Využij akce až 30 % zdarma při nákupu e-learningu. Více informací. Zároveň je tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se C# .NET
Hledáme nového kolegu do redakce - 100% home office, 100% flexibilní pracovní doba. Více informací.
discount week 30 halloween
Avatar
janmiko
Člen
Avatar
janmiko:4.5.2012 18:22

hlási chybu "(*ptr + = 7;)" nevim co stim

 Sem vložte zdrojový kód [/**********************
*new-del.cpp
*dynamicka alokace pameti
***********************/
#include <iostream>

using namespace std;

int main(){
    int * ptr= new int(3);
    *ptr + = 7;
    cout << "*ptr = " << *ptr << endl;
    delete ptr;

    int pocet ;
    cout << "kolika prvkove pole chces vytvorit:" ;
    cin  >> pocet ;

    double *pole = new double [pocet];
    int i = 0;
    while ( i < pocet )
    pole [i] = i + (double) i/100;
    cout << pole [i] << endl;
    i++;
    } // while(i<pocet)
    delete [] pole;
    return 0 ;
}   // int main()]
 
Odpovědět
4.5.2012 18:22
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na janmiko
David Čápka:4.5.2012 18:49

Netuším, co to dělá, ale nemá být += dohromady? Máš nějaký specifický důvod proč používat takhle nízkoúrovňový jazyk?

Nahoru Odpovědět
4.5.2012 18:49
Jsem moc rád, že jsi na síti, a přeji ti top IT kariéru, ať jako zaměstnanec nebo podnikatel. Máš na to! :)
Avatar
janmiko
Člen
Avatar
janmiko:4.5.2012 19:03

jsem začátečnik a noc se vtom o_O jaký byste mi doporučil ??

 
Nahoru Odpovědět
4.5.2012 19:03
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
David Jančík
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na janmiko
David Jančík:4.5.2012 19:10

Pointery nepoužívej a nízkoúrovňové programovací jazyky taky ne pokud nechceš programovat CNC.
Podívej se sem :)

http://www.itnetwork.cz/index.php?…

Nahoru Odpovědět
4.5.2012 19:10
Zapomeň, že je to nemožné a udělej to ;)
Avatar
David Jančík
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na janmiko
David Jančík:4.5.2012 19:16

Tušim, že je prvně potřeba alokovat paměť, aby si do ní pak mohl zasahovat a ukládat si na vybrané pozice. Něco jako:

ptr = (int*)malloc(5*sizeof(int));

Ale nedoporučuju pointery používat. A od C++ upust pokud nemáš nějaké úmysly jako CNC etc...

Nahoru Odpovědět
4.5.2012 19:16
Zapomeň, že je to nemožné a udělej to ;)
Avatar
janmiko
Člen
Avatar
janmiko:4.5.2012 20:15

diky

 
Nahoru Odpovědět
4.5.2012 20:15
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 6 zpráv z 6.