Pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se C# .NET. Zároveň využij akce až 50 % zdarma při nákupu e-learningu. Více informací:
Hledáme nové posily do ITnetwork týmu. Podívej se na volné pozice a přidej se do nejagilnější firmy na trhu - Více informací.

Diskuze: nette - dotaz na tadatbázy

Aktivity
Avatar
glob
Neregistrovaný
Avatar
glob:11.1.2014 13:56

ahoj, dělám v nette kde mám v proměné uložený název tabulky a nevím jak pak sestavit sql dotaz.

return $this->connection->query('SELECT * FROM $tableName');

jak tam mám napsat to tableName, aby se to správně interpretovalo díky ;)

 
Odpovědět
11.1.2014 13:56
Avatar
Odpovídá na glob
Robert Zemánek (bobánek):11.1.2014 13:57
SELECT * FROM '.$tableName.'

- měl by sis pročíst základy php

Nahoru Odpovědět
11.1.2014 13:57
Jsem jako holub.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Robert Zemánek (bobánek)
David Čápka:11.1.2014 14:04

Ty taky, protože takhle se parametry nevkládají.

Nahoru Odpovědět
11.1.2014 14:04
One of the most common causes of failure is the habit of quitting when one is overtaken by temporary defeat.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na glob
David Čápka:11.1.2014 14:16

Aby to ve tvém případě fungovalo, musel bys mít výraz místo v apostrofech v uvozovkách. Pokud vkládáš nějakou proměnnou přímo do SQL dotazu, vystavuješ se velkému bezpečnostnímu riziku. Navíc pro to v praxi téměř není důvod, takže bys měl přemýšlet nad tím proč to vlastně potřebuješ.

Nahoru Odpovědět
11.1.2014 14:16
One of the most common causes of failure is the habit of quitting when one is overtaken by temporary defeat.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 4 zpráv z 4.