Pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se C# .NET. Zároveň využij akci až 30 % zdarma při nákupu e-learningu - Více informací.
Hledáme nové posily do ITnetwork týmu. Podívej se na volné pozice a přidej se do nejagilnější firmy na trhu - Více informací.
discount week 30
Avatar
Matthew
Člen
Avatar
Matthew:26.10.2013 23:06

Ahoj, mám takový dotaz, potřeboval bych vědět zda existuje v C nebo C++ nějaký datový typ pro datum. V programu zadávám do vstupu datum ručně např 1.1.2000 a potřebuju ošetřit jestli to zadané datum existuje a je správně zadané a kdyby existoval nějaký datový typ přímo na to tak by to bylo ideální. Díky.

 
Odpovědět
26.10.2013 23:06
Avatar
Motlja
Člen
Avatar
Motlja:26.10.2013 23:53

nevím jak v C ale v C# existuje DateTime má i definovaný formát který lze upravit dle svých představ

Nahoru Odpovědět
26.10.2013 23:53
Umím a učím se to co chci, to co mě baví a zajímá!!
Avatar
Theodor Johnson
Tvůrce
Avatar
Nahoru Odpovědět
27.10.2013 1:43
Mo8ilε 15 Ѐλđ
Avatar
Matthew
Člen
Avatar
Matthew:27.10.2013 9:28

V C# jsem dost znalí, tam vím, že to šlo a používal jsem to často, ale potřebuji to teď v C no.

Vyzkouším to, díky.

Editováno 27.10.2013 9:29
 
Nahoru Odpovědět
27.10.2013 9:28
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
Matthew
Člen
Avatar
Matthew:27.10.2013 17:14

Tak bez výsledku no. Nepomohlo to :(

 
Nahoru Odpovědět
27.10.2013 17:14
Avatar
Theodor Johnson
Tvůrce
Avatar
Odpovídá na Matthew
Theodor Johnson:27.10.2013 17:33

Napadá mě jeden způsob, ale je to asi nejhorší, takže to ber až jako krajní variantu.
Můžeš vzít to datum jako string a rozložit ho na části, nejdřív zkontrolovat rok, poté měsíc, a pak podle měsíce projet počet dnů.

Nahoru Odpovědět
27.10.2013 17:33
Mo8ilε 15 Ѐλđ
Avatar
Lukáš Hruda
Tvůrce
Avatar
Odpovídá na Matthew
Lukáš Hruda:27.10.2013 19:01

Možná ti tohle pomůže: http://www.cplusplus.com/…eneral/3094/
Pak ještě si můžeš pročíst tohle: http://www.tutorialspoint.com/…ate_time.htm
A pokud to není to co chceš, tak si pořád můžeš napsat vlastní třídu.

 
Nahoru Odpovědět
27.10.2013 19:01
Avatar
Matthew
Člen
Avatar
Matthew:27.10.2013 19:24

To s tím rozdělením toho string řetězce mě taky napadlo, ale není to moc dobré řešení tak právě zjišťuji jestli na to něco neexistuje no.

Vyzkouším.

 
Nahoru Odpovědět
27.10.2013 19:24
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 8 zpráv z 8.