Pouze tento týden sleva až 80% na e-learning týkající se Kotlinu
Využij akce až 80% zdarma při nákupu e-learningu. Více informací .
BF summer
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
David Čápka:24.6.2013 18:08

Zdravím, chci se zeptat, jestli závisí rychlost příkazu INSERT na velikosti databázové tabulky. Měl jsem zde dotaz pro logování času načítání do databáze a dnes jsem zjistil, že ten INSERT brutálně zatěžoval DB. Tabulka byla docela velká, ale myslel jsem si, že to na to nemá vliv, když s ní nijak nepracuji a jen tam něco přidávám. Pokud není reálné podobné logování, jak řešit třeba zaznamenávání návštěvnosti článků?

Odpovědět
24.6.2013 18:08
Jsem moc rád, že jsi na síti, a přeji ti top IT kariéru, ať jako zaměstnanec nebo podnikatel. Máš na to! :)
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Kit:24.6.2013 19:23

Nezáleží na velikosti tabulky, ale na počtu indexů.

Nahoru Odpovědět
24.6.2013 19:23
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Kit
David Čápka:24.6.2013 19:27

Nebyl tam žádný, divné. Udělám o prázdninách ty triggery, potom to musí letět jako drak.

Nahoru Odpovědět
24.6.2013 19:27
Jsem moc rád, že jsi na síti, a přeji ti top IT kariéru, ať jako zaměstnanec nebo podnikatel. Máš na to! :)
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Kit:24.6.2013 19:31

Ani na ID?

Triggery to nezrychlí.

Nahoru Odpovědět
24.6.2013 19:31
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Kit
David Čápka:24.6.2013 19:34

No ony uleví těm selectům, takže se celá DB zrychlí. Nevím ještě jak tohle vyřeším, ideálně se na to vykašlat a statistiky tahat z Google Analytics přes API :)

Nahoru Odpovědět
24.6.2013 19:34
Jsem moc rád, že jsi na síti, a přeji ti top IT kariéru, ať jako zaměstnanec nebo podnikatel. Máš na to! :)
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Kit:24.6.2013 19:39

GA je přesnější.

Nahoru Odpovědět
24.6.2013 19:39
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Kit
David Čápka:24.6.2013 19:42

Nikde nemůžu najít jak vytahat data sgrupovaná podle URL, ale mělo by to snad nějak jít.

Nahoru Odpovědět
24.6.2013 19:42
Jsem moc rád, že jsi na síti, a přeji ti top IT kariéru, ať jako zaměstnanec nebo podnikatel. Máš na to! :)
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 7 zpráv z 7.