Avatar
Dominik Gavrecký:9.6.2016 16:49

Ahojte,

chcel by som sa opýtať aký dátovy typ využiť v Mysql tabuľke pri práci s časom. Budem potrebovať dátum aj čas a potrebujem aby sa s ním dalo pekne pracovať teda porovnávať formátovať ako chcem a podobne ...

Odpovědět 9.6.2016 16:49
Hlupák nie je ten kto niečo nevie, hlupákom sa stávaš v momente keď sa na to bojíš opýtať.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Dominik Gavrecký
David Čápka:9.6.2016 16:53

MySQL má type datetime, tady není moc co vymýšlet, dotaz mi přijde docela zbytečný. Hlavně to neukládej jako int, pracuje se s tím potom mnohem hůře a nemůžeš používat MySQL funkce k tomu určené (jsou popsány ve zdejších online kurzech).

Nahoru Odpovědět  +1 9.6.2016 16:53
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Odpovídá na Dominik Gavrecký
Martin Konečný (pavelco1998):9.6.2016 16:53

asi DATETIME. Pokud používáš framework, tak ty často automaticky datum z DB ukládají do objektu DateTime, se kterým se pak dá různě pracovat (přičítat, odčítat čas, formátovat atd).

Nahoru Odpovědět 9.6.2016 16:53
Go hard or go home!
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Dominik Gavrecký:9.6.2016 16:54

A čo TIMESTAMP ?

Nahoru Odpovědět 9.6.2016 16:54
Hlupák nie je ten kto niečo nevie, hlupákom sa stávaš v momente keď sa na to bojíš opýtať.
Avatar
Marek Z.
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Dominik Gavrecký
Marek Z.:9.6.2016 17:12

Timestamp je závislí na time_zone, mění se dle časového pásma, datetime nikoliv. Když budeš mít DB zde a přijmeš dotaz v Americe, tak se razítko uloží dle jejich časového pásma.

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
Nahoru Odpovědět  +2 9.6.2016 17:12
Chybami se člověk učí, běžte se učit jinam!
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 5 zpráv z 5.