Diskuze: Vkládání do obrázku: náhodné texty a náhodné pozadí

PHP PHP Vkládání do obrázku: náhodné texty a náhodné pozadí American English version English version

Aktivity (1)
Avatar
Matěj Strnad:23. července 19:34

Snažím se udělat vlastní captchu ale nevím jak generovat obrázky a dělat ručně je moc nechci. A nechci generovat obrázkové soubory ale jen text který vypíši v PHP. Poradíte mě? P.S: Vím že něco podobného dělá Google ale nechci spoléhat na někoho jiného :)

Editováno 23. července 19:37
Odpovědět 23. července 19:34
Ty vaše internety!
Avatar
Odpovídá na Matěj Strnad
Tomáš Martin Holub:23. července 19:43

A proč zrovna obrázkovou captchu? Vždyť např. ta co je na ulož.to je už dávno prolomená a nevím na co by ti potom byla.

 
Nahoru Odpovědět 23. července 19:43
Avatar
Odpovídá na Tomáš Martin Holub
Matěj Strnad:23. července 19:44

Co mám udělat místo toho?

Nahoru Odpovědět 23. července 19:44
Ty vaše internety!
Avatar
Tomáš Martin Holub:23. července 19:46

No, v čem se např. liš bot od člověka? Třeba znalostí pravopisu, takže napiš špatně větu a nech ji aby ji člověk napsal správně a bota pravopisu tak lehce nenaučíš :)

 
Nahoru Odpovědět 23. července 19:46
Avatar
Tomáš Martin Holub:23. července 20:02

A ještě k tomu tady na to článek je
Odkaz zde: Captcha

 
Nahoru Odpovědět 23. července 20:02
Avatar
Tomáš Martin Holub:23. července 20:03

A ještě k tomu tady na to článek je
Odkaz zde: Captcha

 
Nahoru Odpovědět 23. července 20:03
Avatar
Peter Mlich
Člen
Avatar
Peter Mlich:24. července 7:58

google = php captcha image
Neni mozne, aby jsi nic nenasel, kdyz se to tolik let uz dela.

Krome pravopisu se daji pouzit i dotazy typu:
Kolik je pet plus dve ste? (nepsat cisla ani znamenka, pouziva to http://programujte.com/forum)
Jake je hlavni mesto CR?

A take je mozne pouzit js, ktery na otazku odpovi a celou captcha skryje. To je sice mene bezpecne, ale mene neotravujes uzivatele. Obvykly robot je totiz program, ktery precte formular, vyplni nahodna nebo predem dana data a pokusi se jej odeslat. Pripadne v php primo posila formular nebo pres js. Pr:

<script>
function cb(str)
        {
        document.getElementById('xxx').innerHTML = str;
        }

function mySend(url, file_name, str, input_name, cb)
        {
        var form, blob, request;
        form = new FormData();
        blob = new Blob([str], { type: 'plain/text' });
        form.append(input_name, blob, file_name);
        form.append('subpage', 'upload');
//      form.append('request', '1');
        request = new XMLHttpRequest();
        request.cb = cb;
    request.onreadystatechange = function ()
    {
        if (request.readyState == 4 && request.status == 200)
            request.cb("File sended!" + this.responseText);
    }
        request.open('POST', url);
        request.send(form);
        }
</script>

<form>
<input type=button value=odesli onclick="mySend('zas_upl.php', 'zas_bn14.csv', 'str', 'file', cb);">
<div id=xxx></div>
</form>

Jen tam pridas opakovane spousteni pres setInterval a muzes takovych formularu odeslat treba 1000 / s. Urcite bys mel radost, kdybys rano objevil v mailu 10 miliard objednavek, ne? :)

 
Nahoru Odpovědět 24. července 7:58
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 7 zpráv z 7.