IT rekvalifikace s garancí práce. Seniorní programátoři vydělávají až 160 000 Kč/měsíc a rekvalifikace je prvním krokem. Zjisti, jak na to!
Hledáme nové posily do ITnetwork týmu. Podívej se na volné pozice a přidej se do nejagilnější firmy na trhu - Více informací.

Našla jsem si práci snů, říká koordinátorka Šarlota

Koordinátorka zájemců Šarlota sice v ITnetwork pracuje jen krátce, i přesto se však již stala důležitou součástí týmu. Spolu se svými kolegyněmi totiž každý den odpovídá na desítky nejrůznějších dotazů od zájemců o naše rekvalifikační kurzy, a kromě toho má na starosti také mnoho dalších administrativních činností. Jak sama říká, na své práci se jí líbí flexibilita a možnost zkvalitňovat a zefektivňovat naše služby. Podívej se v rozhovoru, jak vypadá její pracovní den, jaký má kolektiv a poznej i její nadřízenou Verču :)

Blog ITnetwork.cz

V předchozím zaměstnání jí chyběla volnost

Máš k IT blízko?

Určitě ano. Když jsem se před lety rozhodovala o výběru střední školy, IT bylo jednou ze dvou možností, nad kterými jsem uvažovala. Nakonec ale zvítězila láska ke zvířatům. Po pár stážích u veterinářů jsem však zjistila, že to byla chyba. Pak jsem IT chvíli studovala na vysoké škole, ale nevyhovovalo mi, že se tam mimo jiné učí i spousta nepotřebných věcí.

Nyní ve volném čase programuji v Pythonu. Mám ráda Zaklínače a v současnosti proto pracuji na webovce, kde tvořím takový seznam gwintových karet ze hry Zaklínač 3: Divoký hon. Můžeš si v něm odškrtávat již získané karty a případně se dozvědět, kde najít ty nové.

Kde jsi tedy v posledních letech pracovala?

Zkoušela jsem různá povolání. Posledních 6 let to byla hlavně práce v callcentrech, nejprve pro cestovní agenturu, poté pro klientské centrum jedné pojišťovny. Začátky byly krušné. Pamatuji si, jak se mi při prvních hovorech klepaly ruce. Ale časem jsem si nějak zvykla, navíc jsem se díky tomu naučila pořádně komunikovat s lidmi.

Co tě zaujalo na pozici koordinátor zájemců?

Určitě to byla volnost v organizaci času a možnost stoprocentního home office. To je pro mě v mojí současné situaci klíčové, protože mám malého syna, který je často nemocný. V předchozí práci byl přitom problém péči o syna skloubit s pracovními nároky zaměstnavatele, takže jsem hledala změnu. Navíc mám nyní možnost pracovat v oboru IT, kterému bych se možná jednou chtěla věnovat.

V týmu jsme všechny na podobné vlně

Můžeš popsat svůj běžný pracovní den coby koordinátora zájemců?

Ráno vstanu, udělám si kafe a zapnu počítač. Nejprve si pročtu příchozí e-maily a zjistím, zda některý z nich nevyžaduje přednostní vyřízení. Následně jeden po druhém postupně odbavuji. Když mám hotovo, tak většinou pracuji na našich odpovědních šablonách, které se snažím vylepšit. Někdy se zabývám také dalšími administrativními věcmi, například vyřizuji dokumentaci pro úřad práce, kontroluji a doplňuji data do naší evidence ze složek rekvalifikantů. Je to tedy často i práce, co není vidět, ale je důležitá.

Jak sis sedla se svými spolupracovníky?

Překvapilo mě, jak jsme všechny na podobné vlně. Téměř všechny jsme již maminky, takže se vzájemně chápeme, třeba když někomu děti onemocní. Také skoro žádný meeting neprobíhá bez nějakého dítěte na obrazovce nebo v pozadí, což je super změna (smích).

Překvapilo mě, jak jsme všechny na podobné vlně. Téměř všechny jsme již maminky, takže se vzájemně chápeme, třeba když někomu děti onemocní.

A holky jsou skvělé. Když kterákoliv z nás potřebuje pomoc, tak si napíšeme do společného chatu a vzájemně si pomůžeme. Navíc máme úžasnou šéfovou, která naši práci dlouho dělala, takže má spoustu zkušeností. Vždycky nám tedy dokáže poradit, co máme dělat v případě nějakých specifických problémů.

Chceš práci, která tě bude bavit, rozvíjet a naplňovat? Zvládáš dodržovat termíny a jsi týmový hráč? Vyber si pozici s home-office v týmu ITnetwork a vyplň formulář, hledáme právě tebe!

Jak často se s týmem stýkáš?

Jednou týdně máme meeting koordinátorů zájemců, jednou týdně pak meeting pouze s šéfovou Verčou a jednou měsíčně se setkávám na online hovoru s celým rekvalifikačním oddělením. Ale když zrovna musíme vyřešit něco aktuálního, tak se s Verčou vídáme i častěji.

Co se ti na tvé práci líbí?

Především to, že mám možnost vylepšovat a usnadňovat naši práci. Když mě třeba napadne, že by něco šlo udělat jinak a lépe, tak mě nikdo neodbyde, naopak jsou tomu hodně otevření. Mám tedy pocit, že jsem tady opravdu platná.

Je také fajn, že tato práce není jen o telefonování, jak jsem to zažila z předchozích zaměstnání. Jako koordinátoři zájemcům voláme jen minimálně, naše komunikace se primárně odehrává přes e-maily.

Je něco, co ti naopak vadí?

Když pracuji s některými pobočkami úřadu práce, někdy to bývá dost náročné. V každém městě totiž určité záležitosti řeší jinak a mnohdy je těžké něco vyřešit. Člověk sice při komunikaci musí být asertivní, ale zároveň i vstřícný a občas dělat výjimky, když chce něco vyřešit. S tím ale ITnetwork nic nenadělá.

Jaké jsou hlavní schopnosti, které by měl koordinátor zájemců zvládat?

Hodně se toho dá naučit praxí, ale měl by si umět především zorganizovat čas. Kromě toho je určitě důležitá i komunikace s lidmi a schopnost adekvátně reagovat.

[Uchazeč o práci] by si měl umět především zorganizovat čas. Kromě toho je určitě důležitá i komunikace s lidmi a schopnost adekvátně reagovat.

Jak probíhalo přijímací řízení do ITnetwork?

Nejdřív jsem odeslala vyplněný elektronický formulář a následně mi ITnetwork poslal zadání úkolu na vypracování. Bylo zde několik otázek, a dále pak odkaz na e-learningový test pro ověření schopnosti vyhledávat informace na našem webu. Po vypracování mě pak pozvali na ústní pohovor, kde se mě ptali na různé otázky, především na mé předchozí zaměstnání.

Doporučila bys ITnetwork dalším zájemcům o práci?

Určitě, pro mě je to zaměstnání snů. Dalo mi to naději, že existují firmy, které se nestaví negativně k rodičům malých dětí s obtížnějšími časovými nároky.

Na slovíčko s vedoucí Verčou

Brňačka Veronika do ITnetwork nastoupila na podzim 2021 a za tu dobu se náplň její práce dost změnila. Dnes má na starost tým koordinátorů studentů a je tedy nadřízenou Šarloty. Co jí práce pro ITnetwork dala? A jak se snaží vést svůj tým?

Blog ITnetwork.cz

Čemu se v ITnetwork věnuješ?

V našem týmu komunikujeme se zájemci o akreditovaný rekvalifikační kurz IT a s úřady práce. Zodpovídáme nejrůznější dotazy, představujeme naše kurzy, řešíme podání žádostí o zvolenou rekvalifikaci na úřad práce a pomáháme i s nástupem samoplátců. Kromě toho se staráme také o veškerou administrativu v pozadí.

Mým hlavním úkolem ale je, aby se nám spolu dobře pracovalo a aby vše fungovalo co nejvíce hladce. Každý jsme trochu jiný a něco jiného nás baví a štve. Pokud to tedy jde, snažíme se dohodnout a každému spolupracovníkovi co nejvíce přizpůsobit náplň jeho práce.

Co se ti na tvé pozici líbí?

Že mám nejen zodpovědnost, ale i důvěru svých kolegů. Navíc jsou tu všichni ochotní, takže když se objeví nějaký problém, společně ho dokážeme vyřešit. Je tedy skvělé, že se mám vždy na koho obrátit.

Zároveň mě baví svoboda, kterou v práci mám, tedy že můžu věci dělat podle vlastního uvážení. Občas se sice stane nějaká chyba, ale to nám dává šanci se z ní poučit, upravit stávající procesy a díky tomu nakonec vše funguje ještě lépe.

Co ti práce v ITnetwork dala?

Především to jsou ohromné zkušenosti a rozhled, hlavně co se týká komunikace, prozákaznického přístupu, ale i podnikání. A také neustálý (sebe)rozvoj, který se snažím předávat i dalším lidem z našeho týmu.

[Práce mi dala] především ohromné zkušenosti a rozhled, hlavně co se týká komunikace, prozákaznického přístupu, ale i podnikání. A také neustálý (sebe)rozvoj, který se snažím předávat i dalším lidem z našeho týmu.

Doporučila bys něco případným zájemcům o práci ve tvém týmu?

Ať se nebojí, a zkusí to!

Blog ITnetwork.cz

Toužíš po změně a nové kariérní cestě? Chceš se rozvíjet a jsi týmový hráč? Pojď také pracovat k nám do ITnetwork! Čeká na tebe home office, flexibilní pracovní doba i mnoho dalších benefitů. Tak na co ještě váháš?

Přečti si také:


 

Všechny články v sekci
Blog ITnetwork.cz
Článek pro vás napsala Radka Konečná 12.4.2023 12:34
Avatar
Autorka vystudovala obor mediální studia a žurnalistika a psaní je jejím velkým koníčkem. Ráda se rozvíjí v oblasti digitálního marketingu a zajímá ji i svět IT.
Aktivity