Přidej si svou IT školu do profilu a najdi spolužáky zde na síti :)
Avatar
Zdeněk Pavlátka
Tým ITnetwork
Avatar
Zdeněk Pavlátka:20.8.2014 10:47

Tento týden budete mít za úkol vytvořit aplikaci, která dostane text a nějak pěkně ho zobrazí jako ASCII Art. Aplikace můe mít i výběr z několika druhů výsledného textu - různá písma. Jako inspiraci můžete vzít např tuto stránku: http://patorjk.com/software/taag/#… .

Povolené jazyky jsou: C, C++, C#, VB.NET, Java, PHP, JavaScript
Pokud by někdo chtěl nějaký jiný jazyk, může se na něj zeptat v komentářích, případně mohu povolit i nějaký navíc.

U C, C++, C#, VB.NET a Java stačí klidně konzolová aplikace.

Pro jakékoli dotazy je dost místa v komentářích.

Čas si dáme do pondělí 25.8.2014 do 12:00. Vyhodnocení by mělo být téhož dne odpoledne/večer.

Kompletní pravidla soutěží: http://www.itnetwork.cz/…outezi-machr
Pozn.: Prosím odevzdávejte to v zazipované složce, ať to nemusím rozbalovat nějakou webovou službou

Editováno 20.8.2014 10:48
Odpovědět  -1 20.8.2014 10:47
Kolik jazyků umíš, tolikrát jsi programátor.
Avatar
Odpovídá na Zdeněk Pavlátka
Michal Žůrek (misaz):20.8.2014 11:07

JavaScriptové nadstavby?

Nahoru Odpovědět 20.8.2014 11:07
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Zdeněk Pavlátka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
Zdeněk Pavlátka:20.8.2014 11:09

Pokud k tomu dáš zkompilovanou formu - čistý Javascript tak klidně.

Nahoru Odpovědět 20.8.2014 11:09
Kolik jazyků umíš, tolikrát jsi programátor.
Avatar
Nahoru Odpovědět 20.8.2014 11:40
2x piš, jednou debuguj
Avatar
PiskotPiskotovic
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Josef Kuchař (Pepa489)
PiskotPiskotovic:20.8.2014 18:43

Myslim ze jestli to v pythonu jde, tak by nejspis nemel byt problem. Ale zeptej se Zdeněk Pavlátka

Nahoru Odpovědět 20.8.2014 18:43
Error 404 - stránka motto.php nenalezena.
Avatar
Odpovídá na PiskotPiskotovic
Michal Žůrek (misaz):20.8.2014 18:45

to jde udělat úplně ve všem co zvládá základní operace se stringem.

Nahoru Odpovědět 20.8.2014 18:45
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Zdeněk Pavlátka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Josef Kuchař (Pepa489)
Zdeněk Pavlátka:20.8.2014 19:26

Python jsem viděl snad jednou v životě. Tak proč ho rovnou nezkusit opravovat :P Klidně to v něm napiš, ale kód musí být úplně ukázkový, jinak se v něm nevyznám. ;)

Nahoru Odpovědět 20.8.2014 19:26
Kolik jazyků umíš, tolikrát jsi programátor.
Avatar
Odpovídá na Zdeněk Pavlátka
Josef Kuchař (Pepa489):20.8.2014 19:42

Pokusím se :D
Edit: Klidně ti to převedu do .exe

Editováno 20.8.2014 19:44
Nahoru Odpovědět  +1 20.8.2014 19:42
2x piš, jednou debuguj
Avatar
Zdeněk Pavlátka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Josef Kuchař (Pepa489)
Zdeněk Pavlátka:20.8.2014 19:45

To bys mohl, ať to můžu spustit.

Nahoru Odpovědět 20.8.2014 19:45
Kolik jazyků umíš, tolikrát jsi programátor.
Avatar
Ondrca
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Zdeněk Pavlátka
Ondrca:20.8.2014 19:47

Takže, když někdo udělá celkem pěkný kód, ale bude mít třeba jen dva fonty, tak nemá takovou šanci, jako ne nejhorší kód ale třeba 10 fontů?

Nahoru Odpovědět 20.8.2014 19:47
Zase jsem o něco chytřejší
Avatar
MadaraCZech
Redaktor
Avatar
MadaraCZech:20.8.2014 19:58

Když to dělám v Pythonu, může to být v konzoli ?

 
Nahoru Odpovědět 20.8.2014 19:58
Avatar
Ondrca
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Zdeněk Pavlátka
Ondrca:20.8.2014 19:59

Tak už se to tu chytlo, už to můžeš přejmenovat na machr na python :-D

Nahoru Odpovědět 20.8.2014 19:59
Zase jsem o něco chytřejší
Avatar
Zdeněk Pavlátka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Ondrca
Zdeněk Pavlátka:20.8.2014 19:59

Já hodnotím hlavně celkový dojem - kód + funkčnost + uživatelská část. Ale trochu větší význam má kód.

Nahoru Odpovědět 20.8.2014 19:59
Kolik jazyků umíš, tolikrát jsi programátor.
Avatar
Ondrca
Redaktor
Avatar
Nahoru Odpovědět 20.8.2014 19:59
Zase jsem o něco chytřejší
Avatar
Zdeněk Pavlátka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na MadaraCZech
Zdeněk Pavlátka:20.8.2014 20:02

Jo, kde to v konzoli jde je konzole povolená.

Nahoru Odpovědět 20.8.2014 20:02
Kolik jazyků umíš, tolikrát jsi programátor.
Avatar
PiskotPiskotovic
Redaktor
Avatar
PiskotPiskotovic:20.8.2014 20:09

Už to dělám v JS. Pokud chápu zadání, tak už mám skoro hotovo, zbytek dodělám zítra. Jinak otázka: jsou body dolů když js není ve zvláštním souboru ale HTML ?

Nahoru Odpovědět 20.8.2014 20:09
Error 404 - stránka motto.php nenalezena.
Avatar
Zdeněk Pavlátka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na PiskotPiskotovic
Zdeněk Pavlátka:20.8.2014 20:11

Jsou, to je úplně základní věc.

Nahoru Odpovědět 20.8.2014 20:11
Kolik jazyků umíš, tolikrát jsi programátor.
Avatar
MadaraCZech
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Zdeněk Pavlátka
MadaraCZech:20.8.2014 20:12

Python tam zrovna nevidím.

 
Nahoru Odpovědět 20.8.2014 20:12
Avatar
Zdeněk Pavlátka
Tým ITnetwork
Avatar
Nahoru Odpovědět 20.8.2014 20:13
Kolik jazyků umíš, tolikrát jsi programátor.
Avatar
MadaraCZech
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Zdeněk Pavlátka
MadaraCZech:20.8.2014 20:22

"U C, C++, C#, VB.NET a Java stačí klidně konzolová aplikace."
"Když to dělám v Pythonu, může to být v konzoli ?"
"Jo, kde to v konzoli jde je konzole povolená."
"Python tam zrovna nevidím."
"kde?"

 
Nahoru Odpovědět 20.8.2014 20:22
Avatar
Zdeněk Pavlátka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na MadaraCZech
Zdeněk Pavlátka:20.8.2014 20:26

"Jo, kde to v konzoli jde je konzole povolená."

  1. tímhle komentářem jsem to povolil
  2. "U C, C++, C#, VB.NET a Java stačí klidně konzolová aplikace."
    • v JS a PHP budeš dělat konzoli dost těžko, vypsané jsou všechny ostatní, které byly původně povolené
Nahoru Odpovědět 20.8.2014 20:26
Kolik jazyků umíš, tolikrát jsi programátor.
Avatar
MadaraCZech
Redaktor
Avatar
 
Nahoru Odpovědět 20.8.2014 20:41
Avatar
MadaraCZech
Redaktor
Avatar
MadaraCZech:20.8.2014 22:40

OK, volit Python nebylo zrovna nejlepší :D

 
Nahoru Odpovědět  -1 20.8.2014 22:40
Avatar
PiskotPiskotovic
Redaktor
Avatar
PiskotPiskotovic:21.8.2014 8:48

Nevíte někdo, proč se mi převedené znaky ukazují pod sebou a ne vedle sebe ?
Viz. obrázek, snad to někdo pochopíte. :D

Nahoru Odpovědět 21.8.2014 8:48
Error 404 - stránka motto.php nenalezena.
Avatar
Zdeněk Pavlátka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na PiskotPiskotovic
Zdeněk Pavlátka:21.8.2014 11:35

Asi protože vypisuješ jeden znak po druhém, ty musíš spojovat jednotlivé řádky těch písmen.

Nahoru Odpovědět 21.8.2014 11:35
Kolik jazyků umíš, tolikrát jsi programátor.
Avatar
Zdeněk Pavlátka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na PiskotPiskotovic
Zdeněk Pavlátka:21.8.2014 11:37

Ty děláš asi tohle:

" # "
"# #"
"###"
"# #"
"# #"

pak

"## "
"# #"
"## "
"# #"
"## "

Ale máš dělat

" # " + "## "
"# #" + "# #"
"###" + "## "
"# #" + "# #"
"# #" + "## "
Editováno 21.8.2014 11:38
Nahoru Odpovědět  +2 21.8.2014 11:37
Kolik jazyků umíš, tolikrát jsi programátor.
Avatar
Honza Bittner
Šupák
Avatar
Odpovídá na MadaraCZech
Honza Bittner:21.8.2014 11:43

Python je na tuto věc dost vhodný...

Možná ten vhodný nejsi ty?

Nahoru Odpovědět  +2 21.8.2014 11:43
Milovník Dartu. Student FIT ČVUT. Sleduj mě na https://twitter.com/tenhobi a ptej se na cokoli na https://github.com/...
Avatar
MadaraCZech
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Honza Bittner
MadaraCZech:21.8.2014 13:21

Myslím tím, že Python pro toto není výhodný, jelikož v sekci Python není dostatek článků, které by kód zkrátily.

 
Nahoru Odpovědět  -4 21.8.2014 13:21
Avatar
PiskotPiskotovic
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Zdeněk Pavlátka
PiskotPiskotovic:21.8.2014 13:26

Ne, já to dělám tak že do textboxu okopíruju text z inputu, a přes .replace tam napíšu ("co_zmenit" "ke_zmeneni"); a v tom "ke_zmeneni" to mám nějak takto: "něco něc\n$###&\n****" ... \n pro neznalé je nový řádek, takže to asi dělá můj problém ... Avšak moje "práce" je strašný prasekód, takže se bojím to sem vůbec dát ... Ale díky :) zkusím to

Editováno 21.8.2014 13:26
Nahoru Odpovědět 21.8.2014 13:26
Error 404 - stránka motto.php nenalezena.
Avatar
PiskotPiskotovic
Redaktor
Avatar
Odpovídá na MadaraCZech
PiskotPiskotovic:21.8.2014 16:28

Tak se python naučíš jinde, ne ? :) Není tu tolik článků protože místní Pythonová komunita je celkem malá ... po pravdě, já když ho zkoušel tak mě moc nevím proč nechytl.

Nahoru Odpovědět  +1 21.8.2014 16:28
Error 404 - stránka motto.php nenalezena.
Avatar
coells
Redaktor
Avatar
Odpovídá na PiskotPiskotovic
coells:21.8.2014 18:15

Nejspíš proto, že Python se výrazně liší od ostatních jazyků a pokud se v něm pokusíš psát ve stylu C# nebo PHP, je kód ošklivý a nic nezískáš. Pokud bych tuhle úlohu psal v Pythonu, pak samotné jádro, které převede text na ASCII art, bude mít nejvýše 3 řádky.

Pokud to bude někdo řešit v Pythonu, bude mít tak velkou výhodu proti ostatním, že bych ho snad ani nepovolil :-P

 
Nahoru Odpovědět  +2 21.8.2014 18:15
Avatar
Zdeněk Pavlátka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na coells
Zdeněk Pavlátka:21.8.2014 20:19

Vím, že to je v Pythonu jednodužší, ale pochybuji, že ho někdo z těch, kdo se budou machra účastnit, umí na takové úrovni.

Nahoru Odpovědět 21.8.2014 20:19
Kolik jazyků umíš, tolikrát jsi programátor.
Avatar
coells
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Zdeněk Pavlátka
coells:21.8.2014 23:21

Nejspíš proto, že neustále hodnotíte nějaké úrovně. Samotný přepis znaků na ASCII art máš hotový za dvě minuty, protože na tři řádky nepotřebuješ více času. To přece nevyžaduje žádnou zvláštní úroveň?

ascii = [''] * header(HEIGHT)
for code in text:
    ascii = [l + r for l, r in zip(ascii, font(ord(code)))]

Můžeš se mrknout na celé řešení http://leteckaposta.cz/125781096
Podporuje základní fonty .flf bez komprese a jednoduchý horizontální smushing (úrovně 0, 1, 2).
Některé fonty nejdou nahrát kvůli rozšířením, celá FIG specifikace je dost složitá.
Vyžaduje Python3 kvůli unicode.

První řádka je pro help, druhá je příklad, který vygeneruje text do souboru.

python3 fig.py -h
python3 fig.py -smush 2 fonts/big.flf test.txt "ASCII art je celkem zábava"
 
Nahoru Odpovědět 21.8.2014 23:21
Avatar
wolf661
Člen
Avatar
wolf661:21.8.2014 23:29

Zdravim, to musime pouzit tie .flf fonty? Som doteraz nevedel ze nieco take existuje. :D

Nahoru Odpovědět 21.8.2014 23:29
Situácia normálna, všetko v hajzli.
Avatar
coells
Redaktor
Avatar
Odpovídá na wolf661
coells:21.8.2014 23:33

Určitě nemusíš. Ale je daleko rychlejší si napsat jednoduchý FLF parser, než vytvářet vlastní fonty.

 
Nahoru Odpovědět 21.8.2014 23:33
Avatar
Lukáš Křehula
Redaktor
Avatar
Lukáš Křehula:22.8.2014 16:49

Včetně speciálních znaků a diaktriky?

 
Nahoru Odpovědět 22.8.2014 16:49
Avatar
Zdeněk Pavlátka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Lukáš Křehula
Zdeněk Pavlátka:22.8.2014 18:09

Dikritiku nemusíš, specialní znaky mi stačí tyhle:

,.!?():;/*-+<>=|{}[ ]

Pokud tam bude něco víc, budu to připočítávat k hodnocení.

Nahoru Odpovědět 22.8.2014 18:09
Kolik jazyků umíš, tolikrát jsi programátor.
Avatar
Lukáš Křehula
Redaktor
Avatar
Lukáš Křehula:23.8.2014 19:17

Tady je můj výtvor, je to nic moc ale podmínky to splňuje)
http://leteckaposta.cz/135928164

 
Nahoru Odpovědět  +3 23.8.2014 19:17
Avatar
Nahoru Odpovědět 23.8.2014 20:22
Miluji {}, proto dělám v C#.
Avatar
Matěj Kripner
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Zdeněk Pavlátka
Matěj Kripner:24.8.2014 13:44

Můžu vědět, jak se bude hodnotit? Resp. co bude považováno za důležité a co za nepodstatné? Nebo je to tajemství ;)

Nahoru Odpovědět 24.8.2014 13:44
To understand what recursion is, you must first understand recursion.
Avatar
Marek Z.
Redaktor
Avatar
Marek Z.:24.8.2014 15:34

Tady je můj výtvor:

Save: http://leteckaposta.cz/449515605
Online: http://sifler.php5.cz/art/

Na diakritiku mi nezbyl bohužel čas, ale není prý nutná takže je to v pohodě.
Dost času mi zabral asi samotný font, také jsem se pozastavil nad řádkováním.
Také mohu nabídnou jenom jeden font, další bych také nestihl.
Aspoň jsem i stihl některé ty 'speciální' znaky.. :)

Nahoru Odpovědět  +1 24.8.2014 15:34
Chybami se člověk učí, běžte se učit jinam!
Avatar
Marek Z.
Redaktor
Avatar
Marek Z.:24.8.2014 15:39

Promiňte, oprava linku na save. Nebyla tam moje přezdívka..
http://leteckaposta.cz/114251259 ;D

Nahoru Odpovědět 24.8.2014 15:39
Chybami se člověk učí, běžte se učit jinam!
Avatar
Odpovídá na Matěj Kripner
Ondřej Štorc:24.8.2014 15:54

Tak asi jako obvykle:

  1. Kód
  2. OOP
  3. Funkčnost
  4. Vzhled a případné vychytávky
Nahoru Odpovědět 24.8.2014 15:54
Život je příliš krátký na to, abychom bezpečně odebírali USB z počítače..
Avatar
Matěj Kripner
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Ondřej Štorc
Matěj Kripner:24.8.2014 16:10

Já právě nevěděl, jestli jde tolik o vzhled nebo o rychlost atd. Takže díky :)

Nahoru Odpovědět 24.8.2014 16:10
To understand what recursion is, you must first understand recursion.
Avatar
Odpovídá na Matěj Kripner
Ondřej Štorc:24.8.2014 16:18

Tak logicky když budeš mít vzhled na jedničku, ale vygenerování ascii textu bude trvat 5 min tak to asi nevyhraje.. :D

Nahoru Odpovědět 24.8.2014 16:18
Život je příliš krátký na to, abychom bezpečně odebírali USB z počítače..
Avatar
Matěj Kripner
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Ondřej Štorc
Matěj Kripner:24.8.2014 16:34

Takže jde o celkový vzhled aplikace. Také to totiž mohlo být tak, že jde jen o to co nejlépe a s co nejčistším kódem vygenerovat ASCII art text(A bylo by jedno, jestli je to v konzoli, nebo v perfektním GUI).

Nahoru Odpovědět 24.8.2014 16:34
To understand what recursion is, you must first understand recursion.
Avatar
wolf661
Člen
Avatar
wolf661:24.8.2014 21:32

Zdravim, pridavam svoj pokus :D
http://leteckaposta.cz/549658912

Nahoru Odpovědět  +3 24.8.2014 21:32
Situácia normálna, všetko v hajzli.
Avatar
Lukáš Křehula
Redaktor
Avatar
Lukáš Křehula:25.8.2014 0:57

Zrovna jsem si uvědomil, že jsem tu složku nepojmenoval po mém nicku, tak tady to je již v pořádku:
http://leteckaposta.cz/226468104

 
Nahoru Odpovědět 25.8.2014 0:57
Avatar
sadlomaslox25:25.8.2014 11:42

Tak taky posilam svoji verzi ale upozornuju, ze je hoodne alternativni :D (v C# "bohuzel" uz existuje cela knihovna na figlety takze by to bylo trapne). Ale myslim ze je na druhou stranu je zase hezka :). Bohuzel nebyl cas dodelat vsechny detaily ale funguji mezery a radkovani a wraping (v ramci moznosti). Pise se primo na klavesnici.

http://leteckaposta.cz/893032539

 
Nahoru Odpovědět 25.8.2014 11:42
Avatar
tomisoka
Redaktor
Avatar
tomisoka:25.8.2014 11:56

Tak tady je můj pokus : https://www.dropbox.com/…tomisoka.zip?dl=0
Původně mě nenapadlo, že by "ASCII art generator" mohl "podvádět" už předpřipravenými znaky, tak jsem to udělat trošku jinak...

Je to psáno v C takže jenom terminál.

Jinak umí unicode znaky do 0x180, ale znaky které mají diakritiku tak jsou někdy zdeformované (hlavně velká písmena - velikost je stejná jako malé znaky).
Také pak nastává problém se znaky, které nejsou v základním ASCII na windows consoli - takže na windows se dají vypsat tyto speciální znaky jenom inputem ze souboru

Tak a teď doufat, že jsem ten kód napsal aspoň trochu čitelně...

 
Nahoru Odpovědět 25.8.2014 11:56
Avatar
Matěj Kripner
Redaktor
Avatar
Matěj Kripner:25.8.2014 11:56

Tak tady je moje
http://leteckaposta.cz/248131817

Nahoru Odpovědět 25.8.2014 11:56
To understand what recursion is, you must first understand recursion.
Avatar
Neaktivní uživatel:25.8.2014 11:58

Zde posílám svůj výtvor

http://leteckaposta.cz/618917310

Nahoru Odpovědět  +1 25.8.2014 11:58
Neaktivní uživatelský účet
Avatar
Matěj Kripner
Redaktor
Avatar
Matěj Kripner:25.8.2014 12:56

Zde opraveno:
http://leteckaposta.cz/974591628

Nahoru Odpovědět 25.8.2014 12:56
To understand what recursion is, you must first understand recursion.
Avatar
Matěj Kripner
Redaktor
Avatar
Matěj Kripner:25.8.2014 13:01

Asi už to nebude uznáno, ale nebyla přidána nová funkcionalita. Jen jsem opravil cestu k souboru - v IDE to funguje jinak. V Netbeans také fungovala diakritika, v jaru ne.

Nahoru Odpovědět 25.8.2014 13:01
To understand what recursion is, you must first understand recursion.
Avatar
Zdeněk Pavlátka
Tým ITnetwork
Avatar
Zdeněk Pavlátka:26.8.2014 8:19

Oprava se trochu odkládá, včera jsem neměl vůbec čas a dnes dopoledne to nejspíš taky nestihnu, takže nejdříve dnes odpoledne. :(

Nahoru Odpovědět  -1 26.8.2014 8:19
Kolik jazyků umíš, tolikrát jsi programátor.
Avatar
Roman Šíp (SnakeOne):28.8.2014 16:22

Bude z tohohle ještě něco nebo prostě čus a nazdar?

Nahoru Odpovědět  +5 28.8.2014 16:22
Nekuřte! Je to nezdravé...
Avatar
Nahoru Odpovědět  +1 28.8.2014 17:46
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Zdeněk Pavlátka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Roman Šíp (SnakeOne)
Zdeněk Pavlátka:28.8.2014 20:15

Mám tenhle týden strašně málo času, hlídání bratra dopoledne, shánění věcí do skoly a podobně. Měl jsem to dát do neděle, to bych to opravit stihl. Snad se k tomu zítra dostanu, při nejhorším to ohodnotím po kouskách a napíšu to sem v sobotu. Všem se moc omlouvám za takové zdržení.

Nahoru Odpovědět  -2 28.8.2014 20:15
Kolik jazyků umíš, tolikrát jsi programátor.
Avatar
Zdeněk Pavlátka
Tým ITnetwork
Avatar
Zdeněk Pavlátka:29.8.2014 18:58

Tak tedy konečně hodnocení:

Lukáš Křehula :
Není to špatné, ale:

  • ve formuláři by popisky neměly překrývat prvky formuláře
  • uložení fontů je dost nepraktické, bylo by velmi komplikované je upravovat

Líbí se mi možnost volby barev a aktualizace při úpravě vstupního textu.

Matěj Kripner :
Moc pěkně vymyšleno, kód pěkný, máš i parser .flf souborů.

sadlomaslox25 :
Vypadá to moc pěkně, ale trvalo mi pěkně dlouho, než jsem pochopil, co s tím. Rozhodně je to zajímavý nápad, ale zadání to moc nesplňuje. Kód je napsaný moc pěkně.

Neaktivní uživatel :

Dobře fungující parser .flf souborů, celkem krátký a přehledný kód. Aplikace funguje bez problémů.

Marek Z. :
Aplikace funguje celkem dobře, jen ten text bych asi dal černý na bílém. Styl uložení fontu je zajímavý, je pravda, že se s ním takhle lépe

pracuje. Kód je velmi krátký, což je rozhodně plus, když dobře funguje.

wolf661 :
Krásná aplikace, velmi dobře napsáno, perfektně funguje.

tomisoka :
U takového kódu by to asi chtělo pár komentářů ;) Rozhodně je to zajímavě vymyšlené. Sis dal s těmi znaky docela práci :) .

Bylo dost těžké rozhodnout, komu placku přidělit. Je tu spousta povedených výtvorů. Nakonec budou placky 2: tomisoka za zajímavý

systém generování a wolf661 za krásný kód a pěknou alikaci. Své výtvory publikujte a napište mi do soukromých zpráv kterou placku budete chtít a kam vám ji mám poslat.

Ještě jednou se omlouvám za obrovské zpoždění, tenhle týden jsem pořád neměl čas.

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
Nahoru Odpovědět 29.8.2014 18:58
Kolik jazyků umíš, tolikrát jsi programátor.
Avatar
gcx11
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Zdeněk Pavlátka
gcx11:29.8.2014 19:54

A co řesení od coellse ?

 
Nahoru Odpovědět 29.8.2014 19:54
Avatar
Šimon Raichl
Redaktor
Avatar
Odpovídá na gcx11
Šimon Raichl:29.8.2014 20:09

a piškot

 
Nahoru Odpovědět 29.8.2014 20:09
Avatar
Odpovídá na Zdeněk Pavlátka
sadlomaslox25:29.8.2014 20:10

no jak jsem rikal v c# je na to uz existujici knihovna takze proc psat neco co uz je hotove a da se to pouzit na 3 radkoch ze :). navic zadani je ze aplikace dostane text a ma ho nejak zobrazit ze :D

 
Nahoru Odpovědět 29.8.2014 20:10
Avatar
gcx11
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Šimon Raichl
gcx11:29.8.2014 20:18

A ten má řešení kde? Nějak ho nemůžu najít.

 
Nahoru Odpovědět  +1 29.8.2014 20:18
Avatar
Šimon Raichl
Redaktor
Avatar
Odpovídá na gcx11
Šimon Raichl:29.8.2014 20:22

No jo, on ho jenom ukázal a nedodal

 
Nahoru Odpovědět 29.8.2014 20:22
Avatar
Matěj Kripner
Redaktor
Avatar
Matěj Kripner:29.8.2014 20:37

Velice blahopřeji vítězům :) Tohohle Machra jsem si opravdu užil. A podle hodnocení mi placka utekla jen o vlásek, což vzhledem k mému skillu považuju za úspěch :D

Nahoru Odpovědět 29.8.2014 20:37
To understand what recursion is, you must first understand recursion.
Avatar
Zdeněk Pavlátka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Matěj Kripner
Zdeněk Pavlátka:29.8.2014 20:42

Zrovna tvé řešení bylo pěkné, jen zbytečně komplikované.

Nahoru Odpovědět 29.8.2014 20:42
Kolik jazyků umíš, tolikrát jsi programátor.
Avatar
Matěj Kripner
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Zdeněk Pavlátka
Matěj Kripner:29.8.2014 20:58

Snažil jsem se hlavně o to, aby to fungovalo :D A máš nějaký nápad, kde by to šlo zjednodušit?

Nahoru Odpovědět 29.8.2014 20:58
To understand what recursion is, you must first understand recursion.
Avatar
Zdeněk Pavlátka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Matěj Kripner
Zdeněk Pavlátka:29.8.2014 21:39

Podívej se na výtvory ostatních, tvůj kód byl myslím nejdelší ze všech.

Nahoru Odpovědět 29.8.2014 21:39
Kolik jazyků umíš, tolikrát jsi programátor.
Avatar
Zdeněk Pavlátka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na gcx11
Zdeněk Pavlátka:29.8.2014 21:40

Ten to sem dal jen jako ukázku, aby vás přiměl se víc snažit :)

Nahoru Odpovědět 29.8.2014 21:40
Kolik jazyků umíš, tolikrát jsi programátor.
Avatar
Michal Žůrek (misaz):30.8.2014 11:13

Taky postrádám v hodnocení coellse. Odkaz zde dal, to pro registraci stačí.

Nahoru Odpovědět  +1 30.8.2014 11:13
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Zdeněk Pavlátka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
Zdeněk Pavlátka:30.8.2014 11:34

Opakuji, že ten to sem dal jen na ukázku, ptal jsem se ho v PM.

Nahoru Odpovědět 30.8.2014 11:34
Kolik jazyků umíš, tolikrát jsi programátor.
Avatar
coells
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
coells:30.8.2014 11:37

Můj kód byl mimosoutěžní, snažil jsem se jenom popíchnout ostatní, abys se pokusili udělat více, než požadované minimum, protože samotný úkol byl příliš snadný, ale dalo se s ním krásně pohrát. To se mi, bohužel, nepovedlo. Kluci si mohli dát víc práce. Z mého pohledu si placku nikdo nezasloužil, ale (naštěstí) nejsem rozhodčí.

Na druhou stranu mě rozesmálo jedno z řešení, které je čistý plagiát mého kódu. Nebudu jmenovat, dotyčný bude vědět. Ale jedna rada pro něj: Když už kopíruješ cizí kód, zamysli se nad ním, snaž se přebrat koncept, ale nikoliv text. Mám v kódu velice specifické chyby a povedlo se ti zkopírovat jedna k jedné i ty chyby. :-D

 
Nahoru Odpovědět  +1 30.8.2014 11:37
Avatar
Odpovídá na coells
Michal Žůrek (misaz):30.8.2014 11:59

a bych je snažil motivovat právě způsobem aby se počítalo řešení a oni museli překonat profesionála. Když to uděláš takovýmto způsobem je celkem jasné, že se najde někdo kdo to okopíruje.

Nahoru Odpovědět 30.8.2014 11:59
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Michal Žůrek (misaz):30.8.2014 12:00

Hoši, to že jste nevyhráli jste jako museli značně vymínuskovat zadání?

Nahoru Odpovědět  +1 30.8.2014 12:00
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
Roman Šíp (SnakeOne):30.8.2014 12:19

Ty mínusy se tam objevily, když už asi třetí den nebylo vyhodnocení. (trochu jsem to tady sledoval, jelikož jsem se tešil na to, kdo vyhraje :) )

Nahoru Odpovědět  +2 30.8.2014 12:19
Nekuřte! Je to nezdravé...
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 75 zpráv z 75.