IT rekvalifikace s garancí práce. Seniorní programátoři vydělávají až 160 000 Kč/měsíc a rekvalifikace je prvním krokem. Zjisti, jak na to!
Hledáme nové posily do ITnetwork týmu. Podívej se na volné pozice a přidej se do nejagilnější firmy na trhu - Více informací.

Patřím do komunity, říká lektor Sam a vyzývá ostatní

Závratná rychlost – tak by se dalo popsat tempo vývoje, které doprovází obor IT. Ruku v ruce s hladem po nových programátorech na trhu práce se zvyšují nároky na počty lektorů, nevyjímaje v ITnetwork. „Vždyť od loňska se počet studentů, kteří projdou našimi kurzy programování, téměř ztrojnásobil,“ říká Michal Čápka, ředitel rekvalifikací. Jedním z těch, kteří se podílejí na výuce nových talentů, je Samuel Kodytek. Jeho příběh by se mohl stát inspirací těm z vás, kteří s námi máte chuť učit národ IT.

Blog ITnetwork.cz

Úspěšnou lektorskou praxi odstartoval zájem

Chtěl se učit programovat a měl v tom podporu rodičů. Tak se už jako čerstvý teenager přihlásil do kurzu na ITnetwork.cz. Zpočátku se tu cítil spíše jako na sociální síti, což charakterizuje ducha, který je členům této sítě známý – všichni se navzájem vzdělávají a průběžně díky tomu vzniká živá učebnice. Do tohoto dění vplul a nakonec se stal součástí ITnetwork na pozici IT lektora.

Vývoj výuky IT v poslední dekádě

Ten, kdo chtěl, mohl stejně jako Sam v posledních desítkách let začít programovat jako teenager. Samovi se díky tomu podařilo získat praxi ještě před dokončením vysoké. Dnes je učitelem na střední a lektorem v ITnetwork, zatímco dokončuje magisterský titul. Kolik lidí, kteří mohou porovnat 3 různé systémy vzdělávání v praxi, znáte vy? I o porovnání takového studia mluví Samuel Kodytek v rozhovoru na téma, zda se může z člověka stát programátor za půl roku:

5 let praxe ještě před dokončením školy

Díky komunitě v ITnetwork získal Samuel Kodytek 5 let úspěšné praxe ještě dříve, než stačil dokončit bakalářský titul. Netýkala se ho klasická omezení, která známe z výběrových řízení, protože je jedním z nás. Navíc byl shodou okolností jeho lektorem David Čápka, jeden ze spoluzakladatelů ITnetwork. Prošel tedy tím nejintenzivnějším tréningem, který jej mohl potkat.

A stejně tak to může být u kohokoliv z komunity ITnetwork – vždyť to je smysl sítě. Pokud pociťuješ, že výuka IT je tím, co by tě mohlo naplňovat, je tu příležitost.

Sama znám dlouho, snad od jeho 13 let – učil jsem ho programovat.

Vzpomíná David Čápka.

Hledáme další lektory ve vlastních řadách

Máš-li chuť učit, můžeš se stát mentorem a budeš rozvíjet studenty i sám sebe. V návaznosti na vývoj lektoři také průběžně aktualizují školící materiály. Jde o různorodou práci v týmu lektorů a se studenty kurzů. Náplní práce lektora jsou i konzultace se studenty, během kterých jim pomůže s úlohami a zodpoví jejich dotazy. Může to být z domova, nebo z učebny v Praze, kde probíhá také prezenční výuka. Základní kritéria jsou jen 3:

  • Dobré znalosti základů programování, OOP a webdesignu
  • Schopnost a záliba učit ostatní a zodpovědnost
  • Schopnost poskytovat dálkově individuální konzultace

Můžeš dělat práci, která byla doposud zálibou

Pokud jsou naše lekce tvým trvalým přínosem, získáš k nim přístup v rámci práce a dokonce se budeš podílet na jejich tvorbě. Čeká tě aktivní kolektiv senior programátorů s obrovskými zkušenostmi v oblasti nových technologií a good practices. Tvá práce bude vidět a denně budeš pomáhat tisícům lidí učit se programovat v prostředí, které znáš. Pokud to oceníš, získáš pohodovou práci bez deadlinů, starých kódů a zombie projektů. A protože se říká, že peníze jsou "až" na tom prvním místě, odměna za práci začíná už na 50.000 Kč, podle odučených kurzů.

Máš pocit, že je to příležitost právě pro tebe? Není nač čekat - přidej se k nám...!

Přečti si také:


 

Všechny články v sekci
Blog ITnetwork.cz
Článek pro vás napsala Radka Konečná 5.5.2023 20:50
Avatar
Autorka vystudovala obor mediální studia a žurnalistika a psaní je jejím velkým koníčkem. Ráda se rozvíjí v oblasti digitálního marketingu a zajímá ji i svět IT.
Aktivity