IT rekvalifikace s garancí práce. Seniorní programátoři vydělávají až 160 000 Kč/měsíc a rekvalifikace je prvním krokem. Zjisti, jak na to!
Hledáme nové posily do ITnetwork týmu. Podívej se na volné pozice a přidej se do nejagilnější firmy na trhu - Více informací.

Tohle všechno ti přinese umět programovat

Programování bylo vždy vnímáno jako něco, co je vyhrazeno pro nejchytřejší mozky - ty, kteří dokáží napsat 100 slov za minutu a dívat se přitom na obrazovku s nekonečně rolujícím textem. To už ale dávno není pravda. Učit se programovat se stalo běžnou záležitostí, což znamená, že se to může naučit každý - stačí se jen soustředit, mít trpělivost a píli.

Dnes se podíváme, jak může programování pozitivně ovlivnit další části tvého života, a to způsobem, který bys možná ani nečekal.

Blog ITnetwork.cz

Kariéra bez omezení

Klíčovou oblastí našich životů je pocit uspokojení sám se sebou. Tento pocit často spojujeme s úspěšnou kariérou či jakýmkoliv osobním růstem. Umět programovat ti pomůže dosáhnout tohoto cíle prostřednictvím mnoha cest a příležitostí. Jednou z možností je projít úspěšně kurzem rekvalifikace, který ti může poskytnout vědomosti a dovednosti potřebné pro kariéru na plný úvazek v oblasti vývoje webových stránek. Je vysoká poptávka po vývojářích, kteří rozumí buď front-endovým jazykům, jako je HTML, CSS a JavaScript, nebo back-endovým jazykům, jako je Python či C# .NET nebo Java.

Jakákoli změna kariéry je jistě děsivá, protože si nejsi jist, zda budeš finančně stabilní a zda budeš schopen tuto práci úspěšně vykonávat. Programování ti pomůže zbavit se mnoha těchto obav, a to díky potenciálu pěkného platu a vyhlídkám na pracovní růst. Nakonec naučit se programovat nemusí být tak těžké, jak si možná myslíš. Můžeš začít tím, že se nejprve naučíš některou z jednodušších technologií - HTML a CSS.

Pokud se nechceš rovnou stát vývojářem na plný úvazek v nějaké firmě, můžeš zvážit práci na volné noze i jako vedlejšák. Existuje mnoho společností a jednotlivců, kteří hledají vývojáře výhradně pro jeden projekt.

Blog ITnetwork.cz

Klidně postupuj pomalu a nabídni svému zaměstnavateli, že napíšeš jednoduché programy pro zvýšení produktivity nebo vyřešíš problém, se kterým se tvá společnost právě potýká. Mnoho lidí si najde způsob, jak začlenit své dovednosti v oblasti programování do každodenního života, protože vidí, kolik toho může programování dokázat.

Peníze, které nemají nikde obdoby

Finanční úspěch je pro mnohé důležitým cílem. Mít peníze je prostě hezké, buďme upřímní ;-) Oblast IT je známá tím, že se zde snadno najde dobře placená pozice. Nezáleží na tom, jaké je tvé nynější povolání, profese nebo zázemí, programátorské dovednosti jsou prostě užitečné pro každého.

Kromě toho, že se můžeš prosadit v práci, mohou být dovednosti v oblasti vývoje také velkým přínosem, pokud chceš pracovat sám na sebe. Existuje mnoho webových vývojářů na volné noze, kteří své schopnosti v oblasti kódování uplatňují při zakládání vlastního podniku a vytvářejí webové stránky pro jiné lidi. Jiní využívají své dovednosti k realizaci vlastních podnikatelských nápadů. Například mnoho úspěšných zakladatelů start-upů má v dnešní době alespoň nějaké programátorské dovednosti.

Abychom dodali odvahy těm, kteří jsou stále skeptičtí, americký Úřad pro statistiku práce předpovídá v letech 2019 až 2029 pro vývojáře 22% nárůst pracovních míst, zatímco pro ostatní profese je to 4 %. A tyto pozice jsou dobře placené. Podle webu pro srovnávání platů PayScale se průměrný plat vývojáře pohybuje kolem 74 000 dolarů (1 795 488 Kč/ročně = necelých 150 000 Kč/měsíčně).

Na co ještě čekáš?! Přidej se k ajťákům, pracuj klidně z domova nebo z kanclu a užívej dalších super benefitů. Rekvalifikuj se na junior programátora WWW aplikací v jedné z 6 technologií už od 0 Kč a získej svědčení za 4 měsíce zaštítěné MŠMT:

Blog ITnetwork.cz

Staneš se chytřejším - Začneš myslet jinak

Bylo prokázáno, že umět programovat ti může pomoci dosáhnout lepších výsledků i v jiných oblastech života. Například budeš lépe analyzovat a tím pádem se i rozhodovat v různých situacích. Ptáš se, jak je to možné? V rámci programování se naučíš rozložit problém na jednotlivé kroky a pomocí jazyka, kterému počítač rozumí, logicky vytvořit funkční program. Díky tomu, že něco rozložíš na pidi kousky, si lépe vytvoříš celkový obrázek.

Naučíš se také zpracovávat velké množství informací, což je nezbytné při zdolávání jakéhokoli nového problému.

Programování je víc než jen naučit se počítačový jazyk. Jde o vytvoření efektivního a produktivního způsobu myšlení při řešení problémů. Ten pozitivně ovlivní každý nový intelektuální počin, do kterého se pustíš.

Budeš si více věřit

Jedním z nejlepších pocitů na světě je vědomí, že jsi dosáhl něčeho velkého, nebo že máš schopnost provést něco opravdu složitého. Programování ti rozhodně dodá toto nadšení!

Získáš velké uspokojení, když víš, že už se nemusíš spoléhat na statické šablony typu cookie-cutter, když chceš vytvořit webové stránky a třeba tam prodávat produkt nebo službu. Nebo že už nemusíš čekat, až někdo jiný vytvoří program, který ti pomůže zlepšit pracovní postupy v zaměstnání.

Získáš větší jistotu při používání počítače a interakci s internetem, protože pochopíš, jak vše funguje a jak to vlastně v zákulisí pracuje. Tvá schopnost řešit jakékoli technologické problémy se stane schopností na úrovni superhrdiny. A kdo ze superhrdinů má nízké sebevědomí?!

Blog ITnetwork.cz

Budeš více dbát na fyzické cvičení

Ač se to zdá neuvěřitelné, mezi zdravou myslí a pohybem je jakési pouto. Budeš se kvůli programování hodiny hrbit před počítačem a zírat na svítící obrazovku s textem? Naštěstí spousta programátorů moc dobře ví, že bez zdravého pohybu by byli kouličkou v křeči s nesmírnými bolestmi.

Pro spoustu lidí je udržování fyzické aktivity a výživy otázkou píle a pevné vůle. Učit se programovat je v tomto ohledu rozhodně přínosné. Naučíš se takové dovednosti, jako jak si napsat vlastní program, který bude vyhovovat tvým osobním potřebám a přáním. Až si poprvé vyzkoušíš, jak je skvělé sedět bez bolesti zad, nebo potom, co se protáhneš, ti to najednou zase myslí o něco lépe, rozhodně si cvičení oblíbíš.

Blog ITnetwork.cz

I tvůj společenský život poroste

Programování pozitivně ovlivní tvůj společenský život, protože ti poskytne možnost komunikovat se zbytkem světa i s tvými blízkými. Rozvíjíš schopnost vytvářet aplikace a webové stránky pro věci, na kterých ti záleží a které chceš sdílet.

Vyzbrojíš se nástroji, které ti umožní vytvořit platformu. Na ní se mohou sejít lidé, kteří sdílejí stejné zájmy nebo přesvědčení, ať už je to na základě nějakého produktu, služby nebo nápadu.

Budeš také moci cestovat, protože programovat můžeš s připojením k internetu a notebookem odkudkoliv. Většina zaměstnavatelů dbá na výsledky a je jim upřímně jedno, kde ty výsledky vznikly. Především se ale tento model hodí pro freelancery, kteří se nemusí nikomu zodpovídat a jsou svými vlastními pány.

Blog ITnetwork.cz

Vdechneš život svým nápadům

Každý z nás má jistě nápad, jak zlepšit sám sobě či ostatním život. Nejčastěji nám však chybí technologické nástroje, které by tyto nápady převedly do projektu, který by bylo možné realizovat. To, že vytvoříš něco svého, čistě opravdu jen svého, ti dodá neskutečnou sílu a sebevědomí.

Změní se ti celý život

Umět programovat pozitivně ovlivňuje všechny oblasti tvého života a dodává ti tak nový pocit energie, abys mohl skutečně usilovat o cíle, kterých chceš v životě dosáhnout.

Mnoho lidí si myslí, že tento pozitivní dopad se omezuje jen na zlepšení technologických dovedností a schopnosti používat počítač, ale je to mnohem víc. Změní se ti celý život, od životního stylu, přes společenský život, až po kariéru.

Tak neváhej a staň se programátorem ještě dnes. Zlepši své pracovní i platové podmínky a rozvíjej se ve světě nekonečných příležitostí už od 0 Kč. Rekvalifikuj se na junior programátora WWW aplikací ještě dnes:

Blog ITnetwork.cz

Další zajímavé články


 

Všechny články v sekci
Blog ITnetwork.cz
Článek pro vás napsala Tereza Blažková 4.7.2022 16:08
Avatar
Autorka ráda zkouší nové formy online marketingu a má blízko k IT businessu. Díky home officu zvládá mateřství i sledovat rychlý svět technologií.
Aktivity