dodání ihned! nové
Pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se PHP. Zároveň využij akce až 30 % zdarma při nákupu e-learningu. Více informací.
Hledáme programátora do rostoucího týmu ITnetwork.cz, 100% home office, 100% flexibilní pracovní doba. Více informací
discount week 30

Diskuze: SELECT jestli hodnota obsahuje

Aktivity
Avatar
Ilidanek33
Člen
Avatar
Ilidanek33:22.11.2016 9:06

Čaute, tak přemýšlím nad tím, jak mám získat z db jen ty hodnoty, které obsahují určitý string. Zkouším to na různé způsoby, jenže očividně špatně..
Zkoušel jsem:
column1 LIKE 'lalala'
CHARINDEX(column1, 'lalala') > 0
CHARINDEX('lalala', column1)

 
Odpovědět
22.11.2016 9:06
Avatar
Erik Šťastný:22.11.2016 9:28

Máš na mysli?

"SELECT hodnotu FROM tabulka WHERE string='tvůjstring'";
 
Nahoru Odpovědět
22.11.2016 9:28
Avatar
shaman
Člen
Avatar
Odpovídá na Ilidanek33
shaman:22.11.2016 9:35

Upravim elisse-ho priklad:

"SELECT * FROM tabulka WHERE column1 LIKE '%lalala%' ";

% je v mysql takzvany wildcard alebo zolik a moze obsahovat 0 az n prvkov o ktore sa mysql nestara pri podmienke. Teda ti vrati vsetky udaje z tabulky kde column1 zacina, obsahuje alebo konci na lalala.

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
Nahoru Odpovědět
22.11.2016 9:35
try {...} catch (Exception ignored) { echo " ¯\_(ツ)_/¯ "; }
Avatar
Ilidanek33
Člen
Avatar
Ilidanek33:22.11.2016 9:52

Nerad to říkám, ale teď to nevrací nic.. Píšu to v Delphi 7 a používám ke komunikaci s db SQLOLEDB.

 
Nahoru Odpovědět
22.11.2016 9:52
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
Ilidanek33
Člen
Avatar
Odpovídá na shaman
Ilidanek33:22.11.2016 11:48

Když je hodnota lalalabla, tak to nevrátí nic, když je hodnota lalala-bla, tak už to vrátí.
Mám to napsané stejně, jak jsi psal ty. Není nějaký jiný způsob jak toho docílit?

 
Nahoru Odpovědět
22.11.2016 11:48
Avatar
Ilidanek33
Člen
Avatar
Ilidanek33:22.11.2016 11:53

Tak problém je asi v delphi, nenajde to nic, pokud již předtím nebylo nic hledáno v db, pokud provedu nějaký dotaz a až poté hledám dané klíčové slovo, tak až potom to najde jak má..
Takže vám oběma moc děkuju :-)

 
Nahoru Odpovědět
22.11.2016 11:53
Avatar
shaman
Člen
Avatar
Odpovídá na Ilidanek33
shaman:23.11.2016 9:35

To je cudne. Pozri sa do logov, urcite tam najdes nejake chyby preco to nejde na prvy krat.

Nahoru Odpovědět
23.11.2016 9:35
try {...} catch (Exception ignored) { echo " ¯\_(ツ)_/¯ "; }
Avatar
Ilidanek33
Člen
Avatar
Odpovídá na shaman
Ilidanek33:23.11.2016 11:29

Je to divné, sql dotazy jsem měl jako konstanty, takže ty byly pořád stejné.. Celé jsem to nějak předělal, už to funguje (ani nevím, jak jsem to zprovoznil). Takže díky :-)

 
Nahoru Odpovědět
23.11.2016 11:29
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 8 zpráv z 8.