IT rekvalifikace s garancí práce. Seniorní programátoři vydělávají až 160 000 Kč/měsíc a rekvalifikace je prvním krokem. Zjisti, jak na to!
Hledáme nové posily do ITnetwork týmu. Podívej se na volné pozice a přidej se do nejagilnější firmy na trhu - Více informací.

Recenze ITnetwork - Jaké jsou zkušenosti našich absolventů?

Odhodlat se k rekvalifikaci představuje pro mnohé velký skok do neznáma, který může člověku změnit celý život. S novým zaměřením totiž často přichází i nové výzvy, příležitosti, kontakty i možnosti uplatnění. Své zkušenosti se změnou zaměstnání nám v rozhovoru popsali i Miloslav, Vlaďka, Jiří, Libor a Přemek, absolventi rekvalifikačního kurzu Programátor www aplikací u ITnetwork.

Jaká byla jejich cesta k vysněnému povolání? A jak na kurz vzpomínají?

Blog ITnetwork.cz

Příběh chemika Miloslava

Odvahu k rekvalifikaci našel i bývalý chemický analytik Miloslav. V předchozím zaměstnání totiž bojoval s rutinou, špatným finančním ohodnocením a také nedostatkem možností kariérního postupu. Nejprve si v programování příliš nevěřil, když si ale prošel několik online kurzů, zjistil, že ho to baví. To jej následně nalákalo absolvovat i rekvalifikační kurz.

Blog ITnetwork.cz

Nejpozitivněji hodnotím přístup a ochotu studijních referentů. Zároveň se mi líbilo, jak dobře a vtipně jsou jednotlivé lekce popsané. Jejich seřazení v kurzu bylo dle mého názoru ideální, od nejjednodušších témat až po ta nejsložitější. Navíc je super, že jsou v češtině. Líbil se mi také individuální přístup lektorů, kteří s každým ze studentů řešili jeho problémy zvlášť. To můžu hodnotit na jedničku. Tempo kurzu bylo navíc přizpůsobené i úplným začátečníkům.

Příběh ekonomky Vlaďky

Vlaďka dlouho pracovala jako regionální manažerka ve finančním institutu. Na mateřské dovolené se třemi malými dětmi však začala pochybovat o tom, jak zvládne skloubit toto náročné povolání s obstaráváním domácnosti a výchovou dětí. V této době se také začala zajímat o tvorbu webových stránek, chyběla jí ovšem znalost tvorby kódu. Rozhodla se proto pro rekvalifikaci na programátora v jazyku PHP a dnes tvoří webovky na zakázku.

Blog ITnetwork.cz

Začátky kurzu byly fajn. Učí se zde to nejjednodušší – HTML a CSS, což jsem už znala. Kurz mi ovšem pomohl moje doma naučené základy pořádně ukotvit. Měla jsem poté na Školení Moderního webdesignu - HTML5, CSS3, Bootstrap a SEO několik "Aha" momentů, že mi konečně docvaklo, co jsem dělala špatně. Potom přišlo složitější studium. Tam už jsem se materiály prokousávala pomaleji. Kolikrát jsem musela odejít pryč od počítače, abych si od toho odpočinula. Ale celkově to bylo fajn. Nezažila jsem nikde extra dlouhý zásek.

Příběh strojního mechanika Jiřího

Jiřího k programování přivedlo dávné zranění z dětství. Kvůli bolestem pro něj bylo totiž obtížné vykonávat dosavadní povolání strojního mechanika. Po 25 letech ve fabrikách tak hledal novou životní dráhu. Programování jej vždycky lákalo, ale všechny pokusy o samostudium selhaly. Absolvoval proto na ITnetwork akreditovaný rekvalifikační kurz na programátora a nyní dělá to, co ho baví.

Blog ITnetwork.cz

S rekvalifikací jsem byl velmi spokojen. Kdo si potřebuje rozšířit vědomosti, tomu bych doporučil ITnetwork. Nejdůležitější je si uvědomit, že největší část kurzu je věnována samostudiu, e-learning je opravdu kvalitní. A to je potom doplněno o prezenční školení. Stavba těch kurzů je fakt pěkně udělaná.

Příběh dopraváka Libora

Libora počítače vždy zajímaly, jeho cesta k programování však byla dlouhá. Několik let pracoval na magistrátu v Teplicích, kde se věnoval veřejné dopravě, a následně přešel do soukromé dopravní firmy. Po 12 letech toužil po změně a rozhodl se proto pro rekvalifikaci na programátora. Byl také jedním z prvních studentů rekvalifikačního kurzu Pythonu v ITnetwork. Již zhruba po měsíci od ukončení kurzu si našel práci, ve které je konečně zase spokojený.

V následujícím videu můžeš zjistit, co Liborovi přinesla rekvalifikace.

Příběh obchodníka Přemka

Přemek pracoval 15 let v obchodu a postupně se vypracoval až na projektového manažera v jedné korporátní společnosti. Po těchto letech se však již cítil vyhořelý a potřeboval nějakou změnu. Impuls přišel v období Covidu, kdy byla jeho firma zavřená. Během této doby začal přemýšlet nad změnou oboru a narazil na ITnetwork. Nedlouho na to se přihlásil na rekvalifikaci v C# .NET a po kurzu začal pracovat jako tester.

Blog ITnetwork.cz

Líbil se mi osobní přístup Michala (ředitel, poznámka redakce). Kolikrát se mi stalo, že jsme neměli hlídání a dcera byla nemocná, nebo bylo třeba něco zařídit. Michal mě uklidňoval, že mám být v klidu, a pokaždé mi vyšel vstříc. Také se mi líbilo, že se mnou byli často v kontaktu i další členové týmu ITnetwork, kteří se mě ptali, jak vše zvládám.

Hledáš i ty novou příležitost a kariérní cestu? Začni s programováním a získej skvělé peníze, flexibilní pracovní podmínky, home office a mnoho dalšího. Rekvalifikuj se v našem akreditovaném kurzu pro junior programátory WWW aplikací. Nauč se pracovat s moderními nástroji budoucnosti a vybírej si z nekonečného množství pracovních nabídek. Nikdy není pozdě začít:

Přečti si také:


 

Všechny články v sekci
Blog ITnetwork.cz
Článek pro vás napsala Radka Konečná 5.5.2023 20:36
Avatar
Autorka vystudovala obor mediální studia a žurnalistika a psaní je jejím velkým koníčkem. Ráda se rozvíjí v oblasti digitálního marketingu a zajímá ji i svět IT.
Aktivity