dodání ihned! nové
Hledáme programátora do rostoucího týmu ITnetwork.cz, 100% home office, 100% flexibilní pracovní doba. Více informací
Black Friday je tu! Využij jedinečnou příležitost a získej až 80 % znalostí navíc zdarma! Více zde
BF

Diskuze: Počet výsledkov z dotazu ..

Aktivity
Avatar
Dominik Gavrecký:15.9.2014 0:20

Zdravím, Chcem sa vás opýtať ako zistím koľko výsledkov s mysqli dotazu existuje v čísle a ako to číslo vypíšem ... Ja som to skúsil takto a nejako mi to nefunguje

$user_check = mysqli_query($connect, "SELECT * FROM users WHERE Name='$name' & Password='$password' order by id");
            $row = mysqli_fetch_assoc($connect, "$user_check");
Odpovědět
15.9.2014 0:20
Hlupák nie je ten kto niečo nevie, hlupákom sa stávaš v momente keď sa na to bojíš opýtať.
Avatar
Odpovídá na Dominik Gavrecký
Martin Konečný (pavelco1998):15.9.2014 0:39

Mělo by to jít třeba pomocí

echo count($row);

Ale ještě líp uděláš, když si to zjistíš přímo v databázi.

$user_check =  mysqli_query($connect, "SELECT *, COUNT(*) AS pocetZaznamu FROM users WHERE Name='$name' & Password='$password' order by id");

$row = mysqli_fetch_assoc($connect, "$user_check");

echo $row["pocetZaznamu"];
Nahoru Odpovědět
15.9.2014 0:39
Aktuálně připravuji browser RPG, FB stránka - https://www.facebook.com/AlteiraCZ
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Martin Konečný (pavelco1998)
David Čápka:15.9.2014 0:45
SELECT *, COUNT(*)

mi přijde dost divné, když je COUNT(*) agregační funkce, to ti vybere kromě počtu ještě sloupečky nějakého random řádku.

Nahoru Odpovědět
15.9.2014 0:45
Jsem moc rád, že jsi na síti, a přeji ti top IT kariéru, ať jako zaměstnanec nebo podnikatel. Máš na to! :)
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
Dominik Gavrecký:15.9.2014 13:00

Už som to vyriešil cez mysqli_num_rows Ďakujem :)

Nahoru Odpovědět
15.9.2014 13:00
Hlupák nie je ten kto niečo nevie, hlupákom sa stávaš v momente keď sa na to bojíš opýtať.
Avatar
mayo505
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Dominik Gavrecký
mayo505:15.9.2014 14:59

Ale tak zbytočne prenášaš dáta zo všetkých riadkov. Použi radšej agregačnú funkciu.

 
Nahoru Odpovědět
15.9.2014 14:59
Avatar
Odpovídá na Dominik Gavrecký
Michal Štěpánek:15.9.2014 15:23

stačí přece

SELECT COUNT(*) FROM Tabulka WHERE Podmínka
Nahoru Odpovědět
15.9.2014 15:23
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 6 zpráv z 6.