se na to hned vrhnout B:)... bude se řešit i vzhled nebo bude stačit základní rozložení webu: (žádné ozdoby, prostě "čistá bílá stránka s pár divy")

Nahoru Odpovědět 14.1.2014 20:21
Kdo chce pochopit, pochopí. Kdo dělá že chce pochopit, může pouze dělat, že pochopil...
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Snorlax
Jiří Gracík:14.1.2014 20:24

Když to bude vypadat hezky, tak to určitě nebude na škodu ;)

Nahoru Odpovědět 14.1.2014 20:24
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
Snorlax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Jiří Gracík
Snorlax:14.1.2014 20:25

Mno jo ale já a CSS nejsme moc velcí kamarádi... Proto se ptám zda bude lepší nechat jen nějakou kostru nebo se pokusit o nějakej ten vzhled...

Nahoru Odpovědět 14.1.2014 20:25
Kdo chce pochopit, pochopí. Kdo dělá že chce pochopit, může pouze dělat, že pochopil...
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Snorlax
Jiří Gracík:14.1.2014 20:34

Tak jako tak bych se o něco pokusil ;)

Nahoru Odpovědět  +1 14.1.2014 20:34
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Daniel Vítek:14.1.2014 20:35

To jsi to sem nemohl dát pozděj ? :D

 
Nahoru Odpovědět 14.1.2014 20:35
Avatar
Zdeněk Pavlátka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Zdeněk Pavlátka:14.1.2014 20:37

V neděli jsem na tabletu zprovoznil PHPRunner(s MySQL) a phpMyAdmin. Od tej doby se učim PHP :D
Ještě jedna otázka: Přidávání do košíku se také má řešit přes PHP, nebo to stačí ve vygenerovaném JavaScriptu(S následným odesláním ve formě neviditelného formulářového prvku)?

Nahoru Odpovědět 14.1.2014 20:37
Kolik jazyků umíš, tolikrát jsi programátor.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Zdeněk Pavlátka
David Čápka:14.1.2014 20:41

Můžeš to udělat jak chceš, mělo by to fungovat jako košík v eshopu a pamatovat si to co v něm máš i když budeš procházet web.

Nahoru Odpovědět 14.1.2014 20:41
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Snorlax
David Čápka:14.1.2014 20:41

Vzhled řešit nemusíš, ale mělo by to být alespoň čitelné. Samozřejmě ideálka je když si stáhneš nějakou free template a tu použiješ.

Nahoru Odpovědět 14.1.2014 20:41
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Zdeněk Pavlátka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Zdeněk Pavlátka:14.1.2014 20:42

A co tě potěší víc?

Nahoru Odpovědět 14.1.2014 20:42
Kolik jazyků umíš, tolikrát jsi programátor.
Avatar
Snorlax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Snorlax:14.1.2014 20:45

tak já se obával že bys třeba řekl něco ve stylu: "to je stáhnutý, to nechci". ale tak OK. je to přeci machr na PHP, ne na CSS :D

Nahoru Odpovědět  +1 14.1.2014 20:45
Kdo chce pochopit, pochopí. Kdo dělá že chce pochopit, může pouze dělat, že pochopil...
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Zdeněk Pavlátka
David Čápka:14.1.2014 20:45

Já jsem nějak nepochopil jak jsi to myslel s tím JS, potěší mě když to bude fungovat a bude se mi líbit kód :P

Nahoru Odpovědět  +2 14.1.2014 20:45
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
MadaraCZech
Člen
Avatar
Odpovídá na David Čápka
MadaraCZech:14.1.2014 20:51

Hodnotí se i design ?

Nahoru Odpovědět  -7 14.1.2014 20:51
...
Avatar
Ondrca
Redaktor
Avatar
Odpovídá na MadaraCZech
Ondrca:14.1.2014 20:53

Snorlax se už ptal - David Čápka odpověděl.

Nahoru Odpovědět  +4 14.1.2014 20:53
Zase jsem o něco chytřejší
Avatar
Zdeněk Pavlátka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Zdeněk Pavlátka:15.1.2014 6:37

Js by reagoval na stisk přidat do košíku a vybrané položky dával v textové podobě do neviditelného formulářového pole. To by se pak odeslalo jako objednávka.

Nahoru Odpovědět 15.1.2014 6:37
Kolik jazyků umíš, tolikrát jsi programátor.
Avatar
patrik.valkovic
Šéfredaktor
Avatar
patrik.valkovic:15.1.2014 14:14

Tak jsem si říkal že bych to taky zkusil....namaloval jsem si návrh, navrhl databázi...a přišel na to že je tam toho tolik, že to prostě nemám šanci za týden postavit :D A nemám rád práci na půl :( Takže asi něco nebudu implementovat, jak to tak vypadá, nebude to vadit Sdraco?

Nahoru Odpovědět 15.1.2014 14:14
Nikdy neumíme dost na to, abychom se nemohli něco nového naučit.
Avatar
Martin Konečný (pavelco1998):15.1.2014 14:24

Po delší době se asi také zapojím. :-) Doufám, že tu bude více prací, než když jsem posílal posledně.

 
Nahoru Odpovědět 15.1.2014 14:24
Avatar
MadaraCZech
Člen
Avatar
MadaraCZech:15.1.2014 14:42

Verze 1.0

  • Spojení s databází
  • Výpis informací z DB a zobrazení obrázku zboží

www.machrphp.tode.cz

Doufám, že se pobavíte

Editováno 15.1.2014 14:44
Nahoru Odpovědět  -2 15.1.2014 14:42
...
Avatar
albertpatera
Redaktor
Avatar
albertpatera:15.1.2014 14:45

plánuju s asi taky zapojit :-) je to skvělá příležitost

 
Nahoru Odpovědět 15.1.2014 14:45
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Odpovídá na MadaraCZech
Honza Bittner:15.1.2014 15:08

Nesplňuje to zadání.

Nahoru Odpovědět 15.1.2014 15:08
Student FIT ČVUT. Followuj mě na https://twitter.com/tenhobi a ptej se na https://github.com/HoBi/ama.
Avatar
MadaraCZech
Člen
Avatar
Odpovídá na Honza Bittner
MadaraCZech:15.1.2014 15:09

Však to také není hotové

Nahoru Odpovědět  -1 15.1.2014 15:09
...
Avatar
Odpovídá na MadaraCZech
Michal Žůrek (misaz):15.1.2014 15:34

pak to tu ještě nemá co dělat.

Nahoru Odpovědět  +3 15.1.2014 15:34
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Michal Doubek (HAPPY DAY):15.1.2014 16:00

já to sice asi nepoužiju, ale je možné místo databáze použít .txt soubor

Nahoru Odpovědět 15.1.2014 16:00
Svoboda tvé pěsti končí na špičce mého nosu
Avatar
albertpatera
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Doubek (HAPPY DAY)
albertpatera:15.1.2014 17:06

myslim že ne, protože když to zapíšeš do txt souboru, tak k tomu nepoužiješ databázi a to by pak nesplnilo zadání

 
Nahoru Odpovědět 15.1.2014 17:06
Avatar
Marek Z.
Redaktor
Avatar
Odpovídá na albertpatera
Marek Z.:15.1.2014 17:46

Ano v zadání stojí, že se má zboží vypsat z databáze třeba do tabulky.. :)

Nahoru Odpovědět 15.1.2014 17:46
Chybami se člověk učí, běžte se učit jinam!
Avatar
Martin Konečný (pavelco1998):15.1.2014 17:58

Teoreticky by se dal .txt soubor považovat jako DB, ale přijde mi to krajně nepraktické pro účely eshopu.

 
Nahoru Odpovědět  +2 15.1.2014 17:58
Avatar
Salieri
Člen
Avatar
Odpovídá na MadaraCZech
Salieri:15.1.2014 20:20

Nechápu proč to posíláš teď, přece máš na to čas do pondělí. Tak si s tím vyhraj..:)

  • dávat kod do hlavičky, který má patřit do body snad nemyslíš vážně. :)
<head>
        <a href="dokonceni-objednavky.php">Dokončení objednávky (1 produktů)</a>
        <a> / </a>
        <a href="vymazat-kosik.php">Vymazat obsah košíku</a>
        <h3> E-Shop u Sdraca </h3>
<h4> Jediný e-shop, který prodává falešné "machr" placky </h4>
        </head>
<body>
Editováno 15.1.2014 20:23
Nahoru Odpovědět  +1 15.1.2014 20:20
Hlavní zlo? **Školství a Matematika**!
Avatar
MadaraCZech
Člen
Avatar
Odpovídá na Salieri
MadaraCZech:15.1.2014 20:34

To ale má být v headu, má to být "horní lišta" :D

Hraju si s tím, zítra udělám skloňování.

Nahoru Odpovědět  -2 15.1.2014 20:34
...
Avatar
Salieri
Člen
Avatar
Odpovídá na MadaraCZech
Salieri:15.1.2014 20:37

A proč má být horní lišta v hlavičce, když jí hravě můžeš mít v body?
Navíc, se podívej http://validator.webylon.info/check?… ...... Samo ti řiká, že to tak být nemá..

Nahoru Odpovědět 15.1.2014 20:37
Hlavní zlo? **Školství a Matematika**!
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Odpovídá na MadaraCZech
Honza Bittner:15.1.2014 20:40

Asi si pleteš <head> a <header>.

Nahoru Odpovědět  +4 15.1.2014 20:40
Student FIT ČVUT. Followuj mě na https://twitter.com/tenhobi a ptej se na https://github.com/HoBi/ama.
Avatar
Michal Vašíček
Tým ITnetwork
Avatar
Michal Vašíček:15.1.2014 21:38

Super, konečně něco, kde se můžu zapojit :-)

Nahoru Odpovědět 15.1.2014 21:38
Příspěvek může obsahovat stopy arašídů, sarkasmu a sóji.
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na MadaraCZech
mkub:16.1.2014 0:24
<a href="dokonceni-objednavky.php">Dokončení objednávky (0 produktů)</a>
        <a> / </a>
        <a href="vymazat-kosik.php">Vymazat obsah košíku</a>
        <h3> E-Shop u Sdraca </h3>
<h4> Jediný e-shop, který prodává falešné "machr" placky </h4>

nepatri do sekcie <head>, ale do sekcie <body>
v sekcii <head> patria popisovacie metatagy + definicia stylov + definicia VB/JS kodu + definicia titulku

a tag <meta> patri tiez do sekcie <head>

cize spravne:

<!DOCTYPE html>
<html>
  <head>
    <meta charset="utf8">
    <title>...</title>
    <script>...</script>
    <style>...</style>
  </head>
  <body>
    <header>
      <a href="dokonceni-objednavky.php">Dokončení objednávky (0 produktů
      </a>
      <a> / </a>
      <a href="vymazat-kosik.php">Vymazat obsah košíku</a>
      <h3> E-Shop u Sdraca </h3>
      <h4> Jediný e-shop, který prodává falešné "machr" placky </h4>
    </header>
    .
    .
    .
  </body>
</html>
 
Nahoru Odpovědět  -1 16.1.2014 0:24
Avatar
Zdeněk Pavlátka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na MadaraCZech
Zdeněk Pavlátka:16.1.2014 9:25

Vymazat obsah košíku nefunguje...

Nahoru Odpovědět 16.1.2014 9:25
Kolik jazyků umíš, tolikrát jsi programátor.
Avatar
MadaraCZech
Člen
Avatar
Nahoru Odpovědět 16.1.2014 18:48
...
Avatar
MadaraCZech
Člen
Avatar
MadaraCZech:16.1.2014 20:07

Verze 1.1

  • Přidání položky do košíku
  • Zobrazování počtu kusů v košíku

Plánuji do verze 1.2 :

  • Zobrazení celé objednávky
  • Správná validace
  • Formulář pro objednávku
Nahoru Odpovědět  -2 16.1.2014 20:07
...
Avatar
Salieri
Člen
Avatar
Odpovídá na MadaraCZech
Salieri:16.1.2014 20:20

Proč plánuješ tolik verzí? Tak udělej všechno do jedné verze a pak to odevzdej. :-)

Zase....
<header>

</header>

↑!!! Nepatří před body ale přímo do body!!!!

<body>
<header>

</header>

</body>
  • nech si to než sem odešleš něco zkontrolovat validatorem.
Editováno 16.1.2014 20:25
Nahoru Odpovědět 16.1.2014 20:20
Hlavní zlo? **Školství a Matematika**!
Avatar
Ridge
Člen
Avatar
Odpovídá na MadaraCZech
Ridge:16.1.2014 20:21

predpokladam ze neni potreba zde psat log tvych uprav stranek.

Nahoru Odpovědět 16.1.2014 20:21
use brain.
Avatar
Ondrca
Redaktor
Avatar
Odpovídá na MadaraCZech
Ondrca:17.1.2014 21:01

Placky na skladě :
trička
boty
?
Nenechals tam něco?

Nahoru Odpovědět 17.1.2014 21:01
Zase jsem o něco chytřejší
Avatar
MadaraCZech
Člen
Avatar
Odpovídá na Ondrca
MadaraCZech:17.1.2014 21:13

Předělávám to :)

Nahoru Odpovědět 17.1.2014 21:13
...
Avatar
Petr Nymsa
Redaktor
Avatar
Petr Nymsa:17.1.2014 21:52

MadaraCZech projdi si zdejší tutoriály. Neposílej nám zde každou cenu každou malou úpravu. Až to budeš mít celé hotové a funkční, teprve přidej příspěvek s korektně vyplněnými informace dle pravidel soutěže.

Nahoru Odpovědět  +4 17.1.2014 21:52
Pokrok nezastavíš, neusni a jdi s ním vpřed
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na MadaraCZech
mkub:18.1.2014 1:17

a zase chyba... tag <meta> by mal byt v sekcii <head>...</head>
a takisti ti chyba v sekcii <head>...</head> parovy tag <title>, kde sa pise nazov danej stranky, resp. popis stranky a zobrazuje sa to aj v titulku stranky a ak by si tu stranku chcel niekto ulozit medzi zalozky, resp. vyhladal v historii, nemusi vediet adresu, staci, ked si spomenie na titulok stranky,
cize <title>...</title> patri ku kazdej jednej stranke a jeho miesto je v sekcii <head>...</head>

 
Nahoru Odpovědět  ±0 18.1.2014 1:17
Avatar
kubp
Člen
Avatar
kubp:18.1.2014 17:51

Jestli se můžu pochlubit tak: http://dev.drojd.cz

Díky za případné připomínky

 
Nahoru Odpovědět  +1 18.1.2014 17:51
Avatar
patrik.valkovic
Šéfredaktor
Avatar
patrik.valkovic:18.1.2014 18:13

Musí být pro účast nutné zveřejnit kód a uploadnout eshop na net? Používám funkce a trigerry, a to mi žádný freehosting nedovolí, a vlastní (zatím) nemám. Zároveň ale nechci zveřejňovat zdrojáky, protože bych jej rád dále rozšiřoval. Děkuji

Nahoru Odpovědět 18.1.2014 18:13
Nikdy neumíme dost na to, abychom se nemohli něco nového naučit.
Avatar
Petr Nymsa
Redaktor
Avatar
Odpovídá na patrik.valkovic
Petr Nymsa:18.1.2014 18:14

Pošli je akorát sdraco. Ostatní, pokud nebude kód výherní jej vidět nemusí :)

Nahoru Odpovědět 18.1.2014 18:14
Pokrok nezastavíš, neusni a jdi s ním vpřed
Avatar
Odpovídá na patrik.valkovic
Martin Konečný (pavelco1998):18.1.2014 18:19

Když zadám do URL "?buy_id=aaa", tak mi to připočítá věc do košíku.

Edit: Omlouvám se, reakce měla být na kubp

Editováno 18.1.2014 18:21
 
Nahoru Odpovědět 18.1.2014 18:19
Avatar
patrik.valkovic
Šéfredaktor
Avatar
Odpovídá na Petr Nymsa
patrik.valkovic:18.1.2014 18:28

Děkuji, takže tímto bych se rád také přihlásil. Sdracovi pošlu zdrojáky zítra kolem 10, jen pro info ;-)
btw doufám že se nebude hodnotit design :D V tom se mi nechce babrat :D

Nahoru Odpovědět 18.1.2014 18:28
Nikdy neumíme dost na to, abychom se nemohli něco nového naučit.
Avatar
kubp
Člen
Avatar
 
Nahoru Odpovědět 18.1.2014 18:52
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na MadaraCZech
mkub:19.1.2014 5:16

uz je to lepsie, ale na stranke "Dokonceni objednavky" ti cely ten html kod chyba uzavriet do tagov <html>...</html>
a okrem toho je zbytocny aj znak "_", namiesto neho mozes kludne pouzit
napr. tag <hr />

 
Nahoru Odpovědět 19.1.2014 5:16
Avatar
MadaraCZech
Člen
Avatar
Odpovídá na mkub
MadaraCZech:19.1.2014 10:42

Dobře, díky. Už se blížím ke konci :)

Nahoru Odpovědět 19.1.2014 10:42
...
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Honza Bittner:19.1.2014 11:05

Někteří z vás už to mají pěkné, jen vám poradím, že se ještě v e-shopech dává kolikrát tu položku chcete, tzn tam nebude

samsung
samsung

ale

samsung 2x

Také by bylo dobré doplnit to o AJAX. :)

Nahoru Odpovědět 19.1.2014 11:05
Student FIT ČVUT. Followuj mě na https://twitter.com/tenhobi a ptej se na https://github.com/HoBi/ama.
Avatar
MadaraCZech
Člen
Avatar
Odpovídá na Honza Bittner
MadaraCZech:19.1.2014 11:54

To jsem chtěl dnes udělat :)

Nahoru Odpovědět 19.1.2014 11:54
...
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na MadaraCZech
mkub:19.1.2014 14:10

a este nieco... radsej si na localhost nahod WAMP (ak mas Windows) a vyvijaj to offline, nie online, lebo s tymi chybkami si prezradzas aj adresarovu strukturu...
a ak bude to plnefunkcne, az potom to zaves dakde na nete a spristupni to ostatnym

 
Nahoru Odpovědět  +1 19.1.2014 14:10
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na mkub
Kit:19.1.2014 14:18

WAMP je dnes už zbytečný. Stačí samotné PHP, funguje jako webserver.

Nahoru Odpovědět 19.1.2014 14:18
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kit
mkub:19.1.2014 14:25

vcera som cital o tom... ale niektore tie baliky este stale obsahuju webovy server Apache

 
Nahoru Odpovědět 19.1.2014 14:25
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na mkub
Kit:19.1.2014 14:29

Těch webových serverů je celá řada. I Python má svůj. Některé fungují i jako proxy, samotné FastCGI se dá použít také jako webserver, Nginx, Lighttpd, ...

Nahoru Odpovědět  +1 19.1.2014 14:29
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kit
mkub:19.1.2014 14:31

s tym suhlasim... tie dva co si spomenul su neporovnatelne mensie nez Apache a rychlejsie...

 
Nahoru Odpovědět 19.1.2014 14:31
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na mkub
Kit:19.1.2014 14:34

Našel jsem i pár opravdu miniaturních webserverů, měly něco kolem 30 KB.

Nahoru Odpovědět 19.1.2014 14:34
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kit
mkub:19.1.2014 14:59

existuje tolko roznych webovych serverov, dokonca aj Facebook ma svoju verziu weboveho servera

 
Nahoru Odpovědět 19.1.2014 14:59
Avatar
Zdeněk Pavlátka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Zdeněk Pavlátka:19.1.2014 15:23

V jakém formátu chceš ten export databáze? phpMyAdmin mi dává strašně možností.

Nahoru Odpovědět 19.1.2014 15:23
Kolik jazyků umíš, tolikrát jsi programátor.
Avatar
Zdeněk Pavlátka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Zdeněk Pavlátka
Zdeněk Pavlátka:19.1.2014 17:34

V čem se obvykle odevzdává export databáze?

Nahoru Odpovědět 19.1.2014 17:34
Kolik jazyků umíš, tolikrát jsi programátor.
Avatar
Zdeněk Pavlátka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Zdeněk Pavlátka
Zdeněk Pavlátka:19.1.2014 17:37

To tu nikdo není???

Nahoru Odpovědět 19.1.2014 17:37
Kolik jazyků umíš, tolikrát jsi programátor.
Avatar
Odpovídá na Zdeněk Pavlátka
Ondřej Štorc:19.1.2014 17:41

Podle mně v SQL..

Nahoru Odpovědět 19.1.2014 17:41
Život je příliš krátký na to, abychom bezpečně odebírali USB z počítače..
Avatar
Milan Gallas
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Zdeněk Pavlátka
Milan Gallas:19.1.2014 17:44

Export - a můžeš nechat klidně možnost SQL, kterou budeš mít vybranou automaticky. A to je vše. Já to tak už kolikrát do soutěže odevzdal.

 
Nahoru Odpovědět  +1 19.1.2014 17:44
Avatar
Michal Martinek
Redaktor
Avatar
Michal Martinek:19.1.2014 20:22

Ahoj. Účastním se také soutěže s mým dnešním na rychlo splácaným výtvorem. Je to napsané s databází SQLite3, takže jestli ji máte na svém počítači, tak vám to pojede ihned. Jestli máte pouze MySQL a nechcete SQLite, tak odkomentujte v index.php připojení k MySQL,zakomentujte to s SQLite a rozjeďte si ten sql příkaz. (MySQL je tam rychle předělané, tak po něm moc nechtějte). Je to můj první pokus o MVC, tak pište prosím jakékoliv připomínky.
http://leteckaposta.cz/904968463

 
Nahoru Odpovědět  +1 19.1.2014 20:22
Avatar
Michal Žůrek (misaz):19.1.2014 20:40

Ahoj, přidám svůj výtvor.
Je to zatím bez dokumentace a řeším online hosting co podporuje .htacces .
http://misaz.moxo.cz/…r-na-php.zip
export tabulek je zde http://misaz.moxo.cz/…dbexport.sql počíta s tím že databáze se jmenuje eshop, pokud chcete jinak, tak to pozměňte v eshopsettings.xml.

Je to poměrně róbusní (strávil jsem s tím celý týden) a je to navrženo, tak aby to šlo snadno rozšířit, alespoň já to zvládnu a až dopíšu komentáře, dokumentaci, tak by to mohli zvládnout i ostatní, uvidím jak to do zítřejších 10:00 stihnu.

Je tam i narychlo splácaná šablona v CSS, omlouvám se a odsazení zdrojového kódu, protože PHP tools mám jen ve Visual Studiu 2010, tak místo tabulátoru jsou mezery (neměl jsem náladu hledat to v nastavení bez vyhledávacího políčka) a CSS je odsazené úplně otřesně.

Do budoucna to budu rozšiřovat, snažil jsem se to navrhnout tak aby přidáni funkcionality bylo co nejsnadnější.

Router jsem si napsal celý sám, takže se od běžně používaných možná bude mírně lišit, chtěl jsem aby si našetl třídu podle URL, zjisitl jestli ta třída implementuje IPage (kvůli injekci) a pokud implementuje nechal ji připravit se a vypsat. Protože to skoro celé funguje na AJAXu, tak Router umí pracovat i s IAjaxItem, funguje obdobně jako u IPage.

Pro jistotu jsem to dal už dnes (i s nějakými menšími nedostatky), protože poslední dobou rád spím i do 11:00.

Editováno 19.1.2014 20:42
Nahoru Odpovědět 19.1.2014 20:40
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Zdeněk Pavlátka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Zdeněk Pavlátka:19.1.2014 20:54

Tady dávám svůj výtvor:
http://nuz15-own-web.9e.cz/index.php
Divné znaky v textu ignorujte, špatně se načítají z databáze. na localu mi to fungovalo, asi se to špatně načetlo na server.
Stránka umožňuje hodnocení knih, hledání mezi nimi a snažil jsem se o co nejlepší design. Při objednávání se vypíše seznam objednaných knih. Je to můj první projekt v PHP a tento jazyk spolu s MySQL jsem se učil během tvorby. Kód tedy není nejlepší, ale snažil jsem se o objektový návrh.
Zdroják:
https://dl.dropboxusercontent.com/…r_na_php.zip
Export databáze:
https://dl.dropboxusercontent.com/…database.sql

Nahoru Odpovědět 19.1.2014 20:54
Kolik jazyků umíš, tolikrát jsi programátor.
Avatar
Zdeněk Pavlátka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Zdeněk Pavlátka
Zdeněk Pavlátka:19.1.2014 21:18

Kódování opraveno :) Nalezená chyba (neodeslání objednávky) opravena.

Nahoru Odpovědět 19.1.2014 21:18
Kolik jazyků umíš, tolikrát jsi programátor.
Avatar
MadaraCZech
Člen
Avatar
MadaraCZech:19.1.2014 21:30

ONLINE : www.machrphp.tode.cz

ZDROJÁK : http://uloz.to/…machrphp-zip

heslo : sdraco

DB : http://uloz.to/…89732075-sql¨

heslo : sdraco

Nahoru Odpovědět  ±0 19.1.2014 21:30
...
Avatar
Odpovídá na MadaraCZech
Ondřej Štorc:19.1.2014 21:35

Přečti si pravidla pro soutěže..

Budou nahrány na shareserver leteckaposta.cz, dropbox nebo Google drive. Ne uloz.to nebo mega.
Nahoru Odpovědět  +1 19.1.2014 21:35
Život je příliš krátký na to, abychom bezpečně odebírali USB z počítače..
Avatar
Zdeněk Pavlátka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Zdeněk Pavlátka
Zdeněk Pavlátka:19.1.2014 21:35

Opravil jsem pár zbývajících chyb. Upravený zdroják je na stejné adrese.
pozn. Že je kniha skladem znamená, že jí mám doma :D

Editováno 19.1.2014 21:36
Nahoru Odpovědět 19.1.2014 21:35
Kolik jazyků umíš, tolikrát jsi programátor.
Avatar
MadaraCZech
Člen
Avatar
Nahoru Odpovědět 19.1.2014 21:42
...
Avatar
Pavel Mareš
Redaktor
Avatar
Odpovídá na MadaraCZech
Pavel Mareš:19.1.2014 21:54

Madara stejně ti to nefunguje:

Kontrola objednávky
  2x Tričko - 359 Kč Odebrat -> 718
  1x Boty - 692 Kč Odebrat -> 718 + 692 = ?1051? -> 1410 Kč
    Celkem : 1051

Je hezké, že ti to zobrazuje že mám 2x triko, ale počítat s tím to moc neumí. Musím ale uznat, že tvůj eshop je pro zákazníka asi nejvýhodnější. Pravda že oprava asi není nijak nákladná, ale ta chyba tam je.

Nahoru Odpovědět 19.1.2014 21:54
Nechci být workoholik. Bohužel někdy musíme být tím, čím nechceme.
Avatar
Martin Konečný (pavelco1998):19.1.2014 22:26

Mohli byste, prosím, zasílat i ukázky? Rád totiž hledám způsoby, jak podstrčit špatná data a poškodit tak systém. :-)

Pozn.: Ale pro dobré účely! Chyby většinou autorovi nahlašuji, a tím mu pomáhám do budoucna k lepší ochraně.

 
Nahoru Odpovědět 19.1.2014 22:26
Avatar
idc
Člen
Avatar
Odpovídá na Zdeněk Pavlátka
idc:19.1.2014 23:04

Když dám koupit a poté se chci vrátit na předchozí stránku, tak se mi košík vyprázdní. To je korektní chování? :) Promiň, jestli to je tak úmyslně, jen mě to překvapilo :)

 
Nahoru Odpovědět 19.1.2014 23:04
Avatar
Unregistered User
Neregistrovaný
Avatar
Unregistered User:20.1.2014 0:13

Jak jsi to dělal dlouho? Víš, že se hodnotí design a uděláš to co jsi udělal? :` A co to podlézání? Eshop u sdraca.. chudák sdcraco :P

 
Nahoru Odpovědět 20.1.2014 0:13
Avatar
Zdeněk Bauer
Redaktor
Avatar
Odpovídá na idc
Zdeněk Bauer:20.1.2014 1:11

Ano, chová se to správně.
Protože pokud se vrátíš o stránku zpět, načte se ta stránka z cache prohlížeče a tam jsi ty předměty ještě koupené neměl.

@Neregistrovanej: Kde jsi četl že se hodnotí i design? :O Jde o machra od Sdraca, jako podlézání bych to moc neřešil...

 
Nahoru Odpovědět 20.1.2014 1:11
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na idc
Kit:20.1.2014 8:27

Není to korektní chování.

Nahoru Odpovědět 20.1.2014 8:27
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Zdeněk Pavlátka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Kit
Zdeněk Pavlátka:20.1.2014 8:30

Už jsem psal, že je to první, co jsem v php napsal. Funguje to a to je úspěch.

Nahoru Odpovědět  +2 20.1.2014 8:30
Kolik jazyků umíš, tolikrát jsi programátor.
Avatar
Michal Žůrek (misaz):20.1.2014 10:42

konečně mi moxo zprovoznilo DNS a funguje http://misazeshop.moxo.cz/ . Při nasazování jsem zjistil že na serveru kontroluje velikost písmen a proto mi to vždy hází nějaké chyby, protože v zdrojácích je to malžmi písmeny pay, cash, cart ale ty třídy jsou velkými Pay, Cash, Cart, nevím proč mi to neházelo ty chyby na localhostu. Kdyby vám to nejelo vůbec tak opravená varianta je zde: http://misaz.moxo.cz/…repaired.zip

Nahoru Odpovědět 20.1.2014 10:42
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
mkub:20.1.2014 10:53

je to dane tym, ze Windows nerozlisuje velke a male pismena, ale Unix like OS rozlisuju a to je casta chyba pri prenose kazdeho weboveho projektu z Windowsu na Linux/Unix

 
Nahoru Odpovědět 20.1.2014 10:53
Avatar
Odpovídá na mkub
Michal Žůrek (misaz):20.1.2014 10:55

jo, tak aspoň že David Čápkavi bude fungovat i ta první verze co jsem stihl poslat před deadline.

Nahoru Odpovědět 20.1.2014 10:55
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
Martin Konečný (pavelco1998):20.1.2014 11:04

Ty v tom eshopu můžeš odeslat oběd?

 
Nahoru Odpovědět 20.1.2014 11:04
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Zdeněk Pavlátka
mkub:20.1.2014 11:30

ked si pouzil OOP, kludne si mohol vyuzit aj auload, tym by si si usetril nacitavanie tried (trieda by sa nacitala az vtedy, ak by bola potrebna - pri vytvarani instancie), pri viacerych triedach velmi to zjednoduhsi kod.
dalej v tom kode hrozi, ze budez neho gulas...

vo sa tyka funkcnosti, pokial by bol db stroj nedostupny, tak by sa zobrazila hlaska, ze sa nepodarilo k databazi pripojit (co by bolaspravna cinnost), ale pokracovalo by to vyberom databazy, co by skoncilo vygenerovanim typickej chybovej hlasky, ze neexistuje ziadna databaza

ale inak na to, ze to je tvoj prvy PHP kod, sa mi paci

 
Nahoru Odpovědět 20.1.2014 11:30
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
mkub:20.1.2014 11:40

vzdy treba dodrziavat nazvy presne take velke, ako to mas ulozene vo filesysteme... napr. u mna by to bez drobnej upravy nefungovalo, kedze moj system rozlisuje velkost pismena a ze: index.php != INDEX.PHP != Index.php
vo svete Windows plati: index.php == INDEX.PHP == Index.php
cize treba na to davat pozor, lebo system Windows aj automaticky konvertuje velkost pisma v nazve suborov a ak mas niekde volanie napr.:

include ("functions.php"};

a subor index.html, tak pri ukladani sa ti moze stat, ze Windows to skonvertuje na Index.html a vo Windowse to bude fungovat bezproblemovo,
ale ak to prenesies na Linuxovy, ci Unxovy, stroj (ci na Mac, resp. Solaris), tak ti to potom prestane fungovat...

u sdraca by to fungovalo, ale na freehostingu nie, kedze freehosting bezi na LAMPP

 
Nahoru Odpovědět  +1 20.1.2014 11:40
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
Honza Bittner:20.1.2014 11:41

Škoda jen že nejde přidat vícekrát položka z obchodu, ale jenom z košíku... Ale jinak super... :)

Nahoru Odpovědět 20.1.2014 11:41
Student FIT ČVUT. Followuj mě na https://twitter.com/tenhobi a ptej se na https://github.com/HoBi/ama.
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Odpovídá na MadaraCZech
Honza Bittner:20.1.2014 11:45

To tvé se mi líbí ... pro zákazníka výhodné : http://prntscr.com/2kxqtb :)

Nahoru Odpovědět 20.1.2014 11:45
Student FIT ČVUT. Followuj mě na https://twitter.com/tenhobi a ptej se na https://github.com/HoBi/ama.
Avatar
Zdeněk Bauer
Redaktor
Avatar
Zdeněk Bauer:20.1.2014 14:13

Dneska se to nějak protáhlo, že? :)

 
Nahoru Odpovědět 20.1.2014 14:13
Avatar
Odpovídá na Zdeněk Bauer
Michal Žůrek (misaz):20.1.2014 14:17

těch příspěvků je strašně moc, nehledě na to že některé nejsou ani tady ve vlákně ale v PM. Navíc byl oběd, pak si sdraco musel dát nějakou pauzu aby mu z toho nehráblo. Nehledě na to že hodinu a půl trval druhý machr.

Nahoru Odpovědět 20.1.2014 14:17
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Zdeněk Bauer
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
Zdeněk Bauer:20.1.2014 14:20

Jojo, máš recht :)
Taky musím na oběd.
Možná by se hodilo tlačítko pro označení příspěvku jako "odevzdávací" aby se to pak nepletlo s obyčejnýma příspěvkama.

 
Nahoru Odpovědět 20.1.2014 14:20
Avatar
Zdeněk Bauer
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
Zdeněk Bauer:20.1.2014 14:20

//Hops :)

Editováno 20.1.2014 14:21
 
Nahoru Odpovědět 20.1.2014 14:20
Avatar
Odpovídá na Zdeněk Bauer
Michal Žůrek (misaz):20.1.2014 14:22

celkově by se pro to hodil nějaký systém, on možná nějaký časem přijde.

Nahoru Odpovědět 20.1.2014 14:22
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Martin Konečný (pavelco1998):20.1.2014 14:30

Bere se v úvahu i bezpečnost? Snad u všech eshopů jsem si dokázal objednat neexistující věc, smazat neexistující věc (v košíku mám -2 produktů), nebo dokonce kupovat věci za -17000 Kč.

 
Nahoru Odpovědět  +2 20.1.2014 14:30
Avatar
Zdeněk Bauer
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Martin Konečný (pavelco1998)
Zdeněk Bauer:20.1.2014 14:31

Určitě, toto je základ ;)
Já to mám celkem vyladěné, jen pochybuju že to bude uznaný či vůbec výherní :)

 
Nahoru Odpovědět 20.1.2014 14:31
Avatar
Odpovídá na Martin Konečný (pavelco1998)
Michal Žůrek (misaz):20.1.2014 14:36

jo, umě jde taky nakupovat za -1700, ale najde třeba smazat databázi. Ty záporné počty jsou pak jen o přidání jednoho řádku kódu. Čili já jsem tak nějak počítal, že se tam něco najde, ale ty bezpečnostní věci by měly být OK.

Editováno 20.1.2014 14:36
Nahoru Odpovědět 20.1.2014 14:36
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
kashpi
Redaktor
Avatar
kashpi:20.1.2014 15:11

Škoda, že sem se nestihl zúčastnit, ale po prohlédnutí soutěžních e-shopů některé nevypadají špatně. Až na kontrolu existujícího zboží a vkládání validních dat do políček atd. :)
Smekám před lidma, co to "splácali" za pár hodin a je to vlastně nejspíš jejich první eshop

edit: ani nevím, jestli bych se mohl zúčastnit, když dělam e-shopy v Nette

Editováno 20.1.2014 15:12
 
Nahoru Odpovědět 20.1.2014 15:11
Avatar
Zdeněk Pavlátka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
Zdeněk Pavlátka:20.1.2014 16:09

U mě dát záporný počet nejde, ale není nejlepší uchovávat objednávku v url.

Nahoru Odpovědět 20.1.2014 16:09
Kolik jazyků umíš, tolikrát jsi programátor.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
David Čápka:20.1.2014 17:36

Pánové, úroveň výsledků je opravdu příšerná, hodnotil jsem to dost dlouho a jsem z toho zklamaný a unavený. Machr na PHP bude určitě častěji, protože potřebujeme trénovat. PHP je opravdu špatně navržený jazyk. Pokud ho člověk dobře umí, dělá hezké věci. Ale pokud ho neumí nebo i když ho umí jen průměrně, tak se ten kód nedá číst.

Heredoc
Použití Heredoc není cool, a to ani trochu. Je to naprosto zbytečná věc, která se v praxi nepoužívá. Pro šablony je naprosto nevhodná, protože umožňuje vkládat pouze proměnné, nelze zavolat metodu. A ne, ani hackování tohoto nedostatku pomocí getterů není cool. PHP má naprosto skvělou šablonovou syntaxi, která je určena přesně k tomu, aby byla v šablonách (a ne, není to, že něco echujete, PHP má přímo konstrukce pro tvorbu šablon, stačí se podívat na místní tutoriály). Za to, že tuto syntaxi neznáte a místo ní znáte tento nesmysl, může dost možná Kit, tímto ho tedy žádám, aby to tu přestal propagovat. Pokud vám PHP šablony z nějakého důvodu nestačí nebo se vám nelíbí, existují věci jako Smarty nebo Latte, které jsou přímo vytvořené pro tvorbu složitých šablon. Heredoc k tomu není a již ho takto použitý nechci vidět. Dokonce mi připadá, že si myslíte, že když se HTML echuje v modelu v heredoc, tak je to v pořádku. Ne, není, HTML patří do šablony.

Narazil jsem dokonce na Kontroler, který vypadal takto:

foreach ($items as $item => $count) {
  $name = $productManager->getNameOfItem($item);
  $tbody[] = "<tr><td>".$name["jmeno_vyrobku"]."</td><td>".$count."</td><td>".
  ($bag->getPriceOfItem($item)*$count)."</td></tr>";
}
$tableRow = implode("\n", $tbody);

$this->data['table'] = @$table;

Tato technika je opravdu postavená na hlavu, kontroler je potom zasviněný HTML kódem a implode. MVC ztrácí smysl, takhle ne.

SQL injekce
V několika řešeních jsem našel dokonce SQL injekce. Toto je naprostý základ, je to jako byste psali sloh a nevěděli, že věta začíná velkým písmenem. Všechna řešení s SQL injekcemi v těchto soutěžích budou odteď automaticky diskvalifikována a kód nebudu vůbec dále číst.

Pořadí hodnocení neodpovídá umístění v soutěži. Nejvíce se mi líbila řešení Zdeněk Bauer a Michal Martinek, ti získávají placku. Nevím, jestli to měli úplně dobře, jsem z ostatních opravdu odrovnaný.

Hodnocení

  • zdenda204 - Tak se konečně setkávám s Nette. Řešení vypadá na první pohled dobře, zde máš asi výhodu oproti ostatním, jelikož v Nette nedělám.
  • fuulll - Nevím, proč se metoda renderující pohled jmenuje setView. Další případ nečitelných šablon s Heredoc a znečištěných kontrolerů a modelů.
  • Misaz - Nešlo mi přidat od jednoho zboží více položek. Návrhově je to zajímavé, ale když už jsi se s tím tak piplal, proč jsi to rovnou neudělal jako MVC? Sice to máš krásně objektové, ale to hlavní (oddělení logiky a výstupu) tam není, takže to potom ztrácí smysl. A ne, heredoc tomu neprospěje.
  • mm8 - Opravdu nevím, proč v HTML šabloně otevřeš PHP, ve kterém následně vypíšeš HTML. To nedává vůbec žádný smysl. Na rozdíl od fuullla to máš alespoň v šabloně a ne v kontroleru. Máš tam metody co se jmenují vypiš, ale ve skutečnosti něco vracejí, sekvence jako return true else return false a podobně. Nicméně tohle se mi líbí asi nejvíc, takže máš placku. Podívej se prosím tě do místních tutoriálu, jak má vypadat šablona.
  • patrik.valkovic - Docela hezké řešení. Nevím jaký má smysl ukládat query do pole pod číselné indexy. Je to strašně nepřehledné, SQL kód dotazu má být v metodě, ve které se ta query volá. Bindování v tom DB wrapperu je teda dost husté, pochybuji, že je taková příšernost potřeba, každopádně bych použil PDO místo MySQLi.
  • Facedown - Přemýšlel jsem proč nejde diakritika a ty tam nemáš vůbec žádnou HTML strukturu. Řešení je úplně neobjektové, ale pořád lepší, než špatné objektové. Allowid bys neměl plnit v indexu, ale v každém skriptu. Nějak mi uniká výhoda heredoc syntaxe, předpokládám, že tě to naučil Kit. Nepoužívej ji, zaprvé ji nikdo nepoužívá, zadruhé to IDE nebarví, zatřetí věci jako <<<EOT jsou zbytečné balasty navíc. Můžeš přeci PHP vypnout a napsat HTML jako HTML.
  • Deiv - Chválím MVC, validace patří do modelu, ne do controlleru. Pohledy jsou horší, vůbec nepoužíváš šablonovou syntaxi a dokonce v nich tvoříš modely. Pohled pouze vypisuje hotová data z nějaké kolekce, kterou mu připraví model a předá kontroler. Model košíku ti tam úplně chybí. Chybí uložení objednávky do DB.
  • nuz15 - Přijde mi divné předávat si objednávku v URL, takhle musíš parametr propagovat úplně všude a když ti zákazník vyťuká znovu URL nějaké stránky, přijde o obsah košíku. K tomu je přeci session. Co se týče kódu, tak na index.php resignuji, v tom se prostě nevyznám, nezabalený kód, miliony cyklů, v dalších souborech jsem našel SQL injekce. Přečti si nějaké základy práce s OOP v PHP.
  • MadaraCzech - První věc - SQL injekce, řešení s touto chybou automaticky nemůže vyhrát. Chválím seskupování položek v košíku dle typu. Řešení je naprosto neobjektové a ani se o objektovost nesnaží, což je možná lepší, než když se někdo snaží o OOP a vznikne patlanice. PHP má šablonou syntaxi, je zbytečné psát do šablon echo nebo za while ukončovat direktivu.
  • kubp - Výstup vypadá skvěle, ale v kódu mícháš objektový a procedurální přístup, hlavně ck.php je dost divné včetně názvu souboru, měl by se jmenovat jako třída. V ed.php máš dost dalších zásadních chyb, hlavně SQL injekce, používání SELECT místo COUNT a obecně konvence. Tohle budeš muset dopilovat.

Příště již nebudu vůbec hodnotit řešení s tak zásadními chybami, jako jsou SQL injekce nebo nefunkční diakritika. Pevně doufám, že se úroveň soutěží v tomto jazyce časem zlepší, oproti ASP to je teda masakr, je vidět, že v dobře navrženém jazyce jsou prostě diametrálně kvalitnější výsledky.

Vítězové prosím publikujte a napište x. Ostatní si přečtěte nějaké místní seriály.

Nahoru Odpovědět  +5 20.1.2014 17:36
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Petr Nymsa
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Petr Nymsa:20.1.2014 17:43

Wow :D Možná bych zkusil dát repete s podobným zadáním, tj i řešení spojené se SESSION, MVC apod :) Kdybych našel čas, přidal bych se. Myslím že bych také nedopadl lépe v PHP 8|

Nahoru Odpovědět 20.1.2014 17:43
Pokrok nezastavíš, neusni a jdi s ním vpřed
Avatar
Zdeněk Pavlátka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Zdeněk Pavlátka:20.1.2014 17:50

Psal jsem, že jsem se PHP učil v průběhu tvorby. A o session jsem nevěděl.

Nahoru Odpovědět 20.1.2014 17:50
Kolik jazyků umíš, tolikrát jsi programátor.
Avatar
Zdeněk Bauer
Redaktor
Avatar
Zdeněk Bauer:20.1.2014 17:54

Trochu mě mrzí že jsem byl ochuzen o hodnocení, ale aspoň jsem dostal placku :)
Gratuluji i MM8 ;)

 
Nahoru Odpovědět  +1 20.1.2014 17:54
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Michal Žůrek (misaz):20.1.2014 18:00

no já si to zkusím napsat znova přes ASP.NET a pak znova přes PHP. Přečtu si ty šablony. Dík za hodnocení.

Nahoru Odpovědět 20.1.2014 18:00
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
MadaraCZech
Člen
Avatar
Odpovídá na David Čápka
MadaraCZech:20.1.2014 18:17

Sakra, jen kvůli SQL Injection, mrcha jedna :D

Nahoru Odpovědět  -6 20.1.2014 18:17
...
Avatar
Odpovídá na MadaraCZech
Michal Žůrek (misaz):20.1.2014 18:23

ani ne mrcha, celkem byznis.

Nahoru Odpovědět 20.1.2014 18:23
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Snorlax
Redaktor
Avatar
Snorlax:20.1.2014 19:42

Proboha když to tak čtu tak jsem +- rád že jsem to nestihl :D
Koukám že Sdraco se nám nenudil a že si u toho vylámal zuby... Osbobně vím že bych tam měl stejné chyby jako ostatní. No rozhodně z toho minimálně plyne ponaučení, že SQl injection a kódování je základ...

Nahoru Odpovědět  +2 20.1.2014 19:42
Kdo chce pochopit, pochopí. Kdo dělá že chce pochopit, může pouze dělat, že pochopil...
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Tato diskuze byla označena moderátorem jako nekonstruktivní a myslíme si, že nemá pro veřejnost příliš vysokou hodnotu. Členy můžete samozřejmě stále oslovit soukromě a to formou zpráv nebo chatu.

Zobrazeno 106 zpráv z 106.