IT rekvalifikace s garancí práce. Seniorní programátoři vydělávají až 160 000 Kč/měsíc a rekvalifikace je prvním krokem. Zjisti, jak na to!
Hledáme nové posily do ITnetwork týmu. Podívej se na volné pozice a přidej se do nejagilnější firmy na trhu - Více informací.

Zadarmo ani Disney+ nehraje. Platforma omezí sdílení hesel Nové

Pustit si svůj oblíbený pořad kdykoliv nebo odkudkoliv je v dnešní době plné smartphonů a dalších chytrých zařízení úplná hračka. Z velké části k tomu přispívají i obrovské streamovací platformy, na nichž má člověk neuvěřitelné množství výběru obsahu. Jediné, co mu k tomu stačí, jsou přístupové údaje. A právě o ty se nyní svádí krutý boj. Několik měsíců po tom, co Netflix zavedl svá opatření omezující sdílení hesel, přišlo s podobným řešením i Disney+.

Co od kontroverzního rozhodnutí očekává ředitel Disney? A na jaké filmové novinky chce nalákat nové předplatitele?

Blog ITnetwork.cz

Kvůli sdílení hesel Disney přichází o miliardy

Už před několika týdny přišla jedna z nejznámějších mediálních společností The Walt Disney Company s šokující zprávou o spojení streamovacích platforem Disney+, Max a Hulu v Americe do jednoho balíčku. Nyní po vzoru Netflixu zavádí ještě další novinku, která však u diváků na příliš velké popularitě pravděpodobně nezíská. Chystá se zasáhnout proti sdílení hesel.

Tento zásadní krok oznámil generální ředitel The Walt Disney Company Bob Iger, který tvrdí, že firma kvůli sdílení hesel přichází o značné množství příjmů. Dokládají to i data z březnové zprávy Bloomberg Intelligence. Až 40 % klientů, kteří si službu aktuálně sami nekupují, by se podle ní mohli stát platícími zákazníky.

„Zatímco společnost Disney očekává, že se jí podaří díky spojení platforem Disney+ a Hulu dosáhnout v posledním čtvrtletí letošního roku ziskovosti, myslíme si, že placené sdílení bude významným generátorem zisku v roce 2025,“ popsali situaci autoři reportu Geetha Ranganathan a Kevin Near. Do roku 2025 přitom očekávají, že rozhodnutí o ukončení sdílení hesel pomůže vygenerovat zisk 1,3 miliardy dolarů a do roku 2026 dokonce až 4 miliardy dolarů.

Blog ITnetwork.cz

Podle Igerových informací bude nové předplatné fungovat velmi podobně jako nyní u Netflixu. Tedy že jejich systém bude schopný detekovat sdílení hesel mimo bezprostřední domovskou oblast a blokovat je. Pravděpodobně pak uživatelé dostanou možnost sdílení hesel v rámci nějakého nového tarifu, za který si samozřejmě připlatí. Nové opatření by mělo v některých státech začít platit již od letošního června, do celého světa by se pak mělo rozšířit do konce prázdnin.

Zajímá tě svět technologií a chtěl by ses naučit programovat? Přihlas se do našeho akreditovaného rekvalifikačního kurzu a získej práci snů. Kromě bezkonkurenčního platu na tebe čeká také home office, flexibilita a mnoho dalších benefitů. Nakopni svou kariéru ještě dnes:

Disney chce nalákat novým obsahem

Aby Disney+ přilákalo nové předplatitele, plánuje rozšířit své aktuální obsahové portfolio. Podle Igera se jedná o spolehlivý způsob, jak tohoto cíle dosáhnout. Účinné jsou podle něj pokračování úspěšných filmů a seriálů. „Vzhledem ke konkurenci na celkovém filmovém trhu mají pokračování velkou hodnotu, protože jsou známá a stojí méně z hlediska marketingu," vysvětlil šéf The Walt Disney Company.

Diváci se tak mohou těšit například na třetí díl oblíbené marvelovky Deadpool, v němž se protagonista tentokrát spojí s dalším slavným superhrdinou Wolverinem. Iger očekává, že právě Deadpool 3 bude hitem letošního léta. Kromě toho Disney+ uvede i pokračování Planety opic či dvou animovaných filmů Moana 2 a Inside Out 2.

Vyznáš se ve filmech a seriálech? Ověř si své znalosti v našem kvízu.

Blog ITnetwork.cz

Snaha dohnat konkurenci

Nestává se často, že by si vzájemně si konkurující společnosti skládaly pochvaly, Iger ale na rovinu přiznal, že právě odvážný krok Netflixu dodal Disney+ sebedůvěru proti sdílení hesel zasáhnout. „Samozřejmě nás těší výsledky, kterých Netflix dosáhl ve své iniciativě proti sdílení hesel, a věříme, že to bude jeden z přispěvatelů našeho růstu,“ řekl Iger.

Dosavadní výsledky opravdu ukazují, že krok Netflixu nebyl z ekonomického hlediska vůbec špatný. Podle dat za poslední čtvrtletí po zavedení zrušení sdílení hesla narost počet nových uživatelů o 9,3 milionu. Toto číslo bylo přitom asi o 70 % vyšší, než byly původní odhady různých analytiků. Aktuální základna předplatitelů tedy podle Forbes tvoří přibližně 270 milionů. Uvidíme, zda se tento trend promítne i na Disney+.

Hledáš novou příležitost a kariérní cestu? Začni s programováním a získej skvělé peníze, flexibilní pracovní podmínky, home office a mnoho dalšího. Rekvalifikuj se v našem akreditovaném kurzu pro junior programátory WWW aplikací. Nauč se pracovat s moderními nástroji budoucnosti a vybírej si z nekonečného množství pracovních nabídek. Nikdy není pozdě začít:

Přečti si také:


 

Všechny články v sekci
Blog ITnetwork.cz
Článek pro vás napsala Radka Konečná 23. května 17:53
Avatar
Autorka vystudovala obor mediální studia a žurnalistika a psaní je jejím velkým koníčkem. Ráda se rozvíjí v oblasti digitálního marketingu a zajímá ji i svět IT.
Aktivity