September discount week
Pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se MS Office
50 % bodů zdarma na online výuku díky naší Slevové akci!

Visual Studio 2015 Preview

Včera Microsoft uvolnil ke stažení Visual Studio 2015 Preview. Nové VS bude zahrnovat výrazná vylepšení pro multiplatformní vývoj v C++, podporu pro C++ 11 a 14, nový open-source kompilátor Roslyn, nástroje pro Apache Cordova a verzi ASP.NET 5.

Určitých syntaktických vylepšení se dočkal C# a Visual Basic. Například vylepšení při deklaraci typů a členů a kontroly na null. Bude možné deklarovat proměnné uvnitř výrazů (tak to tam nakonec přeci jen zařadili, hurá - Výkřik redaktora) a použít await uvnitř bloků catch a finally.

Při debugování bude možné přidávat k jednotlivým Breakpointům podmínky a akce. Bude fungovat Ctrl + Z pro obnovení smazaného breakpointu. Při ladění bude rovněž možné zapisovat lambda výrazy do Watch a Immediate oken.

Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!

V rozhraní se bude na začátku řádku zobrazovat malá žárovička indikující možnosti různých akcí nad řádkem kódu (jako např. pro refaktoring atd.)

(obr. zdroj: Microsoft)

Při přejmenovávání se vám zvýrazní všechny výskyty dané instance přímo v kódu a při zápisu nového jména se všechny výskyty přepisují přímo v editoru.

(obr. zdroj: Microsoft)

Nové VS rovněž nabídne analýzu a automatické opravy již během psaní kódu. Tuto funkci je však zatím třeba nainstalovat přez NuGet.

(obr. zdroj: Microsoft)

Vylepšení se dočkal i Json, Html i CSS/LESS,Sass editor.

Změn a vylepšení je ještě mnohem více. Máme se tedy na co těšit ;-)

Více informací na: http://www.visualstudio.com/…5-preview-vs


 

Článek pro vás napsala Nikola Sterziková (PaNika) 13.11.2014 17:29
Avatar
Autorka se věnuje programování webových aplikací v C# a tvorbě MSSQL databází.
Aktivity (1)

 

 

Komentáře

Avatar
Neaktivní uživatel:13.11.2014 17:50

Nástroje pro apache, takže ve VS už bude možné vyvíjet i v PHP? :D

Odpovědět
13.11.2014 17:50
Neaktivní uživatelský účet
Avatar
Odpovídá na Neaktivní uživatel
Michal Žůrek - misaz:13.11.2014 17:53

Apache Cordova nemá s PHP nic společného. :)

 
Odpovědět
13.11.2014 17:53
Avatar
Neaktivní uživatel:13.11.2014 19:36

Aha, ja jsem cordova přehlídl.

Odpovědět
13.11.2014 19:36
Neaktivní uživatelský účet
Avatar
zpavlu
Redaktor
Avatar
zpavlu:13.11.2014 21:59

Všechny zdravím,
ruku na srdce kdo umí plně využívat VS 2010, 2013 , Word ,Excel a podobně ?
Je to sice pěkné, ale nové verze než se člověk naučí je tu zase novější a tak pořád dokola. Pro 99% uživatelů by stačil jednoduchý Word málokdo píše knihy. Před měsícem jsem si nainstaloval VS 2013 profesionál, a velmi jsem se divil, když jsem odeslal soubor v C++ jednoduchá třída a ZIP měl skoro 100 MB. Asi hodinu jsem trávil hledáním co musím zaškrknout abych měl normální výstup. V reálném světě nebudete mít čas každý rok trávit učením nové verze.
PZ

Odpovědět
13.11.2014 21:59
PZ
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na zpavlu
David Čápka:13.11.2014 22:08

Programátor se přeci musí učit novým věcem neustále, ne jen každý rok :) Čas je relativní, když ho věnuješ studiu nových technologií, paradoxně ho ušetříš.

Odpovědět
13.11.2014 22:08
Jsem moc rád, že jsi na síti, a přeji ti top IT kariéru, ať jako zaměstnanec nebo podnikatel. Máš na to! :)
Avatar
Posix
Člen
Avatar
Odpovídá na zpavlu
Posix:13.11.2014 22:45

Oni ale nepřidávají jen úplně nové věci. Hodně věcí už mají jiné IDE a lidi jsou na ně zvyklí. No a když nechceš používat ty nové věci, tak je jednoduše ignoruj.
Jinak zrovna nový Word, Excel a ostatní programy z MS Office jsou daleko lepší a už bych nikdy nechtěl používat starší verze.

Odpovědět
13.11.2014 22:45
Proč to dělat jednoduše, když to jde složitě.
Avatar
Jan Vargovský
Redaktor
Avatar
Odpovídá na zpavlu
Jan Vargovský:13.11.2014 22:54

Když tam nechceš Microsoftí balast, tak si vytvářej Empty project, vytvoř si soubor s mainem a pracuj. Ale ne, celkem s Tebou souhlasím. Před pár měsíci jsem se začal učit C++ a když jsem porovnal C# project s C++ projektem, tak tam 90% místa zabírá ta db.

 
Odpovědět
13.11.2014 22:54
Avatar
Posix
Člen
Avatar
Odpovídá na Jan Vargovský
Posix:13.11.2014 23:49

Můžu se zeptat, jakou db myslíš? Pokud nepočítám obj soubory a ostatní soubory po překladu, tak mi nic nezvětšuje velikost projektu...

Odpovědět
13.11.2014 23:49
Proč to dělat jednoduše, když to jde složitě.
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
Jan Vargovský
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Posix
Jan Vargovský:14.11.2014 0:45

Tobě se snad nevytváří .sdf uvnitř projektu?

 
Odpovědět
14.11.2014 0:45
Avatar
Posix
Člen
Avatar
Odpovídá na Jan Vargovský
Posix:14.11.2014 1:07

Ne. Stačí v nastavení nastavit Fallback Location a nebude to přidávat k projektu. Já to už automaticky nastavuju a úplně jsem zapomněl, že to vytváří tento soubor :D

Editováno 14.11.2014 1:09
Odpovědět
14.11.2014 1:07
Proč to dělat jednoduše, když to jde složitě.
Avatar
zpavlu
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Posix
zpavlu:14.11.2014 11:03

Našel jsem na webu a funguje to :
Možnosti - textový editor - C++ - upřesnit - procházení nebo navigace - zakázat DB

pak se nevytváří . VS 2010 i 2013
PZ

Odpovědět
14.11.2014 11:03
PZ
Avatar
Lukáš Křehula
Redaktor
Avatar
Lukáš Křehula:14.11.2014 11:25

Je pravda, že to nový VS bude mít unifikované prostředí? (= napíšete jednou a bude to běžet od windows phone přes pc až po xbox)

 
Odpovědět
14.11.2014 11:25
Avatar
Odpovídá na Lukáš Křehula
Michal Žůrek - misaz:14.11.2014 18:40

jak se to vezme. On tam sice je projekt Native Android app (iOS app), ale to tě donutí nainstalovat Xamarin, takže takové revoluce jak hlásají to zase není. uvidíme co z toho vyleze ve finální verzi. každopádně editor JS stále nepodporuje peek-definition a refactoring, takže já jsem zklamaný.

 
Odpovědět
14.11.2014 18:40
Avatar
regaktivo
Člen
Avatar
Odpovídá na zpavlu
regaktivo:21.11.2014 8:19

Uz pomaly kazdy rok vydavaju novu verziu - naco je to dobre ? Keby radsej upravili/opravili poriadne tu jednu. Podla mna by nova verzia mala vyjst najskor po 5 rokoch.
To iste Windows. Kazdu chvilu nejaky novy. Clovek sa nauci s tym ako tak robit a uz je tu novy. Miesto toho, aby opravili chyby v tom co bezi teraz, tak vydaju novy, takze v podstate vsetky stoja za prd, lebo ani jeden nie je poriadne dotiahnuty do konca.
Otras.

 
Odpovědět
21.11.2014 8:19
Avatar
Samuel Illo
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek - misaz
Samuel Illo :21.11.2014 9:24

Prepáč, omylom som dal -1 :) chcel som dať +1...

Odpovědět
21.11.2014 9:24
www.samuelillo.com | www.github.com/lamka02sk
Avatar
Odpovídá na regaktivo
Michal Žůrek - misaz:21.11.2014 15:21

jaké chyby máš na mysli?

 
Odpovědět
21.11.2014 15:21
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 16 zpráv z 16.