Hledáme nové posily do ITnetwork týmu. Podívej se na volné pozice a přidej se do nejagilnější firmy na trhu - Více informací.
Pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se C a C++. Zároveň využij akce až 80 % zdarma při nákupu e-learningu - více informací.
c++ week
Avatar
Martin Konečný (pavelco1998):11.8.2014 20:48

Ahoj,

je nějaký rozdíl v tom, zda proměnné v objektu nepřiřadím žádnou hodnotu, nebo jí přiřadím NULL?
Bez přiřazené hodnoty mi vše, co jsem zkoušel, souhlasilo právě s NULL.

Odpovědět
11.8.2014 20:48
Aktuálně připravuji browser RPG, FB stránka - https://www.facebook.com/AlteiraCZ
Avatar
Odpovídá na Martin Konečný (pavelco1998)
Michal Žůrek - misaz:11.8.2014 20:54

ono je to přeci úplně jedno co tam je (pokud ne, uveď příklad kde to potřebuješ), proměnné je lepší okamžitě inicializovat, s neinicializovanou přece nemůžeš pracovat, tak je úplně fuk co tam je. Jinak myslím, že ano, NULL je výchozí hodnota.

 
Nahoru Odpovědět
11.8.2014 20:54
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek - misaz
Martin Konečný (pavelco1998):11.8.2014 21:42
class Test
{

  public $something;

}

Deklarovat hodnotu ihned nemusíš, ale všechny tyto podmínky ukázaly, že to obsahuje hodnotu NULL:

$t = new Test();

var_dump($t->something === NULL);  // true
var_dump(is_null($t->something));  // true
var_dump(isset($t->something));    // false
var_dump(empty($t->something));    // true

Jde mi o to, jestli to nemá nějaký vedlejší efekt, pokud tu hodnotu neuvedu.

Editováno 11.8.2014 21:43
Nahoru Odpovědět
11.8.2014 21:42
Aktuálně připravuji browser RPG, FB stránka - https://www.facebook.com/AlteiraCZ
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 3 zpráv z 3.