Pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se C# .NET. Zároveň využij akci až 30 % zdarma při nákupu e-learningu - Více informací.
Hledáme nové posily do ITnetwork týmu. Podívej se na volné pozice a přidej se do nejagilnější firmy na trhu - Více informací.
discount week 30
Avatar
Ladislav Niderle:10.7.2016 9:07

Ahoj, potřeboval bych poradit, jak v php zařídit přesměrování na jinou stránku, která je můj RS. Znám možnost <a href... ale u toho by musel být odkaz na který uživatel kline, ale já bych to rád dělal automaticky.

Předem děkuji za pomoc

 
Odpovědět
10.7.2016 9:07
Avatar
petr.jouza
Člen
Avatar
Odpovídá na Ladislav Niderle
petr.jouza:10.7.2016 9:16

Ahoj,
k tomu slouží funkce header() ;

např.:

<?php
        header('Location: ../../index.php') ;
        exit() ;
?>

Ten exit() se tam dává pro jistotu, aby se zastavilo zpracování skriptu a neprováděly se další příkazy.
Ještě pro upozornění... před tím, než dojde k přesměrování nesmí být nějaký výstup... např. echo.

Pak z další mé zkušenosti, tak (alespoň mě) nefunguje použití s nějakou proměnou: header('Locati­on'.$root.'in­dex.php'), ale jde to takto:

<?php
        $url = $root.'index' ;
        header('Location: '.$url) ;
        exit() ;
?>

Jinak do funkce header lze doplňovat i nějaké hlavičky o přesměrování.
Zde je odkaz na PHP manuál: http://php.net/…n.header.php

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
 
Nahoru Odpovědět
10.7.2016 9:16
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
Odpovídá na petr.jouza
Ladislav Niderle:10.7.2016 10:12

Moc děkuji za vysvětlení.

 
Nahoru Odpovědět
10.7.2016 10:12
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 3 zpráv z 3.