Využij akce až 30 % zdarma při nákupu e-learningu. Více informací. Zároveň je tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se C# .NET
Hledáme nového kolegu do redakce - 100% home office, 100% flexibilní pracovní doba. Více informací.
discount week 30 halloween
Avatar
motorovapila
Člen
Avatar
motorovapila:12.6.2014 22:21

Zdravim, potřeboval bych pomoci s jednim SQL dotazem do db
mám tabulku v mysql. Tabulka predstavuje parametry inzeratu (barva,rok vyroby,Km,atd...) a potřebuji tyto data ruzne filtrovat.

přiklad URL: http://example.com/index.php?…

zkoušel jsem tento dotaz jenže ten nefunguje jako filtrace misto OR bych tam potřeboval AND jenže s tim se nevypišou data.

SELECT * FROM inzerce_parametry WHERE (hodnoty BETWEEN '".$data['rok_od']."' AND '".$data['rok_do']."')  OR (hodnoty <= '".$data['najeto']."') OR (parent_hodnoty = '".$data['palivo']."') OR (parent_hodnoty = '".$data['karoserie']."') OR (parent_hodnoty = '".$data['barvy']."')

id|inzerat_pa­rent|parent_hod­noty|hodnoty
1 |1 |1 |Bílá
2 |3 |1 |Bílá
3 |2 |2 |Červená
4 |1 |3 |2010
5 |1 |6 |150 000

předem děkuji za pomoc.

Editováno 12.6.2014 22:22
 
Odpovědět
12.6.2014 22:21
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
Odpovídá na motorovapila
Michal Štěpánek:23.6.2014 12:14

Já teda nevím, ale podle toho, co píšeš, tak "hodnoty" nabývají hodnot Bílá, Červená apod. (nikoliv datumy) a v dotazu píšeš

hodnoty BETWEEN '".$data['rok_od']."' AND '".$data['rok_do']

nemyslím, že to nějaká data načte

Editováno 23.6.2014 12:15
Nahoru Odpovědět
23.6.2014 12:14
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 2 zpráv z 2.