Slevový týden - Březen C# týden
Využij náš slevový týden a získej až 30 % bodů navíc zdarma! Zároveň také probíhá C# týden se slevou na e-learning až 80 %
Hledáme fulltime programátora do ITnetwork týmu -100% homeoffice, 100% časově flexibilní #bezdeadlinu Mám zájem!
Avatar
michal Čepelák:12. ledna 21:32

Zdravím,
potřeboval bych radu od skušenejších. Jak je správně vytvářet stránky, když mám např. seznam uživatelů, tak udělat pro zobrazení samostatnou stránku, pro editaci další stránku pro detail další stránku nebo to udělat nějak jinak? Nechci používat ajax.
Děkuji za rady

 
Odpovědět
12. ledna 21:32
Avatar
Peter Mlich
Člen
Avatar
Peter Mlich:13. ledna 8:06

Pouzij ajax. A krom jineho lze pouzit ajax i pro stazeni obsahu toho noveho okna.
Webovy prohlizec, v soucasne dobe ne orientovany na jednookenni aplikace. Nova okna otevira defaultne jako zalozky, coz je dost matouci pro navrat zpet.
Nebo muzes obnovit celou stranku. Coz je dost neusporne proti posilani dat ve formatu text/csv/excel nebo xml/html.
google = ajax window example
google = jquery popup
google = bootstrap popup
https://jquerymodal.com/
https://jqueryui.com/dialog/
https://getbootstrap.com/…nents/modal/ (tlacitka Launch demo)
Treba bootstrap ma pomerne pouzitelne resene css, js i html pro spoustu veci. Jen si pridav vlastni kod, kterym preba upravis barvy. Do jejich kodu bych nevrtal, aby bylo mozne overovat integritu pomoci md5 a prohlizec by to kesoval.

 
Nahoru Odpovědět
13. ledna 8:06
Avatar
Roman
Člen
Avatar
Odpovídá na michal Čepelák
Roman:13. ledna 11:43

Nez se zacal masivne pouzivat javascript (tzn. v pro men normalni dobe) se resila situace tak ze mas zobrazenou stranku kde jsou tlacitka ve formularich. Tklacika nasledno odesilani akci a nebo se vyuzivalo odkazu a zpetneho presmerovani. Treba mas link, ktery obsahuje edit.php?id= atd. a obsahem tohoto scriptu je mimo jineho zaslani hlavicky a zpetne preposlani na stranku, ze ktere byl vyvolan. Cely tento koncept byl pekne popsan v knize PHP 3 od pana Koska - dostupna na PHP3 Kosek
Snad jsem to nejak srozumitelne popsal. Kazdopadne javacript prinesl do weboveho vyvoje preneseni spousty ukonu na stranu uzivatelskeho PC. Treba editace takoveho uzivatele je jen zaslani validnich dat, kde se provede na serveru ulozeni a nasledne se poda report o uspesnem provedeni.
Ve stare technologii bez JS se provadi nekolik volani na server a prenasi se podstatne vice dat. Ve starem "pristupu" prohlizec ceka na reload cele stranky, s JS se reloaduje, pri spravnem navrhujen, ta cast, ktera je nutna. Je to proste efektivnejsi zpusob prace s daty. Co se tyka JS je to hnus fialovy. Dneska uz je dokumentace vcelku dobra, ale porad mam k nemu odpor. Jeho tvorba objektu nebo zapis funkci ja vam nevim. Podstatne lepe se mi zamlouva typescript (nadtsavba nad JS) od MS.

 
Nahoru Odpovědět
13. ledna 11:43
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
Richard
Inzerent nabídek práce
Avatar
Odpovídá na michal Čepelák
Richard:14. ledna 18:48

Neni treba pouzivat JS pokud nutne nechces. Da se to resit ciste v PHP.

Pro CRUD operace, typicky CREATE, EDIT , SHOW , INDEX se mohou pro kazdou z nich vytvorit samostatne stranky s routou

  • tj URl domena/user/index - zobrazi seznam uzivatelu - ukazdeho treba s odkazem na nize uvedene routy
  • tj URl domena/user/new - zobrazi formular pro pridani noveho uzivatele a provede i jeho pripdne zpracovani
  • tj URl domena/user/{id}/e­dit- zobrazi formular pro editaci uzivatele s {id} a provede i jeho pripadne zpracovani
  • tj URl domena/user/{id} - zobrazi detail o danem uzivateli

U operace DELETE to muze byt volani take samostatne adresy - napr /user/{id}/delete, ale na ni nedojde k zobrazeni niceho pouze se provede smazani daneho uzivatele a presmerovani opetna stranku /user/index kde se uz zobrazi seznam bez daneho smazaneho uzivatele

Pokud by nebylo neco jasne, napis

Nahoru Odpovědět
14. ledna 18:48
Udělej to teď - možná nebudeš mít už čas to udělat později
Avatar
Peter Mlich
Člen
Avatar
Odpovídá na Richard
Peter Mlich:15. ledna 7:31

misto index bych pouzil slovo list

 
Nahoru Odpovědět
15. ledna 7:31
Avatar
Richard
Inzerent nabídek práce
Avatar
Odpovídá na Peter Mlich
Richard:15. ledna 10:34

Ano, to je asi vec interni definice pravidel psani kodu , nekdo pouziva list nekdo index nekdo nic a je tam jenom /url/user/

Nahoru Odpovědět
15. ledna 10:34
Udělej to teď - možná nebudeš mít už čas to udělat později
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 6 zpráv z 6.