Zamilovat si programování Zamilovat si programování
Pouze tento týden až 80% sleva na SQL jazyky
Zamiluj si programování! Až 80 % bodů na prémiový obsah zdarma. Více informací
Avatar
tribal.cz
Redaktor
Avatar
tribal.cz:2.6.2017 17:44

Zdravím mám menší problém, do tabulky čerpám data z webové stránky. Tato data se každých 5 minut aktualizují a obsahují počáteční a končný čas i s datumem ve formátu dd.mm.rrrr hh:mm.

Já v buňce jsou i vteřiny ale ty se ve výchozím nastavení nezobrazují. A teď k tomu co potřebuji, potřebuji pouze získat rozdíly ve vteřinách tj. když budou tato data 02.06.2017 17:41:25 - 02.06.2017 17:41:29 tak v jiné buňce potřebuji zobrazit rozdíl tj. 4s.

Existuje nějaká funkce která by mi to očesala jen na čas bez datumu popř. odstranila tečky a dvojtečky čímž bych dostal čísla co se dají odečítat?

předem děkuji

 
Odpovědět 2.6.2017 17:44
Avatar
zitekv
Člen
Avatar
zitekv:2.6.2017 20:01

Pokud bude ten časový údaj ve formátu Excelu, což je počet dní od roku 1900, desetinná čísla určují čas (1/(246060)=> čas v sec) tak to jednoduše odecteš a výsledek zformátuješ.
Když to bude ve formátu textu tak bych to asi zkusil roztrhat text. fcí zprava(text, počet mist), případně část(text,start, počet) a pak dál mezi těmito hodnotami vypočítat rozdíl.
Možná by to šlo ještě zformátovat tak, aby to excel sám na datum převedl, ale to si nejsem jist.

 
Nahoru Odpovědět 2.6.2017 20:01
Avatar
tribal.cz
Redaktor
Avatar
tribal.cz:2.6.2017 20:24

Asi sem na to asi přišel, byla to moje chyba nastavil jsem to taky aby si to veškeré formátování bralo z HTML, tudíž to při každé aktulizaci vynulovalo mnou nastavené formátování. Až se k tomu v pondělí v práci vrátím tak to zkusím upravit

 
Nahoru Odpovědět 2.6.2017 20:24
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 3 zpráv z 3.