Využij akce až 30% zdarma při nákupu e-learningu. Zároveň pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se Javy
Hledáme fulltime koordinátora/ku kurzů. 100% homeoffice,100% časově flexibilní. Mám zájem!
Java week

Diskuze: SQL prikaz na vyber z dvoch tabuliek

Aktivity (5)
Avatar
Ori I
Člen
Avatar
Ori I:7.6.2014 20:49

Zdravim, mam 2 tabulky s roznou strukturou, jedine co maju spolocne je pole "date"[timestamp].
Chcem prikaz, ktory mi z tabulky A a tabulky B vyberie poslednych 20 zaznamov zoradenych podla datumu.Nechcem ale aby mi vybral 20 z A a 20 z B. proste 20 dokopy z AB.

Snad sa chapeme.

Vopred dakujem za odpoved

 
Odpovědět
7.6.2014 20:49
Avatar
Odpovídá na Ori I
Michal Štěpánek:9.6.2014 9:33

Chtělo by to trošku lépe rozepsat...

Nahoru Odpovědět
9.6.2014 9:33
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Honza
Člen
Avatar
Honza:9.6.2014 13:38

Tohle bude asi trošku problém, protože co když bude mít víc jak 20 záznamů stejné datum a čas (timestamp)? Neznám detaily, ale trochu mi příjde že není uplně šťastně navržena databáze. Ideální by bylo mít nějaké unikátní ID (napříč oběma tabulkama) a pak při dotazování dát tyto ID k sobě a vybrat 20 nejvyšších.
Ale jak psal Michal, chtělo by to trochu lépe rozepsat a od věci by nebyl ani seznam sloupců obou tabulek.

Nahoru Odpovědět
9.6.2014 13:38
Snadnou cestou se daleko nedostanete, je tam velká tlačenice...
Avatar
Luboš Běhounek Satik
Autoredaktor
Avatar
Odpovídá na Ori I
Luboš Běhounek Satik:9.6.2014 13:47

třeba přes UNION ALL

Nahoru Odpovědět
9.6.2014 13:47
https://www.facebook.com/peasantsandcastles/
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
Milan Gallas
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Ori I
Milan Gallas:9.6.2014 13:51

SELECT date FROM first
UNION
SELECT date FROM second
ORDER BY date LIMIT 20;

 
Nahoru Odpovědět
9.6.2014 13:51
Avatar
Ori I
Člen
Avatar
Ori I:9.6.2014 14:51

dik za ochotu mi pomoct, ale vyriesil som to cez docastnu tabulku. Uniony som skusal ale nema to rovnaky pocet stlpcov cize mi to len error vyhodilo.

Pre tych ktorych zaujima co to ma byt tak je to "timeline" toho co sa na webe udialo. cerpa to data z roznych tabuliek(uplne ina struktura) cize unikatne id neprichadza v uvahu. Ak viete nejake riesenie ako to vyriesit(inak ako cez temp table rad ho uvytam)

 
Nahoru Odpovědět
9.6.2014 14:51
Avatar
Ori I
Člen
Avatar
 
Nahoru Odpovědět
9.6.2014 14:59
Avatar
Luboš Běhounek Satik
Autoredaktor
Avatar
Odpovídá na Ori I
Luboš Běhounek Satik:9.6.2014 17:59

pripadne full outer join

Nahoru Odpovědět
9.6.2014 17:59
https://www.facebook.com/peasantsandcastles/
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 8 zpráv z 8.