Avatar
h.honzicek
Člen
Avatar
h.honzicek:29.4.2013 13:38

Mam DevC++ a neumim nastavit allegro hlasi mi to tohle cannot find -lalleg_s ale nikde jsem nic nevygooglil na tuto tema prosim pomozte mi s nastavenim. Kdyz jsem zkousel allegro instalovat přímo v DevC++ z internetu hlasil chybu připojení přesto že internet funguje

 
Odpovědět 29.4.2013 13:38
Avatar
Odpovídá na h.honzicek
Lukáš Hruda (Luckin):29.4.2013 13:56

Založ projekt, pak Project options -> parameters. Tam jsou tři okýnka.
Do prvního dej: -DALLEGRO_STATICLINK
Do druhého: -DALLEGRO_STATICLINK
Do třetího: -lalleg_s -lkernel32 -luser32 -lgdi32 -lcomdlg32 -lole32 -ldinput -lddraw -ldxguid -lwinmm -ldsound

Pokud máš Allegro nainstalovaný, pak by tohle mělo fungovat.

 
Nahoru Odpovědět 29.4.2013 13:56
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na h.honzicek
David Čápka:29.4.2013 13:59

Být tebou bych si rozmyslel, jestli je dobrý nápad začínat s C++, když přicházíš z GameMakeru :P

Nahoru Odpovědět  +3 29.4.2013 13:59
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
h.honzicek
Člen
Avatar
h.honzicek:29.4.2013 14:12

Nastaveni mam viz obrazek a abych si byl jisty ze nedelam chybu stahl jsem si tutorial tetris v allegru nevim zda od tud ci od jinut ale tam je vse nastaveno

 
Nahoru Odpovědět 29.4.2013 14:12
Avatar
Odpovídá na h.honzicek
Lukáš Hruda (Luckin):29.4.2013 14:18

Musíš kliknout na ten projekt v levém sloupečku pravým myšítkem a pak Project options -> parameters... Ten tvůj screen je něco jiného.

 
Nahoru Odpovědět 29.4.2013 14:18
Avatar
h.honzicek
Člen
Avatar
Odpovídá na Lukáš Hruda (Luckin)
h.honzicek:29.4.2013 14:42

v tom projektu to bylo nastaveno a ted jsem si dal novejsi wxdev++ kde uz jde allegro instalovat přímo

 
Nahoru Odpovědět 29.4.2013 14:42
Avatar
h.honzicek
Člen
Avatar
h.honzicek:29.4.2013 15:25

http://homel.vsb.cz/~moz017/cpp/?… zkousel jsem to podle tutoho ale pořád mi to hlásí chyby v linkerech i kdyz jen zalozim allegro static aplication a nic jineho nedelam http://tinypic.com/player.php?… funkce tvorba aplikace typu dlll funguje ale na tu nejsou zadne tutorialy

 
Nahoru Odpovědět 29.4.2013 15:25
Avatar
Maxfx
Redaktor
Avatar
Odpovídá na h.honzicek
Maxfx:29.4.2013 17:16

a co jsi nainstalovat visual studio

Nahoru Odpovědět 29.4.2013 17:16
Být ovládán znamená být sledován, pod dohledem, špehován, veden, uzákoněn, reglementován, ohrazen, indoktrinován, pře...
Avatar
h.honzicek
Člen
Avatar
Odpovídá na Maxfx
h.honzicek:29.4.2013 20:38

ja bych chtel sve softy a hry pozdeji portovat do maca a linuxu kteří jsou krásně příbuzní k dev-c++ a umet tvořit v xcode ale zatím to studio mohu zkusit

 
Nahoru Odpovědět 29.4.2013 20:38
Avatar
Maxfx
Redaktor
Avatar
Odpovídá na h.honzicek
Maxfx:29.4.2013 23:03

Tak to mužeš portovat pomocí visual studia akorád nesmíš psát jako prase :D

Nahoru Odpovědět 29.4.2013 23:03
Být ovládán znamená být sledován, pod dohledem, špehován, veden, uzákoněn, reglementován, ohrazen, indoktrinován, pře...
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 10 zpráv z 10.