Válí se ti projekty v šuplíku? Dostaň je mezi lidi a získej cool tričko a body na profi IT kurzy v soutěži ITnetwork summer 2017!
Přidej si svou IT školu do profilu a najdi spolužáky zde na síti :)

Diskuze: nette - dotaz na tadatbázy

PHP Nette Framework Nette framework nette - dotaz na tadatbázy

Aktivity (1)
Avatar
glob
Neregistrovaný
Avatar
glob:11.1.2014 13:56

ahoj, dělám v nette kde mám v proměné uložený název tabulky a nevím jak pak sestavit sql dotaz.

return $this->connection->query('SELECT * FROM $tableName');

jak tam mám napsat to tableName, aby se to správně interpretovalo díky ;)

 
Odpovědět 11.1.2014 13:56
Avatar
Odpovídá na glob
Robert Zemánek (bobánek):11.1.2014 13:57
SELECT * FROM '.$tableName.'

- měl by sis pročíst základy php

Nahoru Odpovědět  -3 11.1.2014 13:57
Jsem jako holub.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Robert Zemánek (bobánek)
David Čápka:11.1.2014 14:04

Ty taky, protože takhle se parametry nevkládají.

Nahoru Odpovědět  +2 11.1.2014 14:04
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na glob
David Čápka:11.1.2014 14:16

Aby to ve tvém případě fungovalo, musel bys mít výraz místo v apostrofech v uvozovkách. Pokud vkládáš nějakou proměnnou přímo do SQL dotazu, vystavuješ se velkému bezpečnostnímu riziku. Navíc pro to v praxi téměř není důvod, takže bys měl přemýšlet nad tím proč to vlastně potřebuješ.

Nahoru Odpovědět  +2 11.1.2014 14:16
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 4 zpráv z 4.