Nauč se s námi víc. Využij 50% zdarma na e-learningové kurzy.
discount week 50
Avatar
Mohycan
Člen
Avatar
Mohycan:26.4.2013 16:48

Dobrý deň chcel by som sa opýtať či tu niekto nevie spraviť skrytú databázu pre PHP-FUSION. Totižto chcel by som spraviť subweby lenže chcem aj aby sa ten uživaťel ,ktorý sa registruje (Dajme tomu na webe č1.) bude registrovaný aj na ostatných subweboch (č2;č3..). Viem ,že sa databáze dajú prepojiť. Ale ked to prepojím tak sa mi prepojí úplne všetko celé fórum je také isté aj novinky. Ale ja chcem aby bola prepojaná len ta časť Databázy v ktorej su definovaný uživatelia. Aby boli registrovaný na všetkých ostatných subweboch. Ale registrovať sa im stačí na tom základnom (č1) a budú registrovaný všade. Ale ostatný obsah databázy bude iný ako ten základný.

Dúfam ,že ma chápete. Viem ,že sa to dá ale len neviem ako.
Budem rád ak by ste mi pomohli.

S Pozdravom Ľubomír Fuček

 
Odpovědět
26.4.2013 16:48
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Mohycan
David Čápka:28.4.2013 17:28

S PHP Fusion ani jinými podobnými systémy nedělám, ale co popisuješ umí databáze úplně běžně, jelikož se neváže na subdoménu, ale hostingový účet, je tedy společná pro všechny subdomény.

Nahoru Odpovědět
28.4.2013 17:28
Jsem moc rád, že jsi na síti, a přeji ti top IT kariéru, ať jako zaměstnanec nebo podnikatel. Máš na to! :)
Avatar
Mohycan
Člen
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Mohycan:28.4.2013 17:33

Áno to viem lenže ja nechcem aby boli všade tie isté novinky lebo ked prepojím databázy tak sa všetko prepojí celé fórum všetky modifikácie a tak a to ja nechcem.

 
Nahoru Odpovědět
28.4.2013 17:33
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Mohycan
Honza Bittner:28.4.2013 17:38

tak proč si neuděláš zvlášť databázi na účty ?

Nahoru Odpovědět
28.4.2013 17:38
Student FIT ČVUT. In love with Flutter. :-) Sleduj mě na https://twitter.com/tenhobi a ptej se na cokoli na https://g...
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Mohycan
David Čápka:28.4.2013 17:47

Jo aha, už vím, na co narážíš. Kdyby sis fórum udělal sám, tak to řešit nemusíš, nevím, jak to má Fusion a jestli to vůbec umí.

Nahoru Odpovědět
28.4.2013 17:47
Jsem moc rád, že jsi na síti, a přeji ti top IT kariéru, ať jako zaměstnanec nebo podnikatel. Máš na to! :)
Avatar
David Hynek
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Mohycan
David Hynek:28.4.2013 18:10

tak si u novinek, udělej ještě jeden sloupec, třeba "klíč" a pak dej do podmínky vyhledávání ještě klic = id_uzivatele

Nahoru Odpovědět
28.4.2013 18:10
Čím víc vím, tím víc věcí nevím.
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Mohycan
Kit:29.4.2013 9:20

Názvům ostatních tabulek zadej prefixy.

Nahoru Odpovědět
29.4.2013 9:20
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Mohycan
Člen
Avatar
Mohycan:29.4.2013 14:13

Ďakujem za rady ale nesom až tak dobrý v Php-fusion napr. Kit trochu mi to priblíž. Ďakujem

 
Nahoru Odpovědět
29.4.2013 14:13
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na David Hynek
David Čápka:29.4.2013 14:13

To nepůjde, protože používá hotové řešení.

Nahoru Odpovědět
29.4.2013 14:13
Jsem moc rád, že jsi na síti, a přeji ti top IT kariéru, ať jako zaměstnanec nebo podnikatel. Máš na to! :)
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Mohycan
Kit:29.4.2013 14:24

Tabulka user bude jen jedna, protože je společná. Fórum o rybách bude mít tabulky třeba ryba_clanek, ryba_prispevek apod. Fórum o psech bude mít tabulky třeba pes_clanek, pes_prispevek apod.

PHP-FUSION by tohle mělo řešit. Pokud ne, podíval bych se po jiném fóru nebo napsal vlastní. Pokud bych dělal vlastní, tak bych tabulky nerozděloval, ale viz David Hynek.

Nahoru Odpovědět
29.4.2013 14:24
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Mohycan
Člen
Avatar
Odpovídá na Kit
Mohycan:29.4.2013 19:35

Aha no niekto mi povedal ,že to určite ide ale on má teraz veľa práce. Pretože je tiež kóder. Ale Kit možno by to šlo ale napr. Novinky by sa dokázali spraviť tiež tak ?

 
Nahoru Odpovědět
29.4.2013 19:35
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Mohycan
Kit:30.4.2013 10:28

Takové otázky je dobré klást na fóru PHP-FUSION. Nikdy jsem s ním nedělal. Vím jen, že by to mělo jít, ale neporadím jak.

Nahoru Odpovědět
30.4.2013 10:28
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 12 zpráv z 12.