IT rekvalifikace s garancí práce. Seniorní programátoři vydělávají až 160 000 Kč/měsíc a rekvalifikace je prvním krokem. Zjisti, jak na to!
Hledáme nové posily do ITnetwork týmu. Podívej se na volné pozice a přidej se do nejagilnější firmy na trhu - Více informací.

Nová šichta - Našel horník programátor po premiéře štěstí?

Může mít dokumentární film až takový dopad na společnost? Od roku 2019 se změnil život nejen horníkům, ale i nám všem. Mnoho lidí přišlo o práci v zavedených profesích, například v oboru gastronomie a hotelnictví.

A tito lidé, kteří ztratili pevnou půdu pod nohama, se začali zajímat o profese, které nebyly tak výrazně postiženy pandemií. Zcela přirozená reakce.

Pravého chachara nezlomíte!!! Tomáš je ryzím důkazem toho, že to jde a jestli se někdo začne tvrdit, že “programátora nemůžou přece dělat všichni”, tak se jenom vymlouvá, poptávka je stále enormní...

Jedna z mnoha diváckých recenzí. Zajímá tě, jaké jsou další? Čti dál.

Malá rekapitulace

Kamera sleduje obyčejného muže, který přišel o práci, postavil se situaci čelem a našel si novou životní dráhu. Tomáš Hisem se rozhodl rekvalifikovat na Programátora WWW aplikací v PHP.

Blog ITnetwork.cz

Vyrovnává se s předsudky jako například, že je tento obor jen pro mladé lidi, nebo že se nikdy nevyrovná čerstvým absolventům vysoké školy. Nefalšovaný Ostravák je bezprostřední, sdílný a nenuceně zábavný. Sám říká, že vydržel a nelituje.

Jak film přijali kritici

Tento neuvěřitelně silný příběh z ostravského prostředí, plný ne zrovna spisovných výrazů, rezonuje právě s každým, kdo v životě narazil na překážku, o které si myslel, že ji jen tak nezvládne. Přijít o práci, která pro mnohé z nás znamená smysl života, je devastující.

Tomášův humor a přirozenost dávají filmu velmi intenzivní podtón a kde kdo se s ním dokáže velmi snadno ztotožnit.

Blog ITnetwork.cz

A co tedy filmoví kritici? Ocenili snahu mladého režiséra o syrový portrét nějakým oceněním?

Ceny české filmové kritiky

  • 2020 - Jindřich Andrš (Cena innogy pro objev roku)

MFDF Ji.hlava

  • 2020 - Jindřich Andrš (Nejlepší český dokumentární film)
  • 2020 - Jindřich Andrš (Silver Eye - Celovečerní dokument)
  • 2020 - Jindřich Andrš (Cena diváků)

Co na to diváci

Na serveru ČSFD.cz lidé ohodnotili Novou šichtu skórem 79 % a na zahraničním IMDb.com získal slušných 7,3.

Myslím, že není třeba mnoho dodávat a sami diváci to vyjádřili víc než trefně:

Doufám v časosběrné pokračování!

Tomáš Hisem má můj upřímný obdiv - samoživitel se třemi dětmi, který ránu osudu přijal s nadhledem a využil ji jako příležitost k tomu, aby se v životě po spoustě let výrazně posunul.

Že propustit tisíce horníků spjatých po dlouhé roky s hloubkou dolů nebude jednoduché, bylo snad jasné všem. Co ale s osudy některých propuštěných pracovníků udělá takový kurz programování, si málokdo troufal říct.

Místy až pohádka, ale ten chlap, z toho, co film ukázal, prostě měl chuť a odvahu dělat změny, měl očividně rád lidi kolem sebe, neřešil p***viny, to bylo sympatické, makal na sobě, pochyboval o sobě, ale zkoušel to. U mě frajer a jsem rád, že to někdo takhle zachytil.

Pravého chachara nezlomíte!!! Tomáš je ryzím důkazem toho, že to jde a jestli se někdo začne tvrdit, že “programátora nemůžou přece dělat všichni”, tak se jenom vymlouvá, poptávka je stále enormní...

Inspirující film, který ukazuje, že i vyučený se může stát programátorem.

Je to opravdu tak jednoduché?

"Jednoduché" je zavádějící slovo. Žádná změna v životě není jednoduchá, ale také není nemožná. Dokument ukázal, že na své cestě za úspěchem Tomáš zakopl více než jednou. Ale díky vynaložení další várky odhodlání a trpělivosti se mu povedlo dosáhnout úspěchu.

Co dělá Tomáš dnes?

Kurz programování bez vedení?

Naše kurzy si můžete studovat v klidu domova a svým vlastním tempem. Bez problémů si je vyzkoušejte zdarma, a pokud budete spokojeni, další lekce prohlubující znalosti, lze jednoduše dokoupit. Úplní začátečníci nemusí mít strach, že vyhodí peníze z okna.

Blog ITnetwork.cz

Největší jistotou je shánět si informace od akreditovaného vzdělávacího zařízení. Jelikož musely kurzy projít kontrolou MŠMT, je zde jistota, že vaše znalosti budou autentické.

Potřebuji pomoc a vedení

Kurzy vedené lektorem vás mnoha peripetií ušetří. Naučíte se zde myslet jako programátor již za 4 měsíce. Budete mít pomoc neustále na dosah. Podělí se s vámi o své zkušenosti a bohaté znalosti.

Blog ITnetwork.cz

Chcete se přidat k řadě lidí, kteří už dosáhli na kariéru svých snů?

Více informací z oboru


 

Všechny články v sekci
Blog ITnetwork.cz
Článek pro vás napsala Tereza Blažková 1.7.2021 20:58
Avatar
Autorka ráda zkouší nové formy online marketingu a má blízko k IT businessu. Díky home officu zvládá mateřství i sledovat rychlý svět technologií.
Aktivity